ביום 29.4.2021 הגיש המערער ערר על אי קבלת דמי אבטלה החל מיום 3.2.2020 ועד ליום 6.4.2021 (להלן: "התקופה הנתבעת") בטענה כי אמנם סיים את ימי האבטלה ביום 3.2.2020, אולם, עפ"י טענתו, נאמר לו כי עומדת לזכותו - "המשכיות לדמי אבטלה".
ביום 23.5.2021 היתקיימה וועדת ערר בנוכחות המערער, בה טען המערער את הדברים הבאים –
"הפסקתי להתייצב כי הסתיימו לי דמי האבטלה. בפורים 20 דברתי עם שחר פקיד ההשמה ואמר לי שהלשכה סגורה. בפסח 20 פניתי לשחר שאלתי את שחר אם לאור הקורונה אני זכאי לגמול והוא ענה שהוא לא יודע אם מגיע לי ושאם מגיע לי זה יתעדכן אוטומאטית. חיכית ולא קבלתי כלום. מאוד הופתעתי שלא קבלתי. אני לא עשיתי שום הליך כי לא ידעתי שאני זכאי. לא יצרו איתי קשר שנה שלמה אז למה אני צריך להפגע. ביטוח לאומי לא יכול לשלם לי אם אין לי התייצבות בלישכה. החוויה שחויתי היתה מעליבה. כשנכנסתי לשרית המנהלת היא היתה אדיבה מאוד."
מנגד טענה נציגת לישכת התעסוקה כך –
"דורש העבודה נרשם בלישכה ב-29.4.21 ומבקש רישום רטרואקטיבי ב-2/20. דורש העבודה נרשם לאחרונה ב-3.2.20."
בהתאם לטענות הצדדים, כאמור, החליטה וועדת הערר לדחות את הערר בנימוקים הבאים –
"גם באתר ביטוח לאומי וגם באתר לישכת התעסוקה מובהר היטב שעל דורש העבודה חלה חובה להרשם בלישכת התעסוקה. גם אם מדובר בפיטורין או חל"ת שני/שלישי ומרגע שלא יעשה כן, אין לו להלין כנגד לישכת התעסוקה. אם דורש העבודה טוען שהוטעה על ידי מאן דהוא, עליו לפנות בתלונה כנגדו. ואולם, אין הצדקה לרשום לדורש העבודה רישום רטרואקטיבי. ההתייצבות הראשונה בלישכה היא מהותית (גם אם מדובר בחל"ת שני/שלישי), בבחינת ההודעה ללישכת התעסוקה: "אני מובטל. אנא חפשו לי עבודה". ללא התייצבות בלישכה, גם אם ללישכת התעסוקה יש עבודה להציע לדורש העבודה, היא לא תעשה כן, כי היא בכלל לא יודעת שדורש העבודה מחפש עבודה, ועל כן אין מקום לרשום התייצבות באופן רטרואקטיבי, ובטח שלא רישום שנה אחורה.
שכן, בהתאם לחלק השני של הסעיף, ככל שהמערער ביקש לממש את זכותו להמשך קבלת דמי ביטוח לאומי עבור התקופה שבאה לאחר הפסקת דמי האבטלה, קרי החל מיום 3.2.2020, היה עליו להרשם רישום ראשוני באתר לישכת התעסוקה.
אולם, מכיוון שהמערער לא הגיש תביעה לביטוח לאומי, למרות שידע כי סיים את ימי אבטלה להם היה זכאי ביום 3.2.2020, טרם משבר הקורונה, לא עמדת לו הזכות לדמי אבטלה עבור התקופה הנתבעת, ללא קשר לרישומו בלישכת התעסוקה.
...
על כך, הוסיפה ונימקה ועדת הערר כי:
"דורש העבודה הודה שהוא לא נרשם ללשכת התעסוקה, וגם אם זה היה בטעות ובתום לב, אין בידינו להיעתר לבקשתו ולרשום לו התייצבות רטרואקטיבית. גם תשובתו של נציג הלשכה שהוא לא יודע אם מגיע לדורש העבודה גמול, אינה מסירה את האחריות מדורש העבודה לנהוג על פי ההוראות הנ"ל."
ולכן באה וקבעה כי:
"עניין חוסר הידיעה של דורש העבודה בדבר חובתו להירשם בלשכת התעסוקה נדחה על ידינו בשל כך שאתרי הביטוח הלאומי ולשכת התעסוקה מבהירים היטב את החובה להירשם בלשכת התעסוקה ולא רק בביטוח הלאומי." (ראו החלטת הוועדה, סעיף 3 לתגובת המשיב לערעור).
לאור האמור לעיל, בהינתן כי החלטת ועדת הערר היתה עניינית ולא נפל בה כל פגם, ובנסיבות בהן הוראות תקנה 179 ב.(א) לתקנות לשעת חירום, לא חלות על המערער, אין לי אלא לקבוע כי הדין עם המשיב ועל כן דין הערעור להידחות.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.