בהתאם למבחן שנקבע, אף נקבע כי שני בתי הדין הפרטיים הנמנים עם הזרם האורתודוכסי-חרדי שבהם התגיירו העותרים בעיניין רגצ'ובה, אשר אינם נמנים עם מערך הגיור הממלכתי, עומדים במבחן "הקהילה היהודית המוכרת". בית דין אחד הוא של הרב פרנק בשכונת מאה שערים בירושלים, שלגביו נקבע כי "מדובר בקהילה המשתייכת לאחד הזרמים המרכזיים ביהדות – קהילה בעלת זהות יהודית מבוססת ובעלת מסגרות קבועות של ניהול קהילתי" (שם, פסקה 41).
עמד על כך בהרחבה הכהן במאמריו, בדברו על "התיימרות רשויות ממלכה בישראל – בית המשפט העליון ורשות ההגירה בכללן – לקבוע מהי 'קהילה יהודית מוכרת בחו"ל'. נזכור שלפחות מקצת קהילות אלה באו לעולם עשרות ומאות שנים בטרם הקמת המדינה, והניסיון של גורמי ממלכה ישראלים לקבוע את מידת 'קהילתיותן' או 'כשרותן' נראה משונה-משהו, לשון המעטה" (שם, עמ' 746).
אחת ההנחות העולות ממסמך התבחינים לגיורי חו"ל היא כי הקהילה המוכרת, אשר במסגרתה נערך הגיור, היא קהילה פעילה המנהלת "חיי קהילה". על יסוד הנחות אלו, כך נראה, נקבע במסמך התבחינים כי על שלב ההכנה לגיור לכלול "לימודים... תוך הישתתפות פעילה בחיי הקהילה" במשך התקופות שנקבעו שם (שם, פסקה 2.
על הדברים האמורים בעיניין רשת בתי הדין של "גיור כהלכה" הוסיף הכהן, כי "בראש בית הדין של 'גיור כהלכה' ניצבות סמכויות תורניות ראשונות במעלה... ועם דייניו נמנים רבני עיר ורבנים בעלי ותק רב ברבנות ובהרבצת תורה, שחלקם אף בעלי 'כושר לדיינות'... הבדל בולט בין הרשת לבין בתי הדין הממלכתיים הוא שהדיינים ברשת 'גיור כהלכה' מקילים בגיור קטינים (דבר שקל יותר לעשותו מנקודת מבט הלכתית...) גם כאשר אמם אינה מתגיירת עמם, וגם כאשר הילד המתגייר אינו מתחנך במוסד חינוך דתי" (עמ' 737 ה"ש 100).
...
תמצית טענת העותרות היא כי בהתאם לפסק הדין בעניין רגצ'ובה, על המשיב להיעתר לבקשתן לקבלת מעמד בישראל מכוח חוק השבות ולחלופין, לבחון את בקשותיהן לגופן.
למרות זאת טען המשיב, כי אין להיעתר לעתירות הנדונות.
כך בין השאר, עלה מדבריו של כבוד השופט נ' הנדל בעניין רגצ'ובה, כי "לנוכח מעמדם האיתן של בתי הדין המגיירים בקהילות החרדיות, סבורני שיש להכיר בגיורם לצורך חוק השבות. מובן כי שני בתי הדין שגיוריהם באו בפנינו במסגרת עתירות אלה אינם יוצרים רשימה סגורה, וכי יש להכיר במעמד גיורים שנערכו על ידי בתי דין נוספים החולקים מעמד דומה" (ההדגשות אינן במקור) (שם, פסקה 10).
את הקושי בהיבט ההלכתי תיאר בקצרה הרב נחום אליעזר רבינוביץ ז"ל, מקים רשת "גיור כהלכה" וחבר בוועדת נאמן, בספרו 'מסילות בלבבם' (הוצאת ידיעות ספרים, 2015 (מהדורה שנייה 2020) עמ' 288 (הציטוט לקוח ממאמרו של הרב אלי רייף, על הגיור, שפורסם באתר 'גיור כהלכה')): "ברור שאין מקום לחוקק חוק או לקבוע נוהל שכל הגיורים צריכים להיות כפופים לסמכות הלכתית מרכזית אחת. מעולם לא היה דבר כזה בישראל, וקביעה זו עלולה לעקור את הגרות… לאורך כל הדורות כל בית דין היה רשאי לגייר, ואפילו בימי הסנהדרין! בתקופת הלל ושמאי מצאנו ששמאי דחה כמה גרים ואילו הלל גייר אותם".
אף עמדה הלכתית אחרונה זו תומכת במסקנה שלפיה יש לאפשר מסגרות גיור מגוונות בישראל, התואמות זרמים שונים ביהדות והשקפות דתיות מגוונות.
לפיכך ובהיעדר טענה בדבר פגם בכנות הליך הגיור שעברו העותרות, שתי העתירות מתקבלות ובהתאם לכך, הגיור של שתי העותרות יוכר לעניין מעמדן לפי חוק השבות.