מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השגחה ברשלנות על ילד לפי סעיף 361(2) לחוק העונשין

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי הנאשם הורשע על פי הודאתו ובמסגרת הסדר טיעון בהשארת ילד ברשלנות ללא השגחה, עבירה לפי סעיף 361(מציעא) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
...
אשר לתנאי השני שעל פיו סוג העבירה מאפשר לוותר בנסיבות המקרה המסוים על ההרשעה בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים, סבורני שגם תנאי זה מתקיים בנאשם.
על כן החלטתי לאמץ את המלצת שירות המבחן ולבטל את הרשעת הנאשם.
סוף דבר בהתאם לכלל הנימוקים דלעיל, אני מורה על ביטול הרשעתו של הנאשם.
לצד קביעה זו דן את הנאשם לעונשים כדלקמן: צו שירות לתועלת הציבור בן 150 שעות, בהתאם לתכנית שיגיש שירות המבחן בתוך 30 יום מהיום.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

בפרק שבו מופיעה עבירת ההזנחה יש עבירה אחרת, בה כתוב בצורה מפורשת כי ניתן לעברה גם תוך יסוד נפשי של רשלנות – השארת ילד בלא השגחה או במטרה לנטשו לפי סעיף 361 לחוק העונשין: "המשאיר ילד שטרם מלאו לו שש שנים בלא השגחה ראויה, ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר שלוש שנים; עשה כן ברשלנות, דינו - מאסר שנה; עשה כן במטרה לנטוש את הילד, דינו - מאסר חמש שנים". זוהי דוגמא מובהקת התואמת את האמור בסעיף 19 לחוק העונשין, בדבר דרישה לקביעה מפורשת של הרשלנות בהגדרת העבירה.
רביעי, פרשנות לפיה עבירת ההזנחה דורשת הוכחה של מחשבה פלילית תואמת את העיקרון לפיו אין מקום לקביעת עבירות רשלנות מבלי לקבוע עבירות של מחשבה פלילית לצדן (ראו מרדכי קרמניצר "על הרשלנות בפלילים – יסוד נפשי, יסוד עובדתי או שניהם גם יחד" משפטים כד 71, 74 (1994)).
בית משפט קמא הוסיף וקבע, כי ניתן לראות את מערער 2 כמחוייב לדאוג לצורכי חייהם של החוסים במחלקה גם מכוח הסכם, כדרישת סעיף 362 לחוק העונשין "הוא ההסכם אשר מכוחו מונה כמנהל המחלקה והאחראי על הנעשה בה". מכוח תפקידו, היה עליו לדאוג, כך נקבע, לכך שלמטופלים חסרי הישע יסופקו צרכי המחייה הבסיסיים, ואין להשלים עם מצב שבו, מי שעומד בראש המחלקה מעלים את עינו מכך שקיימת הזנחה פושעת של חוסה או חוסים הנתונים להשגחתו.
...
טעמים כבדי משקל אלו הביאוני למסקנה, כי יש להקל בדינה של המערערת, ולכן הנני מצטרף לעמדתו של חברי כי יש להפחית בעונשה של המערערת, ולהעמידוֹ על 6 חודשי מאסר לריצוי על דרך של עבודות שירות.
[סוף דבר לוּ תישמע דעתי, אציע לחבריי את התוצאה שלהלן: ערעורו של מערער 2 יידחה לעניין ההרשעה.
מכל הטעמים הללו גם אני סבורה, כחבריי, כי יש להורות על זיכויו של המערער 1; לדחות את ערעורו של המערער 2 בגין הרשעתו וכן לדחות את ערעורה של המשיבה על קולת עונשו; לזכות את המערערת מעבירה אחת של הזנחה, ולדחות את ערעורה בנוגע להרשעתה בעבירות ההתעללות ושימוש פסול באמצעי כפייה, ולהקל מעונשה כפי שהוצע על ידי השופט הנדל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשמת - המבקשת (להלן :"המבקשת") הוגש ב 01/2017 כתב אישום במסגרתו הואשמה בעבירה של השארת ילד בלא השגחה ברשלנות – עבירה לפי סעיף 361 (אמצע) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין").
...
