בשלב שלישי, היתכנסה ועדת המכרזים ביום 12.12.16 לפתיחת הצעות המחיר של המציעות, קביעת הערכת המחיר, והכרזה על זוכה במיכרז.
העותרת מדגישה, כי כלל פסילה זה חל על ערבות מטיבה כמו גם על ערבות מרֵעה, ואין בעובדה שהמשיבה הגישה ערבות שתוקפה ארוך ביום נוסף שחל להיות בשבת, כדי לשנות מכלל זה. העותרת טוענת, כי ועדת המכרזים, בהחלטתה מיום 12.7.16, עסקה רק בשאלת הנפקות המעשית של הפגם שנפל בערבות המשיבה, ומשהגיעה למסקנה, לשיטתה, כי אין אפשרות לחלט את הערבות ביום הנוסף – יום השבת, קבעה כי הערבות אינה טומנת בחובה פגיעה בשויון בין המציעים, ומשכך יש לקבלה.
המשיב טוען, כי בנסיבות העניין, נפלה בערבות שצרפה המשיבה להצעתה טעות סופר בתום-לב, שארעה עקב בלבול ביחס לסוף החודש, ועוד הוא מוסיף שמאחר ויום התוקף הנוסף חל בשבת, למעשה אין לטעות זו כל השפעה על השויון בין המציעים ואין בה כדי להקנות למשיבה יתרון כלשהוא.
בהתאם לאמור, מטעמים של מדיניות משפטית, נקבע כלל פסיקתי ברור וחד, שלפיו "גם ערבות מטיבה וגם ערבות מרעה, יש בהן, כעיקרון, כדי לפסול את ההצעה במיכרז", זאת במטרה להפחית את ההתדיינויות המשפטיות בשאלת סיווג הפגמים בערבויות ונפקותם, הן בועדות המכרזים והן בבתי-המשפט, אשר לא אחת מעכבות את הליכי המיכרז (עע"ם 2628/11 בעיניין אפקון, לעיל; וראו גם: עע"מ 6200/07 פ.פ.ס ריהאב בע"מ נגד מדינת ישראל (22.5.08), בחוות-דעתה של הנשיאה ביניש)).
...
העותרת מדגישה, כי כלל פסילה זה חל על ערבות מטיבה כמו גם על ערבות מרֵעה, ואין בעובדה שהמשיבה הגישה ערבות שתוקפה ארוך ביום נוסף שחל להיות בשבת, כדי לשנות מכלל זה. העותרת טוענת, כי ועדת המכרזים, בהחלטתה מיום 12.7.16, עסקה רק בשאלת הנפקות המעשית של הפגם שנפל בערבות המשיבה, ומשהגיעה למסקנה, לשיטתה, כי אין אפשרות לחלט את הערבות ביום הנוסף – יום השבת, קבעה כי הערבות אינה טומנת בחובה פגיעה בשוויון בין המציעים, ומשכך יש לקבלה.
סבורני, כי דין טענת העותרת להידחות.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, לא קמה עילה להתערבות בהחלטת ועדת המכרזים שלא לפסול את הצעת המשיבה בשל פגם בערבות; ומשכך, העתירה נדחית.
העותרת תשלם לכל אחד מהמשיבים, הוצאות משפט בסכום כולל של 60,000 ₪.