בשנת 2015 הגישה החברה תובענה לבית משפט זה לקבלת פסק דין המצהיר על בטלותם של הליכי ההוצאה לפועל (ה"פ 49731-03-15; להלן- "התביעה הראשונה").
בהתאם להסדר החוב היה על החייבת לפרוע את חובה עד לחודש ספטמבר 2018 לפיכך לנוכח הפרת ההסדר העמידה הזוכה את חובות החייבת לפירעון מיידי והצעת החייבת לדחיית מועד הפירעון נדחתה על ידי הזוכה.
ביום 5.8.2021 הוגשה התובענה מושא בקשה זו, אשר במסגרתה כאמור התבקש סעד הצהרתי לפיו תיק ההוצאה לפועל ניפתח בשגגה או הטעה, על סכום אשר אותה עת לא היה מובטח על ידי שטר המישכון, וכי שטר המישכון נועד להבטחת ההלוואה הראשונה בלבד.
לסיכום הפרק בהחלטה לעיכוב הליכים העוסק בסכויי התביעה קבעתי:
"מכל המקובץ, עולה לכאורה כי סכויי החברה לשכנע את בית המשפט כי אין מקום למימוש הנכס באשדוד בגין חובות הנובעים מההלוואה השנייה וההלוואה השלישית אינם רבים, והדברים נאמרים בזהירות המתבקשת בשלב זה של ההליך הנוכחי... ".
(סעיף 37 להחלטתי בבקשה לעיכוב הבצוע).
אולם, על פי המסמכים שהוגשו בהליך זה, לכאורה המועד הראשון בו החברה הייתה מודעת למסמכי פתיחת הליך ההוצאה לפועל - קרי מועד ידיעתה על עילת התובענה (בהתאם לסעיף 8 לחוק ההתיישנות) - הוא ביום 9.11.2014, שהוא המועד בו היא פנתה לטענתה לרשם החברות לביטול רישום המישכון ברישומיו (ראו סעיף 22 לכתב התביעה בתביעה הראשונה).
...
לפיכך, השילוב של ההגדרה הרחבה כל כך של המונח 'הסכומים המובטחים', של הדגש החוזר ונשנה על סכומים 'מגיעים ושיגיעו', ושל ההבהרה כי החובות המובטחים הם ללא הגבלה בסכום, מוביל לכאורה למסקנה כי המשכון עשוי להבטיח גם הלוואה נוספת אשר עתידה להינתן על ידי הבנק לחברה, אפילו בקשר לרכישת נכס מקרקעין אחר.
לסיכום הפרק בהחלטה לעיכוב הליכים העוסק בסיכויי התביעה קבעתי:
"מכל המקובץ, עולה לכאורה כי סיכויי החברה לשכנע את בית המשפט כי אין מקום למימוש הנכס באשדוד בגין חובות הנובעים מההלוואה השנייה וההלוואה השלישית אינם רבים, והדברים נאמרים בזהירות המתבקשת בשלב זה של ההליך הנוכחי... ".
(סעיף 37 להחלטתי בבקשה לעיכוב הביצוע).
סוף דבר
אשר על כן, יש לקבל את הבקשה ולדחות את התובענה על הסף.