פניה זו נענתה במכתב מנהלת מחלקת עיסקאות עירוניות של המשיבה למחוז ירושלים שלפיה בוטלה העסקה בהתאם להוראות הסכם פיתוח, כאשר "הקרקע הוקצתה עוד בשנת 2005 ומשחלפו השנים ולא נעשה דבר בשטח, הוחלט על ידי הנהלת הרשות לבטל את ההקצאה".
ביום 28.09.2016 הגישה התובעת תביעת השבה נגד המשיבה בבימ"ש השלום בבאר שבע (ת"א 67579-09-16), ובה תבעה השבת הכספים ששילמה למשיבה, בגין ביטול ההסכמים.
המשיבה טענה בכתב התשובה שהגישה, בין היתר, כי דין התובענה להדחות על הסף מחמת היתיישנות עילת התביעה עובר להגשתה.
עוד טענה, כי אף ביחס למועד המצאת הודעת הביטול אל המבקשת בסוף שנת 2012, היתיישנה התובענה עובר להגשתה.
מר ארז נחקר לעניין זה בחקירתו הנגדית, והעיד, כי באותה עת לא אצה לה למבקשת הדרך לקדם את הבנייה, משום שכבר החלה להקים את מפעלה על מקרקעין אחרים (עמ' 16 לפרוטוקול, שורות 7 - 14), ומשום שבאותה תקופה היתרחשו שינויים בהרכב בעלי המניות, שעל רקעם התעוררו קשיים בהמשך התיכנון והבנייה במקרקעין (עמ' 16 לפרוטוקול, שורה 15 עד עמ' 17 שורה 7), ובנוסף, בשנת 2008 התמודדה המבקשת עם קשיים שונים על רקע המשבר הכלכלי העולמי, באופן שהקמת המפעל על גבי מגרשים 7 ו- 8, הייתה בעלת חשיבות משנית עבורה (עמ' 17 לפרוטוקול, שורה 17 עד עמ' 18 שורה 2).
...
בשולי הדברים יוער, כי סבורני שיש ממש בטענת המשיבה, שלפיה מושתקת המבקשת מלטעון לנפקות פעולת ביטול ההסכמים על ידי המשיבה, נוכח טענותיה שלה בת.א. 67570-09-16, אשר אפשר, כי הן עולות כדי הודאת בעל דין לעניין ביטול ההסכמים כדין, ובנסיבות אפשר, כי יש יסוד לטענה בדבר השתק שיפוטי.
עוד יוער, כי גם אילו נמצא כי המשיבה הפרה את ההסכמים, או לא ביצעה אותם בתום לב, סבורני כי בנסיבות לא היה מקום לאכיפת ההסכמים בקירוב (ואזכיר כי סעד האכיפה של ההסכמים לעניין המקרקעין אינו עומד עוד לדיון משהמבקשת ויתרה עליו), בהינתן תכלית ההסכמים, תכלית הקצאת מקרקעין ללא מכרז (וטיב ההמלצה הנדרשת לצרכה), ולעניין זה, מקובלות עלי טענות המשיבה שפורטו לעיל.
התובענה נדחית אפוא.