בית הדין הארצי (אב"ד עו"ד אביבה רענני עפרי, חב"ד עו"ד אורי אשר וחב"ד עו"ד יעל פנקס) קיבל בפסק דינו (מיום 5.7.15) את העירעור שהגישה המערערת באופן חלקי, בכך שביטל את הרשעתה של המערערת בעבירה של שליחת יד בכספי לקוח לפי סעיף 61(3) לחוק, ובמקום זאת, הרשיעה בעבירות הבאות: (א) היתנהגות שאינה הולמת את מיקצוע עריכת הדין לפי סעיף 61(3) לחוק; (ב) עבירה לפי סעיף 61(2) לחוק (הפרת כללי האתיקה) וסעיף 61(3) לחוק (מעשה או מחדל שאינו הולם את מיקצוע עריכת הדין), בגין אי העברה תוך זמן סביר של כספים שקבלה המערערת עבור לקוח, בנגוד לסעיף 40(א) לכללי האתיקה ובנגוד לסעיף 88 לחוק; (ג) עיכוב כספים של לקוח והמנעות מהגשת תביעה נגדו לקבלת שכר הטירחה, בתוך שלושה חודשים מיום שהלקוח דרש בכתב את הסכום שעוכב, זאת בנגוד לסעיף 88 לחוק.
סמכותו של בית הדין הארצי לתקן את פסק דינו
כאמור, בפסק דינו מיום 5.7.15 החליט בית הדין הארצי "לבטל את העונש אשר נגזר על המערערת ובמקום זאת, לגזור עליה עונש של 6 חודשי השעיה על תנאי". כן דחה את ערעורה של ועדת האתיקה על גזר הדין.
ברם, בשים לב לעובדה שנושא ההוצאות זכה להתייחסות מפורשת במסגרת פסק הדין המקורי, באופן שחב"ד אשר קבע, כי עונש ההוצאות יוותר על כנו (בסעיף 18 לפסק הדין) – הרי ששוכנעתי, כי אכן מדובר בהשמטה מקרית מפסקת הסיכום של פסק הדין – ותו לא. ואפנה גם להסברו של ב"כ ועדת האתיקה, כי היה קושי טכני להזין את קביעת ההוצאות "ולכן הגשנו בקשה לתיקון פסק דין משום שהדבר היה צריך להיכתב גם בסיכום הדברים" (בע' 5 ש' 14-15).
...
ברם, מקובלת עליי עמדתה של אב"ד רענני, כי התלונה שהגיש המתלונן ללשכת עורכי הדין ביום 24.10.10 (ר' במוצג ק/2), כמוה כדרישה בכתב, ומכאן, שלכל הפחות, חלפו שנתיים וחצי מיום שקיבלה המערערת דרישה בכתב מהמתלונן, מבלי שהגישה תביעה נגדו.
כך נכתב, כי המערערת מורשעת "בעיכוב הכספים של המתלונן ובהימנעות מהגשת תביעה נגדו לבירור טענותיה בקשר לכספים שקיבלה עבורו, במועד הקבוע, בניגוד לסעיף 88 לחוק".
מן הראוי לציין, כי בדיון שהתקיים בפניי לא השיב ב"כ ועדת האתיקה לטענותיה אלה של המערערת בדבר חוסר ההתאמה בין הכרעת הרוב לפיסקת הסיכום.
לפיכך, אני מוצא, כי נפלה שגגה בפסקת הסיכום בפסק דינו של בית הדין הארצי ואני קובע, כי הרשעתה של המערערת היא אך בעבירות המפורטות בפסקה 16 לפסק דינו של חב"ד אשר, כדלקמן:
התנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין לפי סעיף 61(3) לחוק.