מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלכת פסולת ופסולת בניין בשטח ציבורי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הדו"ח ניתן בעקבות עבירה על סעיף 13(ב)(1) לחוק שמירת הניקיון, התשמ"ד-1984 כאשר בתאור העבירה נרשם: "השלכת פסולת בנין ברשות הרבים או ברשות הרבים לרשות היחיד, מרכב מסחרי, המוביל פסולת... השלכת פסולת בנין בשטח צבורי העבירה חוזרת על עצמה והנהלת החברה הוזהרה בעבר בהשלכת פסולת בשטח צבורי" נתבע 2, פקח ערוני המשמש כראש משמרת שיטור שהוזעק למקום, הורה על תפיסת המשאבה עד לתשלום הקנס שצורף לדו"ח. לטענת התובעת, הדו"ח ניתן שלא בסמכות.
...
איני מקבלת טענה זו. ראשית טענה זו נזנחה בסיכומים.
שנית, לאור המסקנה אליה הגעתי לעיל.
סוף דבר לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

ביחס לגזר הדין, קבע בית המשפט המחוזי הנכבד כי: "הקנס שנגזר על המערער [המבקש כאן – ח"מ] הולם את חומרת המעשים, את העובדה שמדובר בעבירות על רקע כלכלי, את הנזק שגורמת שפיכת פסולת בנין בשטח צבורי, ואת הצורך בהרתעה מפני עבירות כאלה, שביצוען מפתה וקל ביותר ותפיסת העבריינים בהן איננה פשוטה. בנסיבות העניין אין מקום להתערב בעונש שגזר בית המשפט על המערער". מכאן הבקשה שבפני.
עם זאת, אתייחס פה לטענתו של המבקש לפיה החומר, אשר הושלך מן המשאית היה "אדמה טהורה" בלבד, ולכן אין להאשימו בכך שהשליך "פסולת בנין". המענה לטענה זו נמצא בהגדרת "פסולת בנין" אשר בסעיף 1 לחוק שמירת הנקיון, שם נקבע כדלקמן: "'פסולת בנין', 'פסולת גושית' – חמרים ושיירי חמרים המשמשים לבניה, או שמשתמשים בהם בקשר לעבודות בניה, לרבות ערימות אדמה וחלקי הריסות של מבנים" [ההדגשה הוספה – ח"מ].
...
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטת ר' פרידמן-פדרמן) ב-ע"פ 58905-07-12, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים (כב' השופטת ת' נמרודי) ב-ת"פ 8353/09.
לכן, לא מתעוררת פה שאלה משפטית המצדיקה מתן רשות ערעור בנקודה זו. מן האמור עד כה עולה, כי לא עלה בידי המבקש להצביע על טעם המצדיק מתן רשות ערעור על פי המבחנים, אשר נקבעו ב-ר"ע 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ, פ"ד לו(3) 123 (1982) – ולכן דין בקשתו להידחות (ראו גם: עניין לוי הנ"ל).
נוכח הנסיבות המתוארות באישום הראשון, סבורני כי הקנס שהושת על המבקש איננו קשה ביחס למדיניות הענישה המקובלת, או הראויה.
סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

במקרה זה, העבירה המיוחסת למבקש, היא עבירה לפי סעיף 7 (ד) (1) לחוק הניקיון ולפיה:" לא יזרוק אדם, לא ישליך, לא ישים, לא ישאיר, לא יניח ולא ירשה לזרוק, להשליך, לשים, להשאיר או להניח אשפה, פסולת בנין, זבל או אשפת צמחים במקום צבורי או במקום פרטי, אלא בהסכמת המפקח בכתב ובהתאם להוראותיו". "פסולת ביניין" מוגדרת בסעיף 1 לחוק כ- "חמרים או פסולת או שיירי חמרים המשמשים או היכולים לשמש לבניה או לתיקונים או לשינויים או לעבודות אחרות בבנין או בקרקע, או שמקורם בחפירה, לרבות שיירי הריסות של בנין, אבנים, סלעים, עפר, אדמה, אפר וכיוצא באלה" המבקש טוען כי לא ביצע עבירה כלשהיא על חוק שמירת ניקיון ולא השליך עודפי חפירה.
המשיבה אף הפניתה למספר הליכים בהם תפוס משאיות שבבעלו מבקש כאשר התבצעה בהם עבירה של השלכת פסולת בשטח צבורי, ואף לאחרונה נתפס רכב בבעלות המבקש בעקבות עבירה דומה (ראו: ה"ת 16573-02-21 שוויקי נ' מדינת ישראל).
...
לפיכך, אני קובעת כי התפיסה בוצעה כדין, שכן יש יסוד סביר להניח כי באמצעות המשאית נעברה עבירה על חוק העזר.
הואיל והרכב משמש למבקש לצורכי פרנסה, אני סבורה כי החזקת הרכב תהווה פגיעה בלתי מידתית בקניינו של המבקש, וכי ניתן לאתר "חלופת תפיסה" בדמות הפקדה כספית.
במכלול הנסיבות, בהתחשב באופי העבירה ובעובדה שאין זו הפעם הראשונה כי רכב השייך למבקש נתפס בגין עבירה דומה, אני קובעת כי המשאית תשוחרר לידי המבקש כנגד הפקדת סך של 25,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית בתוקף לשנה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפיכך, אגש לבחון מהו המיתחם ההולם לקנס, על פי המדיניות הנוהגת, כעולה מהסקירה להלן: ברע"פ 362/13 גמיל נ' מדינת ישראל (27.08.13), הורשע הנאשם ב-14 מקרים של השלכת פסולת ביניין בשטח צבורי וכן בעבירה של עיסוק ללא רישיון בעסק של הובלת פסולת.
...
לאור המדיניות הנוהגת, אני סבורה, כי העונש העיקרי הראוי לעבירות שבנדון, שהן בעיקרן עבירות כלכליות, הוא קנס כספי.
בהתחשב בכל האמור, אני סבורה, כי מתחם הקנס ההולם את המקרה ביחס לנאשם 1 נע בין 20,000 ₪ ל-70,000 ₪.
בסופו של יום אני גוזרת את העונשים הבאים: על הנאשם 1: קנס כספי בסך 25,000 ₪, או 70 ימי מאסר תמורתו.

בהליך חוקי עזר עירוניים - ברירת קנס (חע"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

ב-חע"ק (ב"ש) 36611-07-10 מ.מ. מצפה רמון נ' קוגן (22.7.2010) הושת על הנאשם, בהיעדר, קנס בסך 1320 ₪ בגין השלכת פסולת ביניין בשטח צבורי, עבירה לפי סעיפים 10(6) ו-10(8) לחוק עזר למצפה רמון (מפגעי תברואה), התשכ"ה-1964.
...
המסקנה היא, שלאור סעיף 254 לפקודת העיריות וצו העדכון לפי סעיף 35 לחוק העונשין, סכום הקנס המרבי לפי סעיף 12 לחוק העזר הוא 3,600 ₪.
מצבו הכלכלי של הנאשם (לענין קנס) – הנאשם לא טען לענין זה. מתחם העונש ההולם: הנני קובע כי מתחם העונש ההולם בנסיבות הענין, לרבות מטרה כלכלית, הוא קנס בסך הנע בין 700 עד 3,600 ₪.
לאור כל האמור, לרבות הותרת המיכל במקום למרות הנחיית הפקח מתוך מטרה כלכלית, הנני משית על הנאשם קנס בסך 1,750 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו