אלו העדים אשר העידו לפנינו:
התובע עצמו, מר מאיר אסור – שימש יו"ר וועד עובדי אגד (להלן: מר אסור), מר פיליפ מורגנשטיין – מזכיר ועד צפון של עובדי אגד (להלן: מר מורגנשטיין), מר שלומי מדר – שימש כנציג העובדים בקרית שמונה (להלן: מר מדר), מר עופר בושארי – נהג בנתבעת (להלן: מר בושארי), מר רפי מסט – שימש כיו"ר מרחב חיפה בהסתדרות (להלן: מר מסט), גב' מרגלית כהן – אחראית לפי חוק למניעת הטרדה מינית בנתבעת (להלן : גב' כהן), מר מקסים זורובסקי, עו"ד - מזכיר איגוד התחבורה - הסתדרות מרחב צפון (להלן: עו"ד זורובסקי) , מר אבי אדרי, עו"ד – יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, (להלן: עו"ד אדרי), גב' הלפרין אורית – רואת חשבון ומי שערכה את חווה"ד מטעם התובע (להלן: גב' הלפרין),
מר צביקה דגן – שימש מנהל משאבי אנוש ושכר בנתבעת (להלן" מר דגן) , מר אבי דבדה – שימש כמנהל אגף תפעול איזור צפון וחבר מזכירות בנתבעת (להלן: מר דבדה).
ועדה פריטטית, אשר הנה כלי ידוע ומוכר במשפט העבודה הקבוצי, מהוה חלק בלתי נפרד מהתפיסה לעיל, ובית הדין, אשר לו הפיקוח השפוטי על פעולתה, יתן להחלטותיה נפקות מלאה כל עוד מילאה אחר כללי הצדק הטבעי ולא חרגה מן הסמכות שהוקנתה לה.
בית הדין הארצי לעבודה, הביע את דעתו בסוגיות אלו לא אחת, תוך שהוא קובע בין היתר את הדברים הבאים היפים לענייננו:
"חשיבות רבה נודעת לאוטונומיה של השותפים ליחסי עבודה. על פי השיטה במשפט העבודה הישראלי, הותיר המחוקק לצדדים ליחסי העבודה הקבוציים, במסגרת האוטונומיה שלהם, את הכוח והסמכות לקבוע את תוכנו של הסכם קבוצי. מקום בו במסגרת הסכם קבוצי מוקם מנגנון מיוחד להכרעה בסכסוכים בין המעסיק לבין עובדיו, תחת בירור הסיכסוך בבית הדין, יש להיתחשב, ככל האפשר, ברצון הצדדים. עקרון זה תקף גם לגבי הסכמות של השותפים ליחסי עבודה בעיניין ועדות פריטטיות והעברת סכסוכים להליך בוררות או לגישור. כך, במקום עבודה מאורגן, כאשר ארגון העובדים מהוה כוח מאזן לכוחו של המעסיק, יש לכבד את רצונם של הצדדים, שהנו פרי של משא ומתן ביניהם, ליישב סכסוכים בדרכים אלטרנאטיביות. משהוקם במקום עבודה מאורגן מנגנון ליישוב סכסוכים, לרבות הליך בוררות, חזקה כי שני הצדדים דאגו לתקינות ולהגינות של המנגנון, שכן הדעת נותנת ששני הצדדים חפצים במנגנון נטראלי אשר יכריע בסכסוכים באופן עינייני, נכון, יעיל והוגן". (ע"ע 1504/04 ד"ר ללה אבין – מכבי שירותי בריאות, [פורסם בנבו] פד"ע מ' 505, 526).
כלומר, ההסכם הקבוצי התוה הוראות שעניינן נקיטה בהליך משמעת ובכלל זה השעיית עובד, וזאת בשיתוף ועד עובדים.
אל מול הזכות העומדת לנתבעת מכוח הפררוגטיבה הניהולית המוקנית לה, לנקוט בהליך פיטורים כפי שמוסדר בהסכם הקבוצי, עומדת חובתה להפעיל זכות זו בתום לב. הלכה היא כי "כל עוד החלטתו של המעסיק נתקבלה בתום לב ומשיקולים עינייניים, הרי שגם אם באותן נסיבות ניתן היה לקבל החלטה אחרת בעיניינו של העובד, בית הדין לא ישים את שיקול דעתו במקום שיקול דעתו של המעסיק, שלו הפררוגטיבה לנהל את מקום העבודה". עניין פשחור - ע"ע (ארצי) 36614-02-19 רועי פשחור - מועצה אזורית עמק המעיינות [פורסם בנבו] מיום 24.5.2021.
...
סוף דבר
התביעה נדחית, למעט ברכיב תשלום חוזר של השכר ששולם והוחזר על ידי התובע בסך של 25,208.74 ₪ אשר ישולם לתובע בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה בצירוף הפרשי הצמדה למדד המחירים לצרכן מיום 25.8.16 ועד ליום התשלום בפועל.
יחד עם זאת, וחרף נסיבות העניין, ובשים לב להוצאות בהן כבר חוייב התובע, החלטנו להשית על התובע הוצאות על הצד הנמוך.
לפיכך, אנו מחייבים את התובע לשלם לנתבעת סך של 5,000 ₪, אשר יקוזזו מן הסכום אותו נדרשת הנתבעת לשלם לתובע על פי פסק דין זה.
לכל אחד מן הצדדים הזכות לערער על פסק דין זה בפני בית הדין הארצי לעבודה בירושלים, בתוך 30 יום מקבלתו.