מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות הגשת דוחות מס הכנסה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לטענתו, בקביעת העונש ההולם בתוך המיתחם, יש לקחת בחשבון את הנסיבות הבאות שאינן קשורות בבצוע העבירות: הנאשמים הודו במיוחס להם מיד בהזדמנות הראשונה; הנאשמים הסירו המחדלים בתיק מס ההכנסה; מצבו הרפואי של הנאשם בכי רע, הוא סובל מסוכרת, מושתל כליה, מצוי בתהליכי התעוורות, ומוכר כבעל נכות; אישתו של הנאשם סבלה לאחרונה מארוע מוחי; לנאשם 4 ילדים, האחת מהן קטינה הסובלת ממצב רפואי קשה; עברו הפלילי של הנאשם אינו מכביד ואף התיישן; הנאשם פושט רגל וניתן בעיניינו צו כנוס.
קביעת מיתחם העונש ההולם לעבירות לפי פקודת מס הכנסה הואיל ובכל אחד מהאישומים עסקינן באי הגשת דו"ח מס הכנסה של חברה אחרת, כל אחד מהאישומים הוא ארוע בפני עצמו ויש לקבוע לגביו מיתחם עונש הולם.
...
אולם, לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות, הגעתי לכלל מסקנה, כי עונש של מאסר בדרך של עבודות שירות מהווה חריגה של ממש מהמתחם ללא הצדקה ממשית.
בסופו של דבר גם מצבו הרפואי של הנאשם, לצד מכלול הנסיבות הנוספות, אינו מצדיק זאת.
סוף דבר לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 12 חודשים; מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים, והתנאי הוא שלא יעבור כל עבירת מס מסוג פשע במשך 3 שנים מהיום; מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים, והתנאי הוא שלא יעבור כל עבירת מס מסוג עוון במשך 3 שנים מהיום; הנאשם ישלם קנס בסכום של 44,000 ₪ או 400 ימי מאסר תמורתו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עוד טענה באת כוח התביעה, כי בקביעת העונש ההולם בתוך המיתחם יש לקחת בחשבון את הנסיבות הבאות שאינן קשורות בבצוע העבירות: על הנאשמים הוטלו קנסות מינהליים בגין אי הגשת דו"חות בשנים 2006 - 2008 (עת/1); לחובת הנאשם עבר פלילי בגין אי הגשת דו"ח במועד בשנת 2005 (עת/2); משמעות הדבר, כי במשך שני עשורים הנאשמים לא מגישים דו"חות למס הכנסה במועד, ולבסוף, הגישו את הדו"חות רק בדיעבד.
עם זאת, מדובר בעבירות שהתיישנו, האחרונה משנת 1997 (עת/2); לחובת הנאשמים עומדת גם החזרתיות בבצוע העבירות.
...
לאור האמור, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם את העבירות, בנסיבות העניין, נע בין מאסר על תנאי ובין מאסר בפועל לתקופה של 9 חודשים, לצד מאסר על תנאי וענישה נלווית.
סוף דבר לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 4 חודשים בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הערך החברתי שניפגע ומידת הפגיעה בו (סעיף 40ג (א) לחוק העונשין): אי הגשת דוחות מס הכנסה במועד, פוגעות בגביית מס תקינה, המושתת על דיווח תקין ומסודר של כלל הנישומים, וכן פוגעת בעקרון השויון בין נישומים שונים, לכך ישנן השלכות רוחביות, פיסקאליות, בעלות פוטנציאל פגיעה בכלל הקופה הציבורית, ובהתנהלות מערכת הגבייה.
העונש המתאים (סעיף 40יד (2) לחוק העונשין): בבוא בית המשפט לגזור את העונש הוא נתן דעתו לערכים החברתיים שנפגעו עקב מעשיו של הנאשם ולעוצמת הפגיעה בהם; וכן לנסיבות ביצוע העבירה, העובדה שמדובר באי הגשת שלוש דוחות שנתיים בשנים 2015-2017, בדגש על העובדה כי מדובר בשנים בהם הסתכמו הכנסותיה של הנאשמת בסכום כולל של כ-4 מיליון ₪, לנזק המתחייב מכך לקופת המדינה; נשקלה מדיניות הענישה הנוהגת; ניתן משקל להסרת המחדלים, לנסיבותיו האישיות של הנאשם, הן מצבו האישי והן מצבו הרפואי כפי שפורטו לעיל; וכן לעברו הפלילי, תוך מתן דגש לעובדה כי מדובר בנאשם עם הרשעות קודמות בתחום המיסים שהתיישנו.
