מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות קנסות חנייה במרשם האוכלוסין

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הודעת תשלום קנס ודרישת תשלום נשלחו לכתובת הרשומה של התובע (שדרות בן גוריון 5/6 אשקלון), כפי שמופיעה במירשם האוכלוסין, לאחר שבוצע אימות נתונים מול משרד הפנים.
אינני מקבלת טענה זו. כבר נפסק כי יש להבדיל בין טענות להתיישנות ההרשעה בעבירות חניה, לבין טענות הנוגעות להתיישנות העונש/קנס.
...
מכל האמור לעיל עולה כי ביום 25.4.2012 ביצעה הנתבעת פעולת גבייה, הנתבעת ניהלה מו"מ עם התובע בקשר לחוב וגם שלחה לו פקס בנוגע לחוב.
לסיכום לאור האמור לעיל דין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת סך של 500 ₪ הוצאות משפט.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2020 בעניינים מקומיים רמת גן נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול קנסות חניה ועיכוב הליכים בקשר להודעות תשלום קנס שמספרן כדלקמן, 1) הודעת תשלום קנס מס' 93739480 שנרשמה ביום 03.11.2002 אשר בוצעה באמצעות רכב מ.ר 23-490-27.
יחד עם זאת, מקריאת הבקשה עלה אף שהדבר לא נטען באופן מפורש, כי המבקש טוען להתיישנות העבירות, בטענה כי מעולם לא קיבל הודעות על תשלום הקנסות.
הודעות תשלום קנסות אלו נשלחו אל הכתובת של המבקש שהייתה מעודכנת באותה העת במשרד הפנים, ולמשך תקופה העולה על עשור, בהתאם לשליפות ממרשם האוכלוסין שבוצעו בזמן אמת ובהתאם לנספח א' לתגובת ב"כ המשיבה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה, מצאתי לדחות את הבקשה מהנימוקים שיפורטו להלן.
לפיכך, הבקשה נדחית.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש עבירת חניה הנה עבירה מסוג "חטא" היות והיא עבירת קנס בלבד (בהסתמך על סעיף 24 (3) לחוק העונשין , התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין" ובג"צ 1618/97 יצחק סצ'י נ' עריית תל אביב פ"ד נב (2) 542,574 ) ולכן יחול במקרה הנידון סעיף 225 א (א ) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) , תשמ"ב – 1982 (להלן:"חסד"פ") הקובע כי אם עברה שנה אחת מיום ביצוע העבירה ולא נשלחה הודעת קנס, העבירה היתיישנה.
אם לא עשה כן ובשל כך לא ידע בעל רכב על הודעות תשלום קנס שניתנו לו, אין לבעל הרכב אלא להלין על עצמו, כדברי כבוד השופט א' א' לוי ברע"פ 2096/07 ד"ר צפורה כוכבי נ' מדינת ישראל, בפיסקה 8 (מיום 1.5.2007): "מבעליו של כלי-רכב אתה מצפה - וזוהי גם חובתו על-פי חוק (ראו סעיף 17 לחוק מירשם האוכלוסין, התשכ"ה-1965; סעיף 2 לחוק עידכון כתובת, התשס"ה-2005) - כי ידאג לכך שהכתובת המצויה בידיהם של גורמי התעבורה היא כתובתו האמיתית. מקום בו לא עשה כן, לא יוכל הוא להשמע בטענה כי דברי דואר שנשלחו לכתובת השגויה לא הגיעו לידיו". על כך חזרה עדת המשיבה בעדותה והשיבה לב"כ המבקש כי בתקופה שנרשמו הדו"חות הם בדקו רק דרך משרד הרשוי, החוק לגבי החובה לבדוק דרך מירשם האוכלוסין יצא מאוחר יותר (בשנת 2005) ואז הם איתרו את כתובתו של המבקש דרך מירשם האוכלוסין.
...
