מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות שומת מס הכנסה בדיני חידלות פירעון

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כן נקבע בעירעור שומה, כי יש לראות ביתרת החוב של מוסקוביץ לחברה, חוב על סך של כ- 5 מיליון ₪, שנוצר בין היתר, מההלוואות נשוא דיוננו, כחוב שהחברה והמפרק ויתרו על גבייתו, ומשכך, מעמדו כחוב שנמחל, ויש ליחסו כהכנסה של מוסקוביץ מהחברה.
לטענתו, היא לא הוכיחה כי ההלוואות שהעמידה למוסקוביץ עמדו בתנאים שנקבעו בתקנה, והיא לא טענה דבר לעניין זה. עוד נטען כי ממילא תקנות מס הכנסה לא גוברות על דיני חידלות פרעון.
באשר לטענת ההתיישנות, פעולת הקזוז של כספי ההלוואות מן הפוליסות, נעשתה ביום 25.12.2012 והבקשה שבפניי הוגשה ביום 2.7.2012 ועל כן נהיר כי הבקשה לא היתיישנה.
...
במצב דברים זה, נראה לי כי יהא זה נכון להכיר בזכות הקיזוז של המשיבה בסכום קרן ההלוואה בלבד, ללא שיילקחו בחשבון חיובי ריבית, קנסות ועמלות כלשהן.
נוסף על האמור, סבורני כי המשיבה הייתה רשאית לקזז את יתרת ההלוואות מכספי הפוליסות, וזאת בהתאם לתקנה 30(ג) בתקנות מס הכנסה (שהייתה בתוקף במועד מתן ההלוואה), לפיה משקיע מוסדי רשאי לתת הלוואה למבוטח או לעמית, וככל שהאחרון דורש את תשלום ערך הפדיון שנקבע בפוליסת הביטוח או בקופת הגמל יש לנכות ממנו את יתרת ההלוואות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, יש לערוך חשבון חדש של היתרה בפוליסה נשוא הדיון, לאחר קיזוז קרן ההלוואה בלבד, ואת היתרה, על המשיבה להעביר לקופת הפירוק, באמצעות המפרק.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

בשומה זו, קבע המשיב כי לנוכח חידלות פרעונן והפסקת פעילותן של החברות המשפחתיות ושל החברה הפרטית, הרי שהוא רואה את חובן של החברות המשפחתיות לחברה הפרטית כחוב שנמחל על פי סעיף 3(ב)(3) לפקודה.
משכך, השומות הוצאו באיחור והתיישנו לאור הוראת הפקודה המגבילה את התקופה בגינה ניתן להוציא שומת מס לפי מיטב השפיטה.
מחילת חובות כהכנסה מס הכנסה כשמו כן. הוא מוטל על "ההכנסה". "הכנסה" משמעותה "הכנסה ממקור" (סעיף 2 לפקודה) (ראו: י' אדרעי, "דוקטרינת המקור-סוף הדרך; על הגדרת המונח 'הכנסה' בדין הישראלי הנוהג", משפטים יז (תשמ"ז-ח) 25; א' יורן, "ארבעים שנה לדיני המסים", משפטים (1989,90) 755, 762-769; א' לפידות, "גלגוליה של תורת המקור בדיני מס הכנסה בארץ", הפרקליט כ"ב (1965) 53)).
...
לפיכך, דין טענות המערערים בדבר זכות הטיעון והטיפול השונה במקרה דומה להידחות.
התוצאה היא, שיש, אפוא, לדחות את ערעור המערערים.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המערערת טוענת כי הנאמן שגה בכך שכן, הוא אינו רשאי כבעל תפקיד לדחות תביעת חוב המבוססת על שומת מס וכי שומת ארנונה דינה כשומת מס הכנסה.
זאת ועוד, לטענת המערערת התביעה לא היתיישנה שכן ננקטו על ידי המערערת הליכי גבייה למכביר וזאת עד ליום כניסת היחיד להליכי חידלות פרעון.
