עוד טען --- כי טרם מתן ההלוואה לרכישת הנכס, הסתלקו כל ילדיה של המנוחה מעיזבון אביהם בכפוף לכך שהאם תורה על חלוקת עזבונה באופן שווה בין כל 7 ילדיה.
כאשר התבקש ע"י ביהמ"ש לתאר את המנוחה, השיב: " היא אשה מבוגרת שכל הזמן כואב לה משהו, כל הזמן לא טוב לה, בשנים אחרונות היא הייתה, סבלה הרבה מאי ספיקת לב, קשיי נשימה, וכן הלאה. תמיד הייתה באה גם כשהיא אמרה שאין לה מצב רוח ושנמאס לה והיא רוצה למות, גם אז היא באה עם חיוך, היא הייתה טובת לב מה שנקרא."
- עמוד 52 לפרוטוקול.
לטענת המתנגדת, באפריל 2017 נודע לה שהמנוחה אושפזה ,כי מצבה מתדרדר וכן ידעה כי אימה חווה היתעללות קשה מצד התובעים ואולם המתנגדת 'לא יכלה לרכוש כרטיס טיסה בעת הזו':
המסקנות העולות מן הראיות והעדויות שהונחו בפניי
א. טענות המתנגדת במסגרת סיכומיה לפסלות הצוואה בשל מעורבות התובעים
בעריכת הצוואה כמו גם בגין טעות של המנוחה ועתירה לתיקון הצוואה בגינה, מהוות הרחבת חזית אסורה.
הסתמכות של יורש פוטנציאלי על צוואה איננה מעלה ואיננה מורידה (כפי שנכתב בבע"מ 11116/08 פלוני נ' אלמוני [פורסם בנבו] ( 05.07.2012) דברי כב' השופט ח. מלצר:
"בדיני מתנה רשאי הנותן לחזור בו מהתחייבותו ליתן מתנה בעתיד (שהיתה מכוונת להיתממש בחייו), אם היתה החזרה מוצדקת בהתנהגות מחפירה של מקבל המתנה (ויתכן שאקט החזרה וסיבותיה ניתנות אז להוכחה גמישה יחסית, כל עוד המעניק בחיים). לעומת זאת, בדיני ירושה – ביטול צוואה איננו מחייב עילה ספציפית והוא תלוי ברצון המצווה".
במקרה דנן, טענתה המתנגדת כי לא היתה כל סיבה למדרה מצוואת המנוחה, כי היא דאגה לאימה והקשר ביניהן היה טוב ומיטיב, כי היא לא לקחה חלק בהליכים משפטיים כנגד אימה וכי למעשה היתה לה סיבה טובה לחשוב כי אימה תוריש לה חלק מעיזבונה.
...
המתנגדת עתרה לקיום צוואתה הקודמת של המנוחה מיום 06.04.2016; חרף העובדה כי ביקשה לחזור מבקשתה זו בהמשך ההליכים, הרי שעמדתה בהתייחס לעובדות הנטענות אינה יכולה להשתנות (ראה החלטתי מיום 19.09.2019) והלכה למעשה בעתירתה לקיים צוואת המנוחה המוקדמת, אישרה המתנגדת כי טענותיה לפסילת הצוואה שבנדון, 'נולדו' החל מיום 06.04.2016 וצפונה עד לחודש דצמבר 2016.
סוף דבר
א. לא מצאתי ממש בטענות המתנגדת בדבר עילות הפסלות לצוואה שבנדון וכמפורט לעיל.
אני מורה על דחיית ההתנגדות שהוגשה.