לטענת המבקש, אין בכלל השיקולים שעל האוניברסיטה (ולעניננו- המשיבה), רשאית לשקול כל שיקולים כלכליים באשר ליכולתה התקציבית,ואולם: "למרות החלטת ועדת העמותה ונהלי השבתון של האוניברסיטה העברית, נהגה הנתבעת בתובעים באופן שפגע בזכויותיהם משתי בחינות: א. היא סרבה להעניק להם את השבתון משיקולים תקציביים שלה. ב. היא העניקה לנשיא או לרקטור זכות להיתעלם מהחלטת ועדת ההשתלמויות ולפגוע בזכויותיהם. בנוסף היא מעכבת לעתים את הטיפול בעיניינם כדי להביא למצב שיגיע מועד פרישתם ואז יאבדו את זכויותיהם לשבתון" (סעיף 7 לכתב התביעה).
במיוחד לא לעובד מפוטר צעיר שעוד שנות עבודה רבות לפניו (בשונה מעובד היוצא לשבתון ערב פרישתו לקיצבה)" (הדגשים אינם במקור).
...
מעבר לדרוש נאמר, כי אנו סבורים כי לכאורה אף המבקש עצמו לא סבר בכנות כי יש מקום להמתין עד לתאריך הפגישה האמורה בטרם יפעל בעניינו, באשר לו כך סבר, מדוע פנה בא כוחו במכתב נספח ג' האמור, כבר 3 ימים קודם לכן?
מן המכלול עולה כי קיימים טעמים כבדי משקל הנעוצים בהתנהלותו של המבקש, אשר מעמידים בספק רב את ההצדקה ליתן דווקא לו סעד שמקורו בדיני היושר, כפי שמבקש לקבל לעת הזאת.
גם נוכח דברי ב"כ המשיבה, נותר המבקש עם האפשרות לעתור לסעד כספי במסגרת התביעה העיקרית, ולטעון לגבי כל נזקיו, אותם יוכל לנסות להוכיח כדבעי במסגרת זו. אין אם כן, הצדקה להעתר לסעד הזמני המבוקש.
סוף דבר, מטעמים מהותיים כאמור מעלה, ובהצטרף טעמי השיהוי והפגמים בהתנהלותו של המבקש , איננו מוצאים לנכון להעתר לבקשה , והיא נדחית בזאת.