ביחס לסעדים זמניים, חובת המסירה של מיסמכי העיקול במסירה אישית בתוך שלושה ימים נקבעה בתקנה 367(ב) לתקנות סד"א. לפי תקנה 370(3) לתקנות, סעד זמני שניתן במעמד צד אחד יפקע, אם "לא הומצא למשיב במסירה אישית כאמור בתקנה 367(ב), זולת אם קבע בית המשפט אחרת מטעמים מיוחדים שיירשמו".
התכלית העומדת ביסוד החובה לבצע המצאה אישית של מיסמכי העיקול בתוך תקופה קצרה של שלושה ימים, היא כפולה: "האחת - לאזן בין זכותו של מי שניתן, לטובתו, צו עיקול במעמד צד אחד ובין הפגיעה בזכויותיו הקניניות של מי שעוקלו נכסיו, ללא שנשמעו טיעוניו והשניה - לאפשר למי שעוקלו נכסיו, שלא בנוכחותו, לא רק לדעת על מתן הצוו, אלא אף לדעת אם מולאו תנאיו ומכח אילו טענות ניתן הצוו, על מנת שיוכל לפעול, במהירות (אם וככל שיחפוץ), לביטולו של הצוו" (להרחבה ראו ת"א (פ"ת) 40645-07-18 ר.מ. מלונות החורש בע"מ נ' אוויה איירפורט פוד בע"מ (28.08.2018) והאסמכתאות המצוטטות שם).
הדברים הנ"ל מקבלים משנה תוקף מאז חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו מאחר והעיקול הזמני פוגע בזכות הקניין של הנתבע, שנקבעה כזכות חוקתית בחוק היסוד.
על כן, יש לבחון בקפדנות את התנאים לא רק בעיניין הטלת הצוו אלא בכל העניינים הקשורים בצו, בכדי שלא לפגוע יתר על המידה בזכות זו.
בכל מקרה, ובהתאם לתקנה 370(3) לתקנות, לבית המשפט שיקול דעת שלא להורות על ביטול הצוו שניתן ולא הומצא למשיב כדין "מטעמים מיוחדים שיירשמו". השיקולים הרלבאנטיים כפי שהותוו בפסיקה הם הנסיבות שבעטיין לא בוצעה ההמצאה; מידת האיחור, השפעתו בנסיבות המקרה הנידון והאם נפגעה זכותו של המשיב כנגדו מופנה הצוו להיתגונן.
...
מסקנתי היא, כי בנסיבות המקרה שבפניי יש הצדקה לקבוע כי צו העיקול פקע, וכי אין טעם מיוחד אשר מצדיק קביעה אחרת.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול צו העיקול מתקבלת במובן זה שצו העיקול שניתן ביום 17.02.2020 פקע מחמת שלא הומצא כדין ובמועדים הקבועים לידי הנתבעים.
המזכירות תמציא החלטתי לב"כ הצדדים.