ערעור על החלטת המשיב מיום 13.3.2013, אשר דחה את בקשת המערער להכרה בנכותו, וקבע כי אין קשר בין המחלה הנפשית לבין תנאי שרותו בצבא.
המערער אישר בחקירה הנגדית כי רצה להתגייס ליחידה קרבית, אולם - כפי שנותח בדיעבד - הוא לא היה מצויד בתעצומות נפש לצורך היתמודדות עם העולם הצבאי הבלתי מוכר אשר עמד בפתח, ובעיקר עם קשיי הטרונות, כאשר ברקע מצויה משפחתו במשבר עקב גסיסת אביו.
ההמשך תואר בסעיף 7 לתצהירו של המערער (ת/3):
"בערב החלטתי לחזור בכוחות עצמי לבסיס. כשחזרתי לעגו לי החיילים נידו אותי וקראו לי בשמות. באותו לילה לא ישנתי הייתי בודד ופחדתי ידעתי שהחיילים רוצים לעשות לי משהו".
פרק שלישי: העריקות הראשונה
המערער תיאר בתצהירו את היתגברות מצוקתו הנפשית:
"8. כשחזרתי הביתה לשבת הייתי בחדר כל היום פחדתי ולא יצאתי. אמא שלי לקחה אותי לבית חולים רמב"ם. בבית החולים הפסיכיאטרית שטיפלה בי אמרה שאני סובל ממתחים, חרדות וסטרס בעקבות האירועים בצבא".
בתעודת חדר המיון בבית החולים רמב"ם מיום 12.1.2010 צוין כי המערער, שנפקד מבסיסו החל מיום ראשון, התלונן על כאבי בטן, כאבי ראש והרגשות מתח וחרדה מתחילת שרותו, והביע רצון לעבור לשרת קרוב לביתו ולצד אביו החולה בסרטן.
...
לא מצאנו תיעוד לטענת המערער בתצהירו השני (ת/2), שלא נזכרה בתצהירו הראשון (ת/3), בדבר בקשתו בבסיס קליטה ומיון לדחיית שירותו עקב מחלת אביו.
לא מצאנו הסבר להתעלמותו של ד"ר ומוש משרשרת האירועים שהחלה בטירונות, נמשכה בעריקות, והגיעה לשיאה בניסיון האובדני.
התוצאה
לאור המסקנה אליה הגענו, בעקבות הפעלת "חזקת הגרימה", בדבר קיום קשר סיבתי של גרימה בין פרוץ הסכיזופרניה הפרנואידית לבין שירותו הצבאי של המערער, החלטנו לקבל את הערעור ולבטל את החלטת המשיב מיום 13.3.2013.
כמו-כן, הננו מחייבים את המשיב לשלם למערער שכר טרחה בסך 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום והוצאות שכר טרחת המומחה מטעם המערער בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הוצאתן.