בשנת 2002 לאחר שבמשך מספר שנים, התובע לא ביצע את העברת הרישום על שמם של הרוכשים, כפי שנקבע בפסק הדין בתביעה לפירוק השתוף, הגישו הרוכשים, יחד עם קרני, תביעה להורות, שהתובע הפר את ההסכם ולחייבו לרשום את הבעלות בדירות על שמם (ה"פ 1076/02, להלן: התביעה לרישום הבעלות).
אם תוגשנה תביעות כספיות - יידרש בית המשפט המוסמך גם לסוגיה זו" (סעיף 5 לפסק הדין)
בסעיף 9 לפסק הדין, תחת הכותרת "סוף דבר", נקבע :
"מכל האמור לעיל, אני קובעת שעל המשיב (התובע – ע' ר') לרשום הבעלות בדירות המבקשים על שמות המבקשים, תוך 12 חודשים מיום סיום העיצומים בלישכת רישום מקרקעין, כשהן נקיות מכל חוב, עיקול ו/או זכויות צד ג' שהן, בכפוף לתשלום יתרת התמורה על-ידי המבקשים, כשמיתרת התמורה של קרני קוזז סך 7,000 ₪ ששולם לשמאי ברמן, בצרוף הפרישי הצמדה מיום התשלום ועד הקזוז בפועל (מב/11, עמ' 16 שורה 27).ו
אוסיף, כי אף שבהחלטה מיום 13.4.2021 נדחתה טענת ההתיישנות, יש להביא בחשבון את השהוי בו הוגשה התביעה דנן, 20 שנה לאחר שניתן פסק הדין בתביעת הרוכשים, שנים בהן הרוכשים, ולאחריהם הנתבע, החזיקו בדירה ועשו בה כבשלהם.
...
לכל האמור לעיל יש להוסיף כי בהתאם לסעיף 2ב' להסכם התשלום השני ישולם "ביום רישום הדירה בשמו של צד ב' (הרוכשים – ע' ר') בלשכת רישום המקרקעין". אף בפסק הדין בתביעת הרוכשים נקבע שעל התובע לרשום את הבעלות על שמם של הרוכשים בכפוף לתשלום יתרת התמורה.
מכאן, והיות והתובע היה בהליך פש"ר זכויות התביעה הוקנו לנאמן, והוא משיקוליו החליט שלא להגיש תביעה בעניין זה.
סוף דבר
התביעה נדחית.
התובע ישלם הוצאות הנתבע בסך של 2,000 ₪ וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 20,000 ₪.