הפלוגתא
מאחר ואין מחלוקת כי הנתבע לא חתם כערב, שהרי כתב התביעה המתוקן שינה את חזית המריבה, ונוכח מתן התחייבות אישית לפרעון חובותיו שלו לתובעת, נותר לידון בשאלה אם התובעת ידעה, או שהיה עליה לדעת, כי השותפות פורקה.
תשובתו של מנהל התובעת מגלה כי האחרון מערב תדיר בין המושגים "חייב" ו"ערב", ואף לא מאבחן בין אדם לבין תאגיד.
...
המסקנה נובעת מן העובדה, כי החשבוניות שהוצגו כדי לתמוך בתביעה, בסך כולל של כ- 27,000 ₪ (נספח ב' לכתב התביעה המתוקן), הוצאו החל מחודש מאי 2012 ועד יולי 2013, וכי בוצעו תשלומים מרובים לאחר מכן, בסכומים העולים על סכום זה (כמפורט בכרטסת, נספח 5 לכתב התביעה המתוקן).
בת.א (נצ') 28581-06-10 אמנון רמזי פרג' נ. כפיר גולן (פורסם בנבו), נדון מקרה קרוב מאד בעובדות למקרה דנא, כאשר התובע עתר לחיוב שותף שפרש מן השותפות וטען שלא ידע על כך. לאחר שבית המשפט בחן את הראיות, בא לידי מסקנה כי הוא מעדיף את גרסת הנתבע, על פיה נמסרה לתובע הודעה על יציאתו מהשותפות, על פני גרסת התובע שלא ידע על כך. בית המשפט השית את מסקנתו הנ"ל על מהימנות הכללית של הנתבע בכל הנוגע לעיקר המחלוקות העובדתיות, על פתיחת חשבון בנק נפרד ע"י מי שהיה שותפו של הנתבע ומסירת שיקים על שמו בלבד, החל ממועד השינוי.
ומן הכלל אל הפרט:-
האם ידעה התובעת, בעת שסיפקה את הטובין לחנות בשנים 2012 ואילך, כי השותפות פסקה לפעול? כאמור, בסופו של דבר, הנטל להוכחת טענה זו מונח על כתפי הנתבע.