בהמשך, כשהתבקש להמתין לרפי אהרן, התובע שלח לו הודעות שהוא ".. צריך לסיים ... דחוף ... חייב לנסוע לפגישה", ובקש "לא צריך לידון שיחרר אותי מכאן תן לי ללכת בשלום. אני לא שווה לדיון שלכם תודה". הודעות אלו מלמדות שהתובע ויתר על שיחת שימוע תוך שהביע את רצונו לסיים את יחסי העבודה בהקדם האפשרי.
יחד עם זאת, משהוכח שמכתב זימון לשימוע נימסר לתובע יחד עם מכתב הפיטורים; משהוכח שמסמך סיכום שימוע לא נימסר לו בזמן אמת, אלא במסגרת ההליך המשפטי, ולמעשה מבלי שנערך הליך שימוע אמיתי, באנו לכלל מסקנה כי יש לחייב את טפל לשלם לתובע פיצוי בגין פגמים אלה בהליך הפיטורים, וזאת בסכום כולל של 15,000 ש"ח.
פיצוי בגין פגמים בתלושי שכר
טענות הצדדים: לטענת התובע, תלושי השכר לא ממלאים אחר הוראות תיקון 24 לחוק הגנת השכר מאחר שהתלושים אינם תואמים את דו"חות הנוכחות לעניין ימי העבודה, שעות העבודה ושכרו של התובע (סע' 151 לתצהיר).
אשר על כן, מעבר להשלכה הראייתית והיפוך נטל השיכנוע שעבר אל הנתבעות לפי סעיף 5א לחוק הודעה לעובד, לא מצאנו מקום לחייב את טפל לשלם לתובע פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד.
אשר לתביעה לתשלום פיצוי בגין הפרת חובת תום הלב -
טענות הצדדים: לטענת טפל, הוצאת אישור מחלה פקטבי במטרה להתעשר שלא כדין ולהתחמק מחובתו של התובע לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, מהוה הפרה של החובה לקיים את חוזה העבודה בתום לב. טפל ביקשה לחייב את התובע בתשלום פיצוי בסך 10,000 ש"ח. התובע הכחיש את הטענה וטען שהנתבעות הן שהפרו את חובת תום הלב.
...
אנו מחייבים את הנתבעות לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
המובילים תשלם לתובע הפרשי שכר משולב בסך 1,470 ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 15.7.2012, ועד למועד התשלום המלא בפועל.
זאת אנו קובעים לנוכח היקף המשאבים שנדרשו הנתבעות להשקיע לצורך הגנתן, לאור מאפייניה של התביעה ואופן ניהול ההליך ע"י התובע.
אף נתנו דעתנו לכך שחרף החלטת בית הדין שהסיכומים יישמעו בעל פה, בתום ישיבת ההוכחות השנייה לאחר סיום שמיעת העדויות הודיע ב"כ התובע שאינו ערוך לסיכומים בעל פה, וגם הישיבה שנקבעה לצורך סיכומים בעל פה נדחתה פעמיים לבקשתו, וכן את החריגה המשמעותית (פי 3) מהזמנים שקצב בית הדין לצורך הסיכומים בעל פה. בשים לב לכל האמור, אנו מחייבים את התובע לשלם לנתבעות שכר טרחת עו"ד בסכום של 25,000 ש"ח, אשר יקוזז מהסכום שהנתבעות חויבו לשלם לתובע לפי פסק דין זה.
לצדדים מוקנית זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת בתוך 30 ימים מיום שפסק הדין יומצא להם.