במסגרת טופס הבקשה התחייב מר גולן "להודיע בכתב לאגף לשכות פרטיות ותאגידים ברשות האוכלוסין וההגירה, על כל שינוי שיחול בפרטים האמורים בתצהירי זה, ובפרט על הרשעה, לרבות כתב אישום...".
כמו כן, במסגרת מילוי טפסי הבקשה לרישיון החברה ציין מר גולן כי כתובת משרד החברה היא אבא אבן 5 בהרצליה וכן חתם על "תצהיר בדבר העדר תאגידים קשורים", בו התחייב כי "התאגיד יפעל באופן עצמאי ובלתי תלוי וברור לי כי לא יינתנו היתרים לפי נוהל זה לתאגידים קשורים או לתאגידים הפועלים בתיאום ביניהם באופן ישיר או עקיף"
החברה קיבלה רישיון כקבלן כוח אדם, וביום 5.2.18 קיבלה היתר לפעול כקבלן כוח אדם המעסיק עובדים זרים בענף הבניין, כשתוקף ההיתר היה עד ליום 31.12.19.
בבג"ץ 4007/11 שרמילה ליאנגי נ' הכנסת (6.10.11) עמד בית המשפט העליון על תכליתו הכללית של חוק עובדים זרים בראי ההיסטוריה החקיקתית, באומרו (פיסקאות יא-יב):
"יא. חוק זה נחקק בתחילת שנות ה- 90 למאה הקודמת, משהתרבה מספר העובדים הזרים ושוק העבודה הישראלי שינה פניו. בתחילה עסק לוז החוק בהעסקה של עובדים זרים באופן בלתי חוקי, כפי שמעיד שמו בראשונה (חוק עובדים זרים (העסקה שלא כדין)), ומעידים דברי ההסבר הקצרים שקדמו לו (הצעות חוק תשנ"א, 130). לפני מעט יותר מעשור, משנתחוורה התמונה ונלמדו לקחים, נערך תיקון מקיף לחוק, התרחבה יריעתו ועימה גם הקף הנושאים והקף ההגנה על העובדים הזרים: "התיקון המוצע מציע שורה של הגנות לעובדים הזרים כמו חובה על המעביד לעגן את ההיתקשרות עם העובד הזר בחוזה עבודה מפורט בכתב, חובתו לדאוג לו למגורים הולמים תוך שמירה על תנאי תברואה ובטיחות, בפקוח המדינה, החובה להסדיר לו ביטוח בריאות הולם, וחובת הפקדת כספים בקרן שתוקם .." (הצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת התקציב 2000) תש"ס- 1999, הצעות חוק תש"ס, 99).
בנוסף ובזיקה לה, נקבעו, בין היתר, הסדרים בדבר חיוב המעסיק בהפקדת ערובה להבטחת זכויות העובדים (סעיף 1ח לחוק עובדים זרים וסעיף 3(א)(2) לחוק קבלני כוח אדם); חובת דיווח (סעיף 1ט לחוק עובדים זרים וסעיף 9 לחוק קבלני כוח אדם); הקמת ממונה על זכויות עובדים זרים בעבודה (סעיפים 1כב-לב); אכיפה פלילית לרבות הטלת אחריות על נושא משרה (סעיף 5 לחוק עובדים זרים וסעיפים 20 ו – 21 לחוק קבלני כוח אדם); הגנה למתלונן מפני היתנכלות (סעיף 5א לחוק עובדים זרים); פקוח באמצעות מפקחים שהוסמכו לכך (סעיפים 5א1 ו 5ב לחוק קבלני כוח אדם וסעיף 19 לחוק קבלני כוח אדם).
בעע"מ 2882/08 עו"ד אביבה קין נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז תל אביב (11.3.13) נאמר בקשר לביטול תוכנית מתאר כי "לאחר העיון החלטנו להעתר לעמדת המדינה, לקבל את העירעור, לבטל את התכנית ולהשיב את הנושא לועדת המשנה להתנגדויות של הועדה המחוזית. אכן, לפנינו כתב אישום ולא פסק-דין, אך ברמת ראיות מינהליות די בכך בעינינו לקבלת העירעור...". ברוח זו גם ציין חברי השופט פוליאק בבר"ע (ארצי) 399-04-18 **** כרסנטי נ' נציב שרות המדינה (15.5.18) בקשר לסמכות ההשעיה של נציב שירות המדינה כי "ספק רב אם יש מקום לעריכת בחינה עצמאית על ידי הנציב של חומר הראיות, כמבוקש על ידי המבקש, להבדיל מהבחינה של חומרת העבירות, על פי המתואר בכתב האישום, והשלכתן על התכליות העומדות בבסיס סמכות ההשעיה".
