מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעה לפיצויי פיטורים בגין הלנת פיצויי פיטורים

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השני - טענות נגד דחיית התביעה לפצוי הלנת פצויי פיטורים מחמת היתיישנות.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת טיעוני הצדדים בבקשה, עיון בחומר המצוי בתיק והשוואת כתב הערעור המקורי לכתב הערעור המתוקן שמבוקשת הגשתו, באתי לכלל מסקנה כי יש להיעתר לבקשה באופן חלקי, כמפורט מטה: תקנה 95 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 (להלן: תקנות בית הדין לעבודה) שהוראתה מקבילה לתקנה 417 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, מסמיכה את בית הדין להורות על תיקון כתב ערעור בכל שלב משלבי הדיון.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב ערעור מתקבלת באופן חלקי, כדלקמן: 12.1 המערער רשאי להוסיף לכתב הערעור המתוקן את הרכיבים המפורטים בסעיפים 3 א ו- ב לבקשה לתיקון כתב הערעור (הפרשות על שכר בימי בחירות ופיצוי הלנת פיצויי פיטורים).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין בידי לקבל טענה זו מהטעמים הבאים – הראשון, כפי שציינתי לעיל, עדות התובע סתרה את גירסתו כי פוטר על כן, לא היה בעדותה של גב' שמחה כדי לרפא את הפגמים אשר נפלו בעדותו של התובע.
בהתאם להוראות צו ההרחבה בדבר תשלום הבראה, חלה על דרישת התובע לדמי הבראה היתיישנות לפיה ניתן לתבוע דמי הבראה עד שנתיים לפני תום תקופת עבודתו קרי, שנות עבודתו השביעית והשמינית אצל הנתבע 4.
מאחר ותביעת התובע לתשלום פיצוי פיטורים נדחתה , אין מקום לידון בתשלום פיצוי הלנת פיצוי פיטורים.
...
לפיכך לא הונחה בפני כל תשתית ראייתית לעניין עבודת התובע בחודש 10/13 וכן לא נתבע סעד בגין אי תשלום שכר חודש זה על כן, התוצאה היא כי דין תביעתו בגין רכיב זה , להידחות.
על כן, ומשאין בית הדין משמש לבלרם של הצדדים , אין להיעתר לתביעת התובע לתשלום הפרשות פנסיוניות ללא כימות מינימלי וללא אזכור רכיב זה בכתב התביעה.
סוף דבר - על יסוד האמור לעיל, הנני מחייבת את הנתבע 4 לשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין , את הסכומים הבאים: בגין דמי הבראה סך של 5,292 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת רכיב התביעה בגין הלנת פצויי פיטורים התיישן עוד מיום 9.1.14 הואיל ופיצויי הפיטורים שולמו ביום 9.1.13 , משכך רכיב ההלנה התיישן זה מכבר.
...
מעבר לאמור, טוען התובעת כי כתב התביעה ראוי להידחות מחמת שיהוי, במיוחד שעה שהתביעה הוגשה יומיים לפני חלוף תקופת ההתיישנות תוך הסתרת עובדות.
בענייננו, לאחר שבחנו את טענות הצדדים וכתבי הטענות, שוכנענו כי אכן חלק מרכיבי התביעה התיישנו, כמפורט .
אשר על כן שוכנענו כי יש לסלק על הסף את רכיב התביעה בכל הנוגע להלנת פיצויי פיטורים ובכל הנוגע לפיצויי בהתאם לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת גם בחרה לכלול סעד כספי עצום, בגין הלנת פיצוי פיטורים, אשר התיישן במועד הגשת התביעה.
...
טענה זו כאמור דינה להידחות, שכן הערבות שנתנו הקיבוצים למועצה אינה מקנה לתובעת זכות תביעה בבית הדין לעבודה, אלא לכל היותר ערבות זו מקנה למועצה זכות כלפי הקיבוצים, והתובעת לא הצביעה על כל בסיס משפטי התומך בעמדתה.
