הוא מצמצם את התערבותו בהחלטות רשויות התיכנון, המבוססות על שיקולים תיכנוניים, אלא אם כן נפלו בהן פגמים משפטיים היורדים לשורשו של עניין.
בתשובתה לעתירה מציינת הועדה שהיא ביקרה במקום ונוכחה לדעת, כי הדרך החדשה איננה נידרשת לטובת כלל הציבור, אלא היא משרתת רק את בעלי הזכויות במיתחם התכנית (בעלי הזכויות בחלקה 6), וכי לא כל השטח הצבורי ישונה לדרך, אלא רק חלקו, בעוד שמרביתו מסומן כשטח מגונן, אשר ישרת את הבניין הקיים במיגרש היזם ולא את משתמשי הדרך.
ראו, למשל, ע"א 2962/97 ועד אמנים - חוכרים ביפו העתיקה ואח' נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה תל אביב ואח' פ"ד נב(2) 362 (19.5.1998) (להלן: "עניין ועד האומנים") שם נקבע כי "בדומה לגישה הכללית ביחס לזכות עמידה, הגישה ביחס להוראת סעיף 100 היא כי 'לשם רכישת מעמד, די שהעותר יראה על פגיעה באנטרס, ואין הוא חייב להראות על פגיעה בזכות חוקית' (ז' סגל זכות העמידה בבית-המשפט הגבוה לצדק [27], בעמ' 85). הזכות להגיש היתנגדות בודאי עומדת למי שיש לו זכויות קניין במקרקעין נושא התכנית. אך מעגל 'המעוניינים במקרקעין' עשוי להיות רחב יותר. המעוניין במקרקעין, אשר רואה את עצמו נפגע, עשוי להיות בעל זכויות במקרקעין אשר מצויים מחוץ לתחום התכנית (ראו ע"א 603/88 וארון נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה ירושלים ואח' [23], בעמ' 414 בפסק-דינו של השופט שמגר). מעגל הנפגעים בכוח עשוי לכלול, בנסיבות מסוימות, גם את מי שאין לו זכויות כלשהן במקרקעין המושפעים מן התכנית, וכל מעמדו להיתנגד בא לו מכוח זיקה בעלת אופי אישי שלו לתכנית - למשל, מהנדס או אדריכל שנטל חלק בהכנתה של תכנית (ראו דברי הנשיא שמגר בעיניין גליא הנ"ל [4], בעמ' 481)".
עוד נאמר, בעיניין ועד האומנים, כי: "בעניינים קרובים יותר למקרה שבפנינו, עולה מן הפסיקה גישה הנוטה להכיר בזכותם של בעלי נכסים המצויים בסמוך למקום התכנית, ואשר התכנית המוצעת עלולה לגרום פגיעה בהם – בין פגיעה בנוף, בין מטרדים שונים של רעש ולכלוך, ובין פגיעות אחרות ביכולת להפיק הנאה מרכושם".
לטעמי, קביעה גורפת לפיה, בכל מקרה, כי מגורים בתחומי היישוב בו חלה התכנית אינם מקנים זכות היתנגדות, אינה עולה בקנה אחד עם מטרת הסעיף ועם ההלכה הפסוקה; לגבי כל מקרה, יש לבחון את נסיבותיו, את מהות התכנית והוראותיה ואת טיב פגיעתה הפוטנציאלית במתנגד.
...
בשולי הדברים אציין, כי לא נעלמה מעיניי טענתה של הוועדה המקומית לפיה יש לדחות את העתירה מאחר שמהערר שהגיש ג'בארין (סעיף 5 לכתב הערר) עולה כי התנגדותו וכן הערר, "מקפלים בתוכם מחלוקת פוליטית" שוועדת הערר אינה צריכה להיכנס אליה.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
העותרת תשלם לכל אחד מהמשיבים 1 ו- 2, הוצאות העתירה בסך 10,000 ₪ (סה"כ ישולם סך של 20,000 ₪).