(ד) מן הכלל אל הפרט
(ד)(1) תשתית להתקיימות עילה לאי חידוש הרישיון
כיוון שהרישיונות וההיתרים מכוח חוק עובדים זרים וחוק קבלני כוח אדם ניתנים לתקופה קצובה הרי שעם פקיעתם בידי בעל הרישיון או ההיתר לפנות לרשות המוסמכת ולבקש חידושם.
...
בנסיבות אלה, נוכח מועד פקיעתו של ההיתר, שאלת סמכות ההתלייה מכוח סעיף 6(ב) לחוק קבלני כוח אדם חוק הפכה בעיקרה לשאלה תיאורטית, שלא נמצא מקום להידרש לה. וכך נאמר בפסק הדין הקודם (סעיף 8):
"ערים אנו לכך כי משמעות החלטתנו היא כי ביחס להחלטת ההתלייה הפך הערעור לתיאורטי שאינו משרת צורך מעשי ואילו ביחס לשאלת חידוש היתר עתידי, הערעור מוקדם וטרם הגיעה העת להידרש לשאלה זו. אין אנו רואים בכך קושי שעה שמדובר בהחלטה קצובה בזמן והביקורת השיפוטית נדרשת סמוך למועד פקיעתה של ההחלטה הקודמת, ההחלטה החדשה טרם נתקבלה, וממילא מערך השיקולים לקבלת ההחלטה החדשה אינו זהה לקודמתה, ומשלא שוכנענו כי המקרה דנן בא בגדר החריגים לקיום בקורת שיפוטית על אף שהסוגיה הפכה לתיאורטית".
ביום 18.11.20 הגישה החברה בקשה לחידוש ההיתר לשנים 2021-2022.
לטענת המדינה, דין הערעור להידחות, שכן לא נפל כל פגם בהחלטה וכי הלכה היא שבית הדין לא ישים את שיקול דעתו תחת שיקול דעתה של הרשות המוסמכת.
לענין זה יפים הדברים שנאמרו על ידי הנשיאה (כתוארה אז) נאור בענין ראשי הרשויות:
".. עינינו הרואות כי לפי פסיקת בית משפט זה מימים ימימה אין כל סתירה בין חזקת החפות במשפט הפלילי לבין קביעה מינהלית, על בסיס ראיות מינהליות, לפיה אדם היה מעורב בפלילים. ראיה מינהלית אינה בגדר הרשעה. היא אינה הופכת אדם שהינו בחזקת חף מפשע למי שהורשע בדין. אולם, מראיה כזו עשויה להתחייב, בנסיבות המתאימות, מסקנה במישור המינהלי כנגד המשך כהונתו של נבחר ציבור".
השופט הנדל הוסיף וציין בענין ראשי הרשויות כי:
"חברתי הדגישה כי אין כל סתירה בין חזקת החפות של ראש עיר שהואשם בפלילים לבין קביעה מנהלית כי יש להעבירו מכהונה על בסיס ראיות מנהליות, כגון הגשת כתב אישום. חזקת החפות היא זכות במשפט הפלילי הנגזרת מכלל היסוד של הספק הסביר. כל נאשם זכאי שיראוהו כחף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו מעבר לספק סביר. בין הגשת כתב אישום ובין הרשעה מרחק רב. מטרתו של המשפט הפלילי היא לבחון מרחק זה.... טרם יוכתם נאשם באשמה פלילית וייענש על כך, מוטל על המדינה הנטל להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר. אולם, ידוע כי ניתן יהא להטיל סנקציות שפוגעות בחירותו של הפרט לפני ההרשעה – כגון הפקדת מזומן, איסור תנועה, מעצר וגם מגבלה על עיסוק בתחומים שונים, לרבות מילוי משרות ציבוריות. הנה כי כן, הגם שהעברה מכהונה עקב הגשת כתב אישום כרוכה בפגיעה בראש הרשות המכהן, בשמו ובפרנסתו, פגיעה זו אינה נוגסת בחזקת חפותו".
ראו גם דברי השופטת ברק ארז בבג"ץ 5893/12 הורוביץ נ' מדינת ישראל - שרת החקלאות ופיתוח הכפר (10.12.13).
אנו סבורים כי החלטה בדבר ביטול רישיון צריכה להיות מבעוד מועד ובאופן המאפשר היערכות לה. כך גם לגבי אי חידושו, כשסמיכות זמנים בין מתן ההחלטה בדבר אי חידוש הרישיון ובין מועד פקיעתו עשויה במקרים מתאימים, ובכפוף לנסיבות הענין הפרטניות, לחייב מתן רישיון זמני לצורך היערכות.
סוף דבר – הערעור נדחה, בכפוף להערה בסעיף 52.