התובע הוסיף למסמכים, שצרף לכתב התביעה, פירוט שיחות טלפון, המעיד על שיחה בת חצי דקה בינו לבין הנתבעת מיום 9/12/14 (נספח ז' ברשימת המסמכים), צלום המודעה, שפירסמו מינהלי העיזבון בעתון, בה ציינו כי לא ישלמו דמי תיווך (נספח ח').
מר רייס הודה כי אין לו הסכם בלעדיות חתום ע"י המוכרים, וטען כי ההסכמה היתה עם מינהלי העיזבון בעל פה.
התובע העיד והשיב בחקירה נגדית כי קיבל הסכמת עו"ד קדם אבידן, אליו פנה בעקבות פירסום המודעה, כי יראה את הדירה, וטען כי אינו נזקק לאישור על מנת לפרסם את הדירה, אלא אם היא נימסרה לתיווך בבלעדיות למתווך אחר.
(1) שמות, כתובות ומספרי זהוי של המתווך ושל הלקוח;
(2) סוג העיסקה שפעולת המתווך מבוקשת לגביה, כגון: "שכירות", "מכירה";
(3) תאור הנכס נושא פעולת התיווך;
(4) מחיר העסקה המבוקשת, בקירוב;
(5) הסכום המוסכם של דמי התיווך או שיעור דמי התיווך המוסכם מתוך המחיר שבו תתבצע העסקה, והאם המחיר - לפי אחד מאלה - כולל מס ערך מוסף, כמשמעותו בחוק מס ערך מוסף, תשל"ה-1975".
הגורם היעיל בעיסקה
התובע לא היה "הגורם היעיל" בעסקת רכישת הדירה על ידי הנתבעת, וכל פועלו הסתכם בפירסום המודעה ב"יד 2", לאחר שראה את המודעה, שפירסמו מינהלי העיזבון בעתון, מענה לשיחת טלפון אחת של הנתבעת ביום 9/12/14 ואחת שבוע לפני כן, מפגש של כמה דקות עם הנתבעת מחוץ לבניין והחתמתה על ההיתחייבות לתשלום דמי תיווך. התובע לא הציג לנתבעת את הדירה, לא עלה עימה אליה, ולא היה עימה בכל קשר מיום 9/12/14 ועד שגילה בחודש פברואר 2015 כי רכשה את הדירה. הוא לא ערך איתה שיחת מעקב, לא בירר האם נשאה הדירה חן בעיניה, לא הפגיש אותה עם המוכרים, ולא הישתתף במשא ומתן לרכישת הדירה.
...
אני קובעת כי התובע לא זכאי לדמי תיווך בעסקה, ופעילותו הדלה אינה עומדת במבחן הפסיקה ל"גורם היעיל", שיזכה אותו בדמי תיווך.
התביעה נדחית.
למרות זאת החלטתי לא לזכות את הנתבעת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. הנתבעת שילמה לגורם האחר, המתווך מר רייס, סכום נמוך מהמקובל, ולא הוכיחה אחרת.