אף אם נודע למבקש, לגישתו, אודות הדו"ח הראשון משנת 1996 רק בספטמבר 2003, ולא כך הדבר, עדיין דינה של הבקשה להידחות לנוכח השיהוי הרב בהגשתה.
סוף דבר: לנוכח האמור, אני דוחה את בקשת המבקש.
לאור העובדה כי תצהיר עדת המשיבה ונספחיה (נ/1) אשר נסרקו לתיק בית המשפט הינם קריאים למחיצה אני מורה למזכירות לשמור העתק המקור הקריא למשך 180 ימים מהיום.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא קובע: "הודעה, דרישה, צו או כל מיסמך אחר שיש להמציאם לפי פקודה זו, יראו אותם כאילו הומצאו כדין אם נימסרו למי שנועדו, או הונחו במקום מגוריו או במקום עסקיו הרגיל או נשלחו לשם על שמו בדואר...". פירוש-הדברים הוא כי אם יכולה הרשות השלטונית להראות כי היא שלחה הודעת-דרישה לתשלומו של קנס-חניה למענו הפרטי או העיסקי של הנדון, כפי שהוא מעודכן במירשם תקף, קמה חזקה בדבר-המשך הבצוע של העונש ובעקבות כך בדבר תחילתו, מחדש, של מירוץ-ההתיישנות.
בהנתן השיגור לכתובות המעודכנות במירשם-האוכלוסין, נהיר כי חזקת-ההמצאה שבפקודת המסים (גביה) קמה, היינו, חזקה על המבקש כי הוא קיבל לידיו את ההודעות הללו.
...
השוו, מכל מקום, להוראתו של סעיף 175 לחוק זה. בכל הנוגע למבקש שלפנַי יש לקבוע, אפוא, כי עיריית רמת-גן מנועה מלצרף לסכום-הקנסות רבית-פיגורים לפי הדין ואף לא הוצאות גבייה, לתקופה שמיום צו-הכינוס – 8.3.2017 ועד שניתן צו-ההפטר בתאריך 13.9.2018.
אינני יודע את הסכומים אך אין הדבר מעלה או מוריד לא רק משום טיבו של ההליך – בקשה לסעד הצהרתי; אלא גם משום שבידיה של המשיבה, קודם שתגבה את הקנסות, מלוא-הנתונים הנדרשים ביישום פסיקתי זו. התוצאה הבקשה נדחית, בכפוף לקביעה דלעיל לענינן של רבית-הפיגורים והוצאות-הגבייה.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבל לידיו פסק-דין זה, ישלם המבקש למשיבה שכר-טרחה של עורכת-דין בסך, כולל מע"מ, של 3,500 ש"ח. בקביעתו של סכום זה התחשבתי בסכומם העדכני של הקנסות; בעובדה שהמבקש לא יוצג בידיהם של יודעי-משפט ובשני מרכיביה, כאמור לעיל, של התוצאה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי התובע היתעלם משורת אזהרות שנשלחו לכתובתו הרשומה במירשם האוכלוסין ולא הותיר לה מנוס אלא להפעיל את אמצעי האכיפה המנויים בפקודת המסים (גביה).
עבירת החניה מושא ההליך היא עבירת קנס מסוג בררת משפט שעליה חלות הוראות סעיפים 228-230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב-1982 (חסד"פ).
בסעיף 24(3) לחוק העונשין התשל"ז-1977 נקבע כי עבירת קנס מסוג בררת משפט היא עבירת חטא ובסעיף 10(3) לחסד"פ נקבע כי העונש בגינה- הקנס- מתיישן תוך 3 שנים מיום שהפך לחלוט או מיום הפסקת הליכי אכיפתו- לפי המאוחר.
...
אשר על כן אני מורה על השבת הכספים שנגבו מחשבונו של התובע בסך של 1383.5 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 31.7.12.
מעבר לכך לא ראיתי בנסיבות העניין להיעתר ליתר הסעדים המבוקשים.
המזכירות תודיע החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו