הטענות בעירעור
בהודעת העירעור, בעקרי הטיעון ובהשלמת הטיעון לפנינו חזר ב"כ המערערת על כל הטענות שהעלה לפני הערכאה הראשונה, לאמור: בהתאם להוראות הפוליסה ניתן לפנות למשיבה רק עם התגבשות נכות צמיתה ומניין תקופת ההתיישנות מתחיל רק במועד זה; לחילופין וככל שהתביעה היתיישנה, הרי המדובר בהתיישנות שלא מדעת, אשר יסודה הן באי מודעותה של המערערת לנכותה התמידית, הן באי מודעותה לקיומו של הכסוי הבטוחי.
על יסוד שיקולים אלה קבעה, איפוא, דעת הרוב בפרשת אמיתי, כי "ארוע התאונה הוא המקים את מקרה הביטוח כאשר עסקינן בפוליסה לביטוח תאונות אישיות; וכשהמדובר במחלה או נכות, המועד הראשון שבו יכלו לעמוד על קיומן – קבלת טפול רפואי...", זאת כפוף, כמובן, לסייגים להתיישנות, וביניהם היתיישנות שלא מדעת.
דא עקא, תביעתה של המערערת לתגמולי הביטוח הוגשה רק ביום 9/3/11, כשלוש וחצי שנים אחרי הגשתה של תביעת הפלת"ד.
אשר לטענתה הנוספת של המערערת בדבר חוסר מודעותה לכסוי הבטוחי אצל המשיבה, הרי לא מצאתי טעות בקביעתו של בית משפט קמא, לפיה אף אם נניח שהמערערת לא ידעה על הפוליסה, עדיין לא ניתן לקבוע כי גם לא יכולה הייתה לדעת עליה לו רק נקטה באמצעים סבירים.
...
על יסוד תשתית נורמטיבית זו דחה בית משפט קמא את טענתה של המערערת לפיה נזקה הנפשי התגלה לה רק בשנת 2008 עם קביעת הנכות הצמיתה על ידי מומחה בית המשפט במסגרת תביעת הפלת"ד. כאבן היסוד למסקנה זו שימש כתב התביעה שהגישה המערערת בספטמבר 2007 באותה תביעה, אשר נתמך בתיעוד רפואי שהגישה המערערת עצמה, ממנו עלה כי כבר בסמוך לתאונה ולכל המאוחר עם הגשת התביעה נתגלה למערערת נזק נפשי של ממש, שהתבטא במצב דכאוני פוסט-טראומטי, אשר כל אדם בר דעת היה תובע על פיו.
דיון והכרעה
לאחר העיון הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
אין בידי לקבל טענה זו, שכן כמו בית משפט קמא אף אני סבור, כי סעיף 6א' אינו מגדיר את "מקרה הביטוח" אלא כל עניינו בחובת מתן הודעה מצד המבוטח תוך 30 יום ממועד קרות התאונה.