בבקשתה עתרה החברה להורות כי בנסיבות העניין ונוכח סרובה הבלתי לגיטימי של ההסתדרות להסכים לסיום עבודתו של המשיב, החברה רשאית לסיים את העסקת המשיב אף ללא הסכמת ההסתדרות; לקבוע כי נוכח הרשעתו של המשיב בפסק דין חלוט ובהתאם להוראות ההסכם הקבוצי, מועד סיום העסקתו של המשיב לצורך חישוב גמר החשבון הוא מועד השעייתו ביום 8.3.15; לקבוע כי בנסיבות סיום העסקתו המשיב אינו זכאי להודעה מוקדמת ו/או לפצויי פיטורים; לחייב את המשיב להשיב את מלוא הכספים ששולמו לו החל ממועד השעייתו (8.3.15) ואילך; לחייב את ההסתדרות והמשיב בהוצאות הליך זה.
בהחלטה מיום 29.8.18 נדרשו המשיבים למסור תגובתם לבקשה.
עוד היא מציינת, כי כל החלטה אחרת מלבד פיטוריו ישדר מסר לא נכון ולא ראוי כלפי עובדי החברה והציבור בכללותו, כאשר משנה תוקף יש לכך שהעבירות שבהן הורשע בוצעו בשטח הנמל תוך ניצול לרעה של היותו עובד החברה ותפקידו בחברה.
בפרשת מפעלי ים המלח הוסיף בית הדין וקבע כי על הפרשנות להעשות תוך היתחשבות בעקרונות כלליים של סבירות הגיון ותום לב, כהאי לישנא:
"על הסכם קבוצי חלים הכללים הנוגעים לפרשנות חוזים. עם זאת, יש להיתחשב במאפייניו הייחודיים,לרבות כריתתו במסגרת יחסי עבודה קבוציים מתמשכים, ולרבות חלותו על מספר רב של אנשים, שלא הם קבעו את תנאיו. ככלל, לשון ההסכם הקבוצי מהוה נקודת המוצא לפרשנותו משחזקה היא כי תכליתו הסובייקטיבית של ההסכם נלמדת מלשונו. אולם, בשל מאפייניו הייחודים יש לקחת בחשבון גם את ההקשר התעשייתי הרלוואנטי, היינו את הנסיבות המפעליות, הענפיות והמשקיות במסגרתן נכרת ההסכם. בנוסף, יש לקחת בחשבון את הדרך בה יושם ההסכם הקבוצי הלכה למעשה על ידי הצדדים למערכת היחסים הקיבוצית. בעת פרשנות הסכם קבוצי, בפרט חלקיו הנורמטיביים, יינתן משקל גם לתכלית האובייקטיבית של ההסכם, אשר משקפת עקרונות של סבירות, היגיון ותום לב, תוך היתחשבות בהוראות הדין הכללי ובתכליתו של משפט העבודה" (עס"ק 43843-06-17 מפעלי ים המלח - ההסתדרות הכללית, מרחב דרום ואח' (23.10.17)); הדגשה שלי - י.א.ש)
מכאן, כי פרשנות הסכם קבוצי תעשה על פי לשונו, בהיתחשב בתכליתו, תוך שלובו בהקשר התעשייתי המהוה את הבסיס להסכם ובהיתחשב בעקרונות של סבירות, היגיון ותום לב.
בעניינינו, הצדק עם ההסתדרות בטענתה כי הסכמים יש לקיים והיא אף צודקת בטענתה כי כעולה מלשון ההסכם ותכליתו (שנועד ליתן הגנה מיוחדת לעובד מייסד) נתונה לה זכות הסרוב, אלא שההסתדרות בחרה להיתעלם מפניות החברה והתעלמות שכזו אינה עולה כדי קיום ההסכם אלא היתעלמות ממנו.
...
כפועל יוצא מהמסקנה שאליה הגענו וכעולה מהוראות אלה, יש לראות את מועד סיום העבודה ממועד ההשעיה, דהיינו, 8.3.15, ועל המשיב להשיב למבקשת את כל תשלומי השכר שקיבל ממועד זה ואילך.
בנסיבות אלה, לא מצאנו מקום לשלול מהמשיב את תשלום פיצויי הפיטורים.
לאור התוצאה שאליה הגענו כאשר מצאנו כי התנהלות ההסתדרות היתה חסרת תום לב, הגם שמדובר בסכסוך קיבוצי, סברנו כי יש להטיל על ההסתדרות את הוצאות ההליך בסך של 10,000 ₪ אשר ישולמו למבקשת תוך 30 יום.