בפסק הדין צוטטו דבריו של המלומד יהושע ויסמן במאמריו "מקרקעי ישראל" משפטים כ"א 79, 100 (תשנ"א):
"תקופת-החכירה בחוזי-החכירה של מנהל מקרקעי ישראל היא, בדרך-כלל, ל-49 שנה, עם ברירה לחוכר להאריך את התקופה פעם אחת נוספת לעוד 49 שנה. ואולם רוכש המקרקעין המצוי אינו מניח כי זכותו בקרקע קצובה בזמן ושהוא אכן יידרש לפנות את הקרקע בתום תקופת-החכירה. מצב זה נובע מחוסר-המודעות של רבים מ"רוכשי" דירות, בתי-עסק וכדו' לכך שמבחינה משפטית הם רק חוכרים.
בחקירתה הנגדית נישאלה זיו האם הנתבעת השיבה למכתב בא-כוח התובעת מיום 18.6.2004 להארכת תקופת החכירה, והשיבה: "לצערי בתקופה הזאת לא מצאתי שנשלחה תשובה"; "לא ראיתי שנשלחה תשובה לפניות של דן שפריר, עורך-דין שפריר, שאליהם אתה מפנה"; "לא מצאתי אינדיקאציה לכך שנשלחו תשובות"; (עמ' 9 לתימלול ישיבת הוכחות מיום 1.7.2019); "אני לא ראיתי שנעשתה בדיקה לחידוש החוזה מאז שעורך-דין שפריר פנה לרמ"י ... לא עשו את הפעילות לכיוון החידוש" (עמ' 15, שם).
...
בתשובה לטענות המקדמיות של הנתבעת (עליהן נסבה החלטתי האמורה מיום 22.5.2016), טענה באת-כוח התובעת, לגבי ראש נזק זה, כי אין מדובר בנזק שנגרם מפגיעה בתכנית (קרי, אין עסקינן בנזק לפי המבחן האובייקטיבי של פגיעה במקרקעין, בו דן סעיף 197 לחוק התכנון והבניה), אלא בנזק שנגרם עקב אי הארכת החכירה על-ידי הנתבעת, אשר כתוצאה ממנה נמנע מהתובעים לממש את ההטבות שבתכנית החדשה.
לאור כל אלה, הנני קובע כי לא הוכח ראש נזק זה.
עגמת נפש
בנסיבות שהוכחו על-ידי התובעים, יש לקבל את תביעתם לפיצוי בגין עוגמת נפש, השייכת לקבוצת נזקים בלתי-ממוניים שהוכרו בפסיקה.
התוצאה
לאור האמור בפסקאות 45 ו-48 לעיל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים (ביחד ולחוד) את הסכומים הבאים:
(1) 149,270 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 19.2.2015, ועד לתשלום המלא בפועל;
(2) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל;
(3) שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 26,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.