...
ב"כ הנאשם מסר כי בענייננו אין מדובר בתיק של מחזורים של 4-5 מיליון ₪ אלא על פי דו"ח משנת 2015, ניתן לראות כי בסופו של דבר יש הפסד, כך שהמחזורים אינם משקפים הכל.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: על הנאשמת 1 – אני גוזר על הנאשמת 1 קנס סמלי בסך של - 100 ₪.
בהתאם להוראות 72 לחוק העונשין התשל"ז 1977 ותקנה 1 לתקנות העונשין (התחייבות להימנע מעבירה), תש"ף-2019, אני מחייב את הנאשם בהתחייבות כספית בסך של -20,000 ₪, להימנע בתוך 3 שנים מהיום מביצוע העבירות בהן הורשע בתיק זה. המזכירות תשלח העתק מהחלטה זו לממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השני, לנאשם הרשעה קודמת משנת 2011 בעבירות לפי חוק התיכנון והבניה, אמנם מדובר ברשום שהתיישן לכאורה בשנת 2018, אך הוא טרם נמחק, ועוד הוכח בפניי שהליך פלילי קודם שהוגש נגד הנאשם בעבירות זהות לפי פקודת מס הכנסה (ת"פ 52710-08-16) בוטל בהסכמת הצדדים וזאת עקב המרתו ב- "תשלום קנס מינהלי". השלישי, לפי מדיניות הענישה המקובלת בהתאם לנסיבות ביצוע העבירות השונות, העונש הצפוי לאשם הוא מאסר בפועל, גם אם בעבודות שירות.
ביתר מיקוד ודיוק, ניתן לראות כי הענישה במקרים אלה, קרי אי הגשת דוחות מס הכנסה ואי הגשת דוחות מע"מ, סבה סביב ציר מרכזי של מספר חודשי מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות.
...
לסיכום, אין במקרה לפניי ייחוד שמצדיק סטייה מהמתחם משיקולי שיקום.
הצטברות העונש, בחפיפה מסוימת, מובילה למסקנה שנכון להטיל על הנאשם עונש ממשי של מספר חודשי מאסר ספורים בעבודות שירות, לצד קנס, מאסר על תנאי מרתיע והתחייבות.
אשר על אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 4.5 חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

וראו גם: רע"פ 1688/14 דוד כץ נ' מדינת ישראל (9.3.2014), פסקה 6 והאסמכתאות שם. לצורך בחינת מדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, ניתן להפנות לפסקי הדין הבאים: רע"פ 5770/21 רענן בית טבע בע"מ נ' מדינת ישראל (26.8.2021), בו נידון עניינו של נאשם שהורשע בשלוש עבירות של אי הגשת דוח מס הכנסה ונידון לחמישה חודשי מאסר בפועל והפעלת מאסר מותנה כך שסה"כ הוטלו עליו 8 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה וקנס.
לצורך קביעת עונשו של הנאשם נתתי דעתי לעברו הפלילי הכולל הרשעות בעבירות שאינן בנושאי מס ואשר התיישנו זה מכבר ולכך שהורשע לאחרונה בגין עבירת אלימות בגינה נידון לעונש מאסר מאחורי סורג ובריח (הרשעה זו אינה מופיעה במירשם שהוגש, אך ראו גזר הדין שהגיש הנאשם במסגרת טיעוניו לעונש (ענ/1)).
...
אינני מקבל את טיעונה של המאשימה לפיו אין לראות בתשלום האחרון שבוצע כהסרה מלאה של המחדל, שכן הנאשם עשה זאת תוך "שהעדיף לשלם לטובת החוב הישן ולא לטובת החוב החדש". כפי שצוין לעיל, המאשימה כיוונה לכך שהנאשם המשיך לצבור חובות מס ודומה שלא היה מקום לטיעון זה אשר אפשר שחשף עבירות נוספות בהן הנאשם טרם הורשע.
לגופו של עניין סבור אני שיש לראות בכך הסרת מחדל.
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר על תנאי למשך 6 חודשים והתנאי הוא שלא יעבור בתוך שלוש שנים על אחת או יותר מהעבירות בהן הורשע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו