סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח כנוסחו עובר לתיקון מס' 6 קבע כי:
"תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח".
ההלכה בעיניין תחילת מירוץ ההתיישנות בתביעות מכוח הוראות חוק חוזה הביטוח הותוותה בעיניין אמיתי, שבו קבע בית המשפט, כי מועד ארוע התאונה, הוא ככלל המועד הרלוואנטי למניין מירוץ תקופת ההתיישנות:
"המועד הקובע לשם תחילת מירוץ תקופת ההתיישנות בתביעה לתגמולי ביטוח הוא מועד קרות התאונה כאשר עסקינן בפוליסה לביטוח תאונות אישיות כבעניינו שהמדובר במחלה או נכות, המועד הראשון שבו יכלו לעמוד על קיומן – קבלת טפול רפואי, בכפוף – כאמור – להשעיות שבדין".
בהילכת אמיתי הנ"ל, קבע בית המשפט, בדעת רוב, כי מועד מקרה הביטוח כמשמעותו בסעיף 31 לחוק חוזה הביטוח, כאשר מדובר בפוליסה לביטוח תאונות אישיות, הוא המועד בו ארעה התאונה.
...
מכאן, לטענתו של התובע, יש למנות את מרוץ ההתיישנות מהמועד בו התגבשה הנכות אצלו, היינו בתאריך 27.01.13, מועד קביעת דרגת נכותו הצמיתה על ידי המוסד לביטוח לאומי, או לחילופין, תאריך 02.07.13, המועד בו נדחה ערעורו של האחרון שהוגש לבית הדין האזורי לעבודה על ההחלטה הנ"ל, ואשר הותיר את קביעת דרגת הנכות הנ"ל על כנה.
דיון והכרעה
מעיון בכתבי טענות הצדדים, לרבות בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף, תגובות התובע והתשובה לתגובה, מצאתי כי יש לקבל את הבקשה, ולהורות על סילוק התביעה, על הסף.
מכאן ברי אפוא, כי ככל שהגעתי למסקנה כי במועד תחולת התיקון, היינו יום 24.03.14, תביעתו של התובע, התיישנה נוכח הדין שהיה קיים באותה עת, אין בתיקון כדי לסייע לתובע.
סוף דבר
מכאן, המסקנה הינה כי דין התביעה להידחות, מחמת התיישנותה, וכך אני מורה.