אפנה לעמדת כב' השופט ריבלין בעניין רע"פ 2976/01 אסף נ' מדינת ישראל , שנמנה עם שופטי הרוב בהקשר למסקנה בדבר אופיו האזרחי של רכיב הפיצוי (באותו עניין נדונה אפשרות השתת פיצוי על מי שלא הורשע ובשים לב לניסוחו של ס' 77 לחוק העונשין הקובע שניתן להשית פיצוי רק על מי ש"הורשע"), אך גם הוא ציין כי: ". .גם אני סבור כי בעיקרה, זוהי תרופה אזרחית, אולם לשיטתי, אין צורך בסווג חד משמעי של הסעד המתואר בסעיף 77. אופיו עשוי להשתנות על פי ההקשר שבו הוא מיושם. . " (עמ' 477 לפסק הדין מול האות ד').
על כן, מתבקשת המסקנה כי עניין לנו בהוראת חוק מורכבת, המשלבת מאפיינים אזרחיים יחד עם מאפיינים עונשיים, תכליות אזרחיות יחד עם תכליות מן התחום הפלילי.
כמו כן לא מצאתי כי מתן הוראה בגין ביטול תשלום הפיצוי שעה שחשודות נוספות בפרשה שילמו סכומי פיצוי למתלוננות בהתאם להסדר המותנה הינה ראוייה בנסיבות מקרה זה. לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת הסדר דיוני, אשר כלל את תיקון כתב האישום, הורשעה הנאשמת בהתאם להודאתה בעבירות של גרימת מוות ברשלנות, לפי סעיף 304 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן – חוק העונשין) והשארת ילד בלא השגחה, לפי סעיף 361 לחוק העונשין.
מיתחם העונש ההולם בפתח הדברים יצוין, כי מקובלת עליי הצעת ב"כ הצדדים כי המסכת המתוארת בכתב האישום, המתייחסת הן להשארתם של התאומים ללא השגחה והן ולגרימת מותו של הפעוט ז.א, מבססת ארוע אחד לצרכי גזירת הדין בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (ראו ע"פ 4910/13 אחמד ג'אבר נגד מדינת ישראל (29.10.14)), בגדרה פגעה הנאשמת במעשיה בערך חברתי נעלה של קדושת החיים ובערך חברתי נוסף שעניינו שמירה על שלומם, בטחונם ובריאותם של ילדים על-ידי הגורם שהופקד על שמירתם.
...
לאור כל המקובץ לעיל, מצאתי לאמץ את מתחם העונש ההולם שהציעה המאשימה, העומד על מאסר שמשכו 10- 30 חודשים, הגם שיש לציין כי הרף התחתון שהוצע הוא נמוך קמעא.
קביעת העונש המתאים בהינתן המתחם שנקבע, יש לעבור כעת לשלב השני ולקבוע את העונש המתאים, כאשר יש להקדים ולציין כי אין בידי לקבל את טענת ההגנה כי מתקיימים בעניינה של הנאשמת שיקולי שיקום או שיקולים אחרים המאפשרים או מצדיקים סטייה לקולא מהמתחם שנקבע.
בכל הנוגע לעתירה לפסיקת פיצוי כספי למשפחת הפעוט המנוח, מקובלת עלי עמדת המאשימה כי יש להורות כן בהתחשב בנסיבות ובתוצאה, אם כי ראוי להזכיר כי מדובר בפיצוי כספי בהליך פלילי כך שאין בסכום שייפסק כדי ללמד על הפגיעה והנזק שנגרמו למשפחתו של הפעוט המנוח ובוודאי שאין בו כדי להביא מזור לכאב.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 12 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2004 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנאשם הודה בעבירה של השארת ילד בלא השגחה – עבירה לפי סעיף 361 (אמצע) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
לשאלת החוקר – כיצד לא הבחין בילד בן 3.5, שנשא תיק – השיב הנאשם: "מדובר בילד מאוד קטן ומדובר באוטובוס גדול, ויש מצב שהילד נבלע באחד המושבים ולכן לא ראיתי אותו בזמן הסריקה שלי" (ת/3, עמוד 2, שורות 64-66).
6 חודשי מאסר מותנים, למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור את העבירה בה הורשע או כל עבירה אחרת שיש בה יסוד של רשלנות כלפי ילדים.
...
סוף דבר 11.
לאור כל האמור לעיל, ועל יסוד הודאתו, מורשע בזאת הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
סופו של דבר, לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות, כמפורט לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר, שירוצו בדרך של עבודות שירות, בכפוף לחוות דעת הממונה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו