בנוסף, מבקשים 2 ו-4 השליכו פסולת המכילה חומר מסוכן ברשות הרבים ולכלכוה, בעוד שכלל המבקשים יחדיו הפרו את חובתם לפקח ולעשות כל הניתן כדי למנוע ביצוע העבירות האמורות בידי תאגיד (קצא"א – אשר מואשמת בעבירות אף כן).
...
אך לאחרונה ניתנה בבית המשפט העליון החלטה [ר' בש"פ 4543/22 יוסף טקטה ואח' נגד מדינת ישראל (17.07.22)] אשר חוזרת על ההלכות שלעיל, ודומה כי יפה גם למצב הדברים דנן ביחס לחומרי החקירה שאינם בידי המשיבה:
"כלל גדול הוא כי בגדרי סעיף 74 לחסד"פ ניתן לחייב את המדינה להעביר לעיון הנאשם רק את מה שיש לה, כל אימת שמדובר בחומרי חקירה, ולא את מה שאין לה. זאת ועוד: הצהרת המדינה בכגון דא חוסה בצילה של חזקת התקינות, ובאין אינדקציה להסתרת חומרי חקירה, הצהרת האמור היא בגדר סוף פסוק שאחריו אין ולא כלום".
כן נקבע בהחלטה זאת (ובהחלטות רבות קודמות) כי:
"באשר לחומרים ספציפיים שב"כ העוררים מבקש לקבל לידיו, ושלטענת המדינה אינם כלולים בחומרי החקירה, וחלקם אף אינם קיימים – סבורני כי ביחס לכל אלו על העוררים להגיש בקשה מתאימה לפי סעיף 108 לחסד"פ במסגרת הדיון בהליך העיקרי"
הדברים מקבלים משנה תוקף בענייננו.
הדברים נכתבו וסוכמו במסגרת בש"פ 163/17 מדינת ישראל נ' חיים חג'ג' (פורסם בנבו) באופן הבא:
"המבחן לבחינת עמידת הרשימה בדרישות החוק הוא איפוא מבחן מהותי, האם אכן מגשימה הרשימה את התכלית המונחת ביסוד החוק לענין זה, כמפורט לעיל, ולא על פי מבחן צורני טכני. כן ראוי להדגיש כהערה כללית, כי כשאנו מצויים בהליך מעין זה בשלב שלאחר מעשה, היינו כשהרשימה כבר הוכנה ונמסרה להגנה, הרי שהשאלה שבפנינו אינה אם הרשימה שנערכה על ידי התביעה היא הרשימה הטובה ביותר האפשרית והאם לא ניתן היה לערוך אותה בצורה טובה ונוחה יותר, אלא האם הרשימה עונה על דרישות החוק (בש"פ 3553/13 מור נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו) פסקה טז (16,6,2013)). בחינה זו יש לערוך כאמור בהתאם לתכלית המהותית של הדרישה להכנת רשימה ומסירתה להגנה ולא אל מול מודל כזה או אחר שאינו מעוגן בהוראות החוק".
לאחר עיון ברשימת חומר החקירה אשר נמסרה למבקשים סבורני כי לא נפל בה פגם, זולת העדר סימון מסמכי החקירה אשר הוצגו לנחקרים ואשר סומנו במפתח מחודש לאחר הדיון בהתאם להערות בית המשפט.
סבורני כי הרשימה שנמסרה להגנה אשר לתכולת כל קלסר בתיק מאפשרת מבט רחב והוגן וכן התמצאות סבירה בחומרי החקירה.