הדבר נעשה כתוצאה מאימוץ סעיף 119 א(א) לפקודת מס ההכנסה אל דיני המיסוי המוניציפלי שבחוק ההסדרים.
...
הממונה טענה כי המערערת השתהתה בגביית חובה ואף מטעם זה יש לדחות את הערעור אשר הוגש מטעמה ולא לאפשר לה לגבות את חוב הארנונה מהיחיד.
כלל הטעמים האמורים בצירוף אותו שיהוי שנקטה המערערת, מובילים למסקנה כי יש לדחות את תביעתה באשר לחיוב הארנונה המושת על היחיד וכפועל יוצא מקביעת הנאמן, אין מקום להתערבות בית המשפט בקביעתו של הנאמן ויש לדחות את ערעורה של המערערת באשר לחוב הארנונה.
סוף דבר, ערעור המערערת נדחה.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מתי מתיישנת שומת מס הכנסה, שלא הוגשה לגביה השגה, לעניין דיני חדלות פרעון? זו השאלה המתעוררת לפני בערעור על החלטת הנאמן לנכסי החייב שבתאי יצחק (בכינוס נכסים) (להלן: "החייב"), עו"ד יהודה צור, (להלן: "הנאמן"), אשר דחתה את תביעת החוב שהוגשה על ידי אגף מס הכסה ומיסוי מקרקעין – פ"ש רמלה (להלן: "המערער"), וזאת מחמת התיישנות.
...
המערער הגיש את תביעת החוב במועדה, ואין מקום למסקנה, כי מדובר בתביעות חוב שהוגשו לפני למעלה מ-7 שנים, ואין משמעות למועד בו נבעו.
לאור הגדרות אלה, מגיע המערער למסקנה, כי מדובר בהסדר שלילי, דהיינו אילו התכוון המחוקק להחריג חובות של שנים רחוקות באופן שלא ניתן להכלילם בתביעת חוב, כי אז היה מביא רציונל זה כחריג להוראה הבסיסית הנ"ל. מכל מקום, יש לבחון ראשית את מועד התגבשות החוב של הנישום דנן לרשות המיסים.
" לפיכך, אני מקבל את הטענה, כי מדובר בעוולה מתמשכת ובתוך כך אני דוחה את טענת ההתיישנות שהעלה הנאמן.
לאור כל האמור, אני מקבל את הערעור, ומורה לנאמן לבדוק את תביעת החוב של המערער לגופה, אין צו להוצאות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מאחר ופקודת מס הכנסה אינה קובעת מתי מתיישן חוב מס, לטענת החייב, יש לפנות בעיניין זה אל דיני ההתיישנות ועל כן יש לראות את תביעת החוב כמי שהתיישנה בתום 7 שנים.
באשר להתנהלות החייב לאורכו של ההליך, דהיינו באשר לדיווחים שמוגשים על ידו בגין העסק שהוא מנהל, מן הראוי שהדברים ייבדקו על ידי פקיד שומה רלוואנטי לאחר שיוגשו דוחות כספיים במועדים שנקבעו בחוק.
וראו פסיקה נוספת של בית המשפט העליון ששמה דגש על דרישת תום הלב בהליכי חידלות פרעון.
...
מסקנה זו ממחישה את העדר התועלת בהליך, שאף אם היה נמצא שניתן להורות על הכרזת החייב, ואף אם היה נמצא שניתן לקבוע תנאים להפטר (ולא כך, כאמור) הרי שבכל מקרה, ההפטר לא היה חל על מרכיב משמעותי מתוך תביעות החוב, ובכל מקרה החייב היה נותר עם חובות בסך של כ- 2,800,000 ₪.
צירוף מכלול הנסיבות מביא למסקנה כי יש לדחות בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל ועל כן דין ההליך להתבטל.
נוכח מכלול הטעמים כמפורט לעיל והצטברותם, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו