מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלמת רכישת דירה מחברת עמידר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2016 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בהרצליה תא"ח 43224-04-14 עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' מחלוף ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט יעקב שקד תובעת עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ע"י עו"ד יוסף אלברק נתבעים 1.גבריאל מחלוף ע"י עו"ד אילן יניר 2.רחל לוי 3.אילה צרויה פסק - דין
סיכומי הצדדים מחדדים שני עניינים מרכזיים בהם יש לידון: בהנחה שהנתבע 1 גר בדירה למעלה משלוש שנים טרם פטירת האב המנוח – סעיף 3(א) לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, התשנ"ח – 1998 (להלן – "חוק זכויות הדייר") קובע כי משנפטר "זכאי", יהא דייר ממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הצבורי והחברה תחתום עימו על חוזה שכירות.
הנתבעת 2 אמרה בחקירתה כי לאחר פטירת האב פנתה לגב' צדוק ואמרה כי היא רוצה להמשיך בהליכי רכישת הדירה (עמ' 38 לפרוטוקול, ש' 30), וממילא ברור מדבריה כי לא הושלמה רכישת הדירה.
...
בהינתן האמור, נדחית טענתו זו של הנתבע 1.
סוף דבר ליבי עם הנתבע 1, המצוי במצוקה גדולה וברי כי מצבו האישי אינו שפיר.
בהינתן האמור, התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הבנייה הושלמה בשנת 2000 והרבה לאחריה, בפברואר 2006 רכש התובע את דירתו מהמנוח בניסטי.
המנוח עצמו, רכש את הדירה מחברת עמידר (להלן- "עמידר") ביום 3.9.00 (נספח 2 לכתב ההגנה, להלן-"הסכם עמידר") ללא זכויות בנייה כלשהן.
...
טענות הנתבע: הנתבע טען כי דין התביעה להידחות על הסף בהיעדר עילה ויריבות, שיהוי והתיישנות.
אין בידי לקבל את טענת התובע להסכמה של השותפים לתביעתו משלא טרח להביא ולו גם מי מהם על מנת לסתור את ראיות הנתבע.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 7,000 ₪ בלבד , בהתחשב בהיותו מיוצג רק בחלק מההליך.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

, ומשכך הושלם הליך רישום הזכויות בדירה על שמו.
מנגד טוען הנתבע, כי המנוחה עשתה מאמץ גדול לרכישת הדירה מחברת "עמידר" על מנת להבטיח את מגוריו בה. כן נטען על ידו, כי עריכת הצוואה ע"י המנוח סמוך לפטירתו במסגרתה הנחיל לתובע מלוא זכויותיו בדירה ( 75% מהן) כפופה הייתה להבטחה שניתנה לו ע"י התובע לדאוג למגורי הנתבע בה. לטענתו, האחות .
...
שוכנעתי, כי ניתנה אמנם לנתבע הרשות להמשך מגוריו בדירה, אך כמחווה של רצון טוב מצד התובע, אשר במשך תקופה ארוכה סייע לו כלכלית ולבד ממתן הרשות הנדונה גם סייע במימון צרכיו השונים, אך בלא כל התחייבות מצדו כי רשות זו תהא בלתי הדירה.
זאת, בהינתן שווי זכויותיו בדירה אלמלא הסתלק מחלקו בעיזבון ומששוכנעתי, כי לאורך השנים סייע לו התובע כאחיו, בין במתן זכות מגורים בדירה לאחר פטירת המנוחים ללא תמורה ובין אם במימון צרכיו או איזה מהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים, כי על הנתבעת לפצותם בנוסף, בסך ההוצאות הכרוכות בניהול הליכים שיאלצו לנקוט מול והבה, לצורך השלמת רכישת הזכויות בדירה.
במסגרת הראיות הנוספות, הוגשו כתב התביעה וכתב ההגנה וכן הסדר הפשרה בת.א 9996-09-12 ירון לוי נגד רשות הפיתוח ע"י מנהל מקרקעי ישראל באמצעות עמידר-החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ, בבית משפט השלום בתל אביב (להלן: "ת.א 9996-09-12") וכן כתב תביעה וכתב הגנה בת.א 1517-04-19 האפוטרופוס הכללי מחלקה משפטית – הנהלה ואח' נ' מנהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 31.1.2022) (להלן: "ת.א 1517-04-19"), בבית משפט השלום בתל אביב.
...
עם זאת הגעתי לכלל מסקנה, כי מדובר בעובדות העולות מהמסמכים שלא נסתרו ואף מטענות הנתבעת לפיהן, הייתה רשאית להשכיר את הדירה לתובעים.
כאמור, אין בידי לקבל טענה זו. התובע ואיעתידאל ז"ל, רכשו בחודש דצמבר 2016, את חלקה של הנתבעת בזכויות הבעלות בדירה.
לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון ת"א 10135-07-18 עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' טובול בפני כבוד השופטת דר להב התובעת: עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד צביקה מועלם הנתבע: אלי טובול בעצמו פסק דין
היסוד השלישי - "שלא על פי זכות שבדין" - הוא הפשוט ביותר בעניינינו, שכן כיום אין חולק שהחזקתו של הנתבע בדירה, לאחר פטירת הדיירת החוזית, הייתה "שלא על פי זכות שבדין". הנתבע אינו טוען להיותו "דייר ממשיך" וטענותיו בעיניין זכותו להשלים את רכישת הדירה נדחו סופית עם משיכת העתירה המנהלית.
הטעם לאי-מסירת הדירה לעמידר הייתה רצונו של הנתבע להשלים את תהליך המכר שהחל בסמוך לפטירת אמו, תהליך שבמסגרתו אף שילם לתובעת - בהתאם לשוברי תשלום שהיא עצמה הנפיקה לו - סך של 30,000 ש"ח. לטענת הנתבע - שלא נסתרה - השוברים הונפקו לו לאחר מות אמו (ומכל מקום, התשלום עצמו בוצע כחודש לאחר מותה, מבלי שהתובעת טירחה לציין בפני הנתבע כי הליך המכר נפסק עם פטירתה של הדיירת החוזית.
...
התנהלות תמוהה זו של התובעת יצרה אצל הנתבע ציפייה להמשך הליך המכר, ציפייה שבסופו של דבר נכזבה.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה הכספית נגד הנתבע נדחית.
התובעת תשלם לנתבע - שלא היה מיוצג - הוצאות בסך של 1,000 ש"ח. זכות ערעור כדין לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו