עוד טוענת התובעת כי הנתבעים הישתלטו על שטח מחצר הבית המשותף, על ידי כך שהרחיבו פתח בקיר החצוני, באופן שכיום קיימת יציאה ישירה מדירתם אל חצר הבית המשותף.
התובעת טוענת כי במעשים אלו, הישתלטו הנתבעים על גינת הבית המשותף והפכו את החצר לגינתם הפרטית, כשהם עושים בה שימוש שהוא בבחינת הסגת גבול כלפי התובעת, ועליהם לפצות אותה בחלקה היחסי בזכויות הבניה בגג, כפי שנקבעו על ידי מומחה מטעמה.
לחילופין, טוענים הנתבעים כי בין הצדדים חלים הסכמי חלוקה באשר לחלוקת שטחים - הצמדתם ואחזקתם, אולם בשל יחסי אמון וערבות הדדית לא פעלו הבעלים לרישום הסכם זה (נספחים ד' ו – ה' לכתב ההגנה), כך שצו רישום הבית המשותף, התקנון והתשריט מעולם לא שיקפו את המציאות המשפטית כהוייתה, בכל הקשור עם זכויות הקניין של בעלי הדירות וגם עם אופי והקף הרכוש המשותף בפרט.
זאת ועוד, הרי שבתקנון המוסכם (ראו נספח 16 לכתב התביעה המתוקן – וזאת בנגוד לסעיף 12 לסיכומי הנתבעים שם נטען כי אין תקנון לבניין) נקבעו הצמדות ספציפיות, כך שהדבר מלמד כי כאשר רצו הדיירים המקוריים להצמיד חלקים מהרכוש המשותף לדירה ספציפית או לערוך שינויים במערך הזכויות בבית המשותף – הם ידעו לעשות כן באופן ברור ומפורש בתקנון – המכשיר המשפטי המקנה זכויות בבית משותף.
ודוק: בחקירתו הנגדית, העיד פרופ' זמישלני כי למרות שגר עשרים ואחת שנה בדירה, הוא לא פעל לרשום את ההסכמות שהוא טוען להם בצו הבית המשותף, ואף כשהופנה לתמונות שצרפו הנתבעים לכתב ההגנה, בהן מופיע השער שחוסם את המעבר לחצר, העיד בחקירתו כי בתקופת מגוריו בבניין לא היה קיים שער אשר חסם את הכניסה לחצר (ראו עמ' 59 ש' 23-11 לפרוטוקול), כך שדברים אלו סותרים את טענת הנתבעים כי מדובר באותו השמוש שנעשה בחצר קודם לכניסתם לדירה.
...
סוף דבר
מהטעמים המפורטים לעיל, אני קובע כי החצר, לרבות החלק השנוי במחלוקת, הוא חלק מן הרכוש המשותף בבית המשותף, ולנתבעים אין כל זכות לעשות בו שימוש ייחודי.
משכך, אני מורה לנתבעים להסיר כל חסימה, גדר או שער המונע מעבר חופשי לרכוש המשותף.
יתר הטענות הכספיות של התובעת נדחות.