סעיף 31 לחוק חוזה ביטוח שכותרתו "היתיישנות" מגדיר את תקופת ההתיישנות בתביעה לתגמולי ביטוח כך:
"תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח". ההדגשות אינן במקור ג'.נ
סעיף 52 לחוק חוזה ביטוח שכותרתו "מהות הביטוח" קובע כי:
"בביטוח תאונה מקרה הביטוח הוא תאונה שקרתה למבוטח או לזולתו, בביטוח מחלה – מחלה שחלה בה, ובבטוח נכות- נכות שלקה בה" .
...
דיון
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים נחה דעתי לקבל את הבקשה וזאת מהנימוקים הבאים:
אין חולק בין בעלי הדין כי תאונת העבודה נשוא התביעה, אירעה ביום 29.12.08 ואילו התביעה הוגשה לביהמ"ש רק ביום 24.2.13, דהיינו בחלוף מעל 4 שנים ממועד התאונה, ללא שהתובע פנה בפניה מוקדמת לנתבעת, טרם הגשת התביעה, בעניין דרישתו לקבלת תגמולי ביטוח עקב התאונה.
אין בידי לקבל טענה זו, שכן:
ראשית, פסק הדין בעניין אמיתי הושתת על ניתוח רחב של הרציונאליים העומדים בבסיס סוגיית המועד הקובע לחישוב תקופת ההתיישנות בתביעה לתגמולי ביטוח עת נקבעה הלכה עקרונית בסוגיה ולא הכרעה פרטנית בנסיבות הקונקרטיות של המקרה שנדון בפניו או עפ"י תנאי פוליסה ספציפית (עמ' 17 לפסה"ד ס"ק 4 תחת הכותרת "התוצאה":
"(4) איתור המועד הנכון להתגבשותה של עילת התביעה לצורך בחינת תחילת מועד ההתיישנות, נגזרת מהמגמות שמוסד ההתיישנות ביקש להשיג, תוך ניסיון לאזן בין הגינות בין המבטח למבוטח...עילת התובענה נולדה עם התרחשות התאונה... נוכח כל אלה נראה כי התשובה במישור הנורמטיבי היא ראשיתו של מרוץ ההתיישנות ביום מקרה הביטוח, הוא מועד קרות התאונה או פרוץ המחלה באופן הידוע למבוטח...".
שנית, אין יסוד לטענת התובע כי הטעם לאבחנה בין המקרים הינו שההכרעה בפרשת אמיתי בנוגע לסוגיה שבפנינו התבססה על הוראותיה הברורות והמפורשות של הפוליסה שנדונה שם ולהגדרה קונקרטית של המונח "מקרה ביטוח" שהינו מועד הפגיעה הגופנית אשר הביאה עימה את הנכות הצמיתה, שהרי על אף הגדרה זו נותרה השאלה מהו מועד "מקרה הביטוח", שהחל ממנו יחל מרוץ ההתיישנות בעינה, והדברים בבחינת קל וחומר במקרה דנן, שאין בפוליסה כלל הגדרה לדיבור "מקרה ביטוח". ראו, בעניין זה דברי השופט א. רובינשטיין בעמ' 19 -20 ס"ק 4-5 לפסה"ד תחת הכותרת "על הפוליסה":
"(4) ראשית, הערה כללית באשר לפוליסה דנא. הפוליסה היא לביטוח תאונות אישיות. נושא מחלה, שהוא הרלבנטי לענייננו, הוסף אליה בסיפא, בגדרי "הרחבת כיסוי –תוספות". התוצאה הינה אי בהירות, שכן סעיף 53 לחוק חוזה ביטוח מדבר בשלושה מושגים שונים, ולכל אחד מהם הגדרה שונה ל"מקרה הביטוח"; .
עניין זה כאמור נדון והוכרע בפרשת אמיתי וביהמ"ש העליון הגיע למסקנה, כי על אף אי הבהירות בתנאי הפוליסה שם לעניין מועד קרות מקרה הביטוח, עדיין, לאור הרציונל והתכלית של דיני ההתיישנות, בהקשר של תביעות לתגמולי ביטוח, ראשית מרוץ ההתיישנות יחל ממועד התרחשות האירוע.
סיכום
מכל הטעמים לעיל נחה דעתי לקבל את טענת ההתיישנות והתאם לכך להורות על דחיית התביעה, וכך אני מורה.