סוף דבר מכל העדויות והראיות שהובאו בפנינו עולה כי העברת ביה"ס מהאגודה אל המועצה לא נעשה באופן שרירותי, אלא על יסוד שיקולים עניינים, ולא מתוך רצון להרע עם התובעת.
נוכח כך, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בנקודה זו נדגיש כי אנו ערים להבדלים שבין הסכומים שתבע התובע בכתב תביעתו לבין אלו שתבע בסיכומיו בגין רכיב זה אך הואיל ומצאנו כי הסכום לא הוא זכאי אינו עולה על הסכום שתבע בכתב תביעתו החלטנו שלא לקבל את טענת הנתבעת להרחבת חזית גם בהיבט זה. בכל הנוגע לפצויי הלנת שכר בגין רכיב זה - השתכנענו כי כל נושא חישוב השעות הנוספות עולה כדי מחלוקת כנה ולכן החלטנו שלא לחייב את הנתבעת בפיצויי הלנת שכר גם בגין חלק התשלום המתייחס לתקופה שלא היתיישנה.
התובע גם תבע פצויי הלנת פצויי פיטורים.
ובקשר לפצויי הלנת פצויי פיטורים - בהתאם לסעיף 20(ד) לחוק הגנת השכר והואיל והשתכנענו כי בסוגיית הפיטורים אכן היו חילוקי דיעות אמתיים בין הצדדים והואיל והנתבעת העבירה סכום של 37,780 ₪ כהשלמה לפיצויים עם סיום יחסי העבודה בינה לבין הנתבעת, החלטנו שלא לחייבה בפיצויי הלנת פצויי פיטורים בשל השלמת סכום הפיצויים ולכן היא תחוייב רק בהפרשי הצמדה וריבית.
...
דיון והכרעה - נציין כי בטרם יגביל ביה"ד את עיסוקו של העובד עליו לבחון את הנסיבות הבאות: סוד מסחרי השייך למעסיק; הכשרה מיוחדת; חובת תום הלב וחובת האמון המטילה על העובד נורמות התנהגות חמורות יותר מאשר קיום חוזה רגיל בתום לב. לאחר שבחנו את שנטען לפנינו מצאנו כי פעולות הנתבע שכנגד אינן מהוות הפרה של חובות האמון ותום הלב בהם חייב היה כעובד כלפי מעסיקתו - התובעת שכנגד.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ולאחר שדחינו את התביעה שכנגד במלואה וכן דחינו את בקשת התובע לבצע הרמת מסך בין הנתבע לנתבעת ובכך דחינו למעשה את התביעה כנגד הנתבע הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סכום של 5,000 ₪ מכוח סעיף 5(ב)לחוק הודעה לעובד אשר יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק, מהיום, אם לא ישולם בתוך 30 יום.
הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בכל הקשור לענין זה - בהתחשב בטענות הנתבעת אשר לעבודה הרבה שנדרשה לעשות (כפי שהדבר אכן בא לידי ביטוי בסיכומיה) מאחר והתובע התעקש לעמוד על טענותיו לענין חלות צו ההרחבה בענף ההובלה, עד אשר התקבל פסה"ד של הארצי בעניין עלוש וכן בהתחשב בפער הגדול מאוד בין סכום התביעה לסכום שפסקנו לתובע בסופו של דבר וכן בהתחשב בכך שדחינו את התביעה כנגד הנתבע, שקלנו לחייב את התובע בהוצאות משפט לטובת הנתבעת ו/או הנתבע אלא שבסופו של דבר החלטנו שלא לעשות כן ושכל צד יישא בהוצאותיו וזאת בשל התביעה שכנגד, בסכום של 500,000 ₪ שבחרה הנתבעת להגיש כנגד התובע - תביעה שכנגד אשר כולה נדחתה על ידינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו