מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרשעת נאשם בהעדרו לאחר אי התייצבות לדיון

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בדיון, ביום 28.11.21, התייצבו הנאשם ועו"ד רנין טרבייה, אשר עתרה לדחיית הדיון בציינה כי אינה מייצגת את הנאשם וכי עו"ד ענאן עליאן, אשר מייצג את הנאשם, נאלץ לעזוב בשל דיון מקביל בחיפה, לאחר שנודע לו כי תיק זה אינו בפני התובע.
בדיון שנערך ביום 3.5.22 לא התייצב הנאשם והתייצב עו"ד אג'ואד ח'יר, ללא ייפוי כח. כעולה מהפרוטוקול, בית המשפט הבהיר לסניגור כי הוא נעדר מעמד בתיק ללא ייפוי כח, והסניגור יצא להמציא ייפוי כח, אולם לא חזר לאולם בית המשפט ולא המציא ייפוי כח. בשעה 13:21, כמצוין בפרוטוקול, הורשע הנאשם בהיעדרו, מהטעם שהדיון היה קבוע לשעה 9:00 והנאשם לא התייצב אליו, על אף שזומן כדין.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בהשתלשלות העניינים בתיק, אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
ככל שלנאשם טענות בעניין ייצוגו הקודם, עליו להפנותן לגורם האמון על כך. בהינתן האמור, הבקשה לביטול הכרעת הדין נדחית.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בתחילת ההליך, ביום 27.12.21, הורשע הנאשם, בהיעדרו, נוכח אי התייצבותו לדיון.
דיון והכרעה הוראת סעיף 92(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, שעניינה תיקון כתב אישום בידי בית המשפט, קובעת כי: בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובילבד שניתנה לנאשם היזדמנות סבירה להיתגונן; התיקון ייעשה בכתב האישום או יירשם בפרוטוקול.
...
על רקע האמור, ביקשה המאשימה לצרף תע"צ בעלות על הרכב, והתנגדה לדחיית הדיון.
אני סבורה כי אף בעניין שלפני, בקשת המאשימה לצרף את תע"צ הבעלות, שבאה במועד ההקראה, וטרם החל שלב ההוכחות, ולאחר שהנאשם עמד בבקשתו לביטול פסק הדין על כפירתו והעלה טענה לפיה הרכב המצויין בכתב האישום, אינו בבעלותו, סבירה ויש להיעתר לה. עם תיקון כתב האישום, והוספת תע"צ הבעלות רשאי הנאשם לעיין בתע"צ הבעלות ברכב, ולתכנן הגנתו וקו חקירתו בהתאם.
לפיכך, אני נעתרת לבקשת המאשימה לצרוף תע"צ הבעלות על הרכב ומתירה את תיקון כתב האישום בהתאם.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בהיעדרו, בעבירה מיום 13.12.2020 של נהיגה ברכב תוך אחיזה או שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, עבירה לפי תקנה 28(ב)(1)(א) לתקנות התעבורה.
בנוגע לטענת הנאשם כי לא התייצב לדיון עקב טעות משרדית – אין לי אלא לאמץ עמדת המאשימה – טעות משרדית אכן אינה מצדיקה ביטול פסק הדין.
ביום 02/07/23 נדון הנאשם בהיעדרו, לאחר שהשוטר התייצב לדיון, ופסק הדין בוטל שכן שהיתקבל הסבר הנאשם כי הוא עורך דין המייצג את עצמו ולכן אין בתיק יפוי כוח.
וראו גם רע"פ 9142/01 סוראיה איטליא נ' מדינת ישראל, נז(6) 793 (2003)‏‏ "שכחה של מועד הדיון לבדה, אפילו אם ארעה בתום-לב, אינה יכולה להצדיק אי-הופעה לדיון... דין דומה יחול לגבי טעות משרדית של עורך-הדין המייצג נאשם או לגבי טעות הנובעת מחוסר תשומת-לב של הנאשם עצמו." בנוגע לטענת הנאשם כי ייגרם לו עוות דין שכן לא אחז בטלפון אלא רעייתו היא זאת שהחזיקה בטלפון בעודו משוחח עם אחר באמצעות הרמקול – טענה זו אינה מהוה הגנה מפני האישום.
...
ביום 29/06/23 הגיש הנאשם בקשה לדחית הדיון עקב מחלה אך בית המשפט לא נעתר לבקשה בהעדר יפוי כוח.
ביום 21/08/23 הגיש הנאשם בקשה לזימון עדי הגנה למועד ההוכחות – וניתנה החלטתי כי הבקשה תידון בדיון.
מסקנה זו אף מתחזקת ביתר שאת בבחינת תכלית התקנה – למנוע את הפניית תשומת הלב מן הנהיגה וזאת הן בדרך של אחיזת הטלפון בעת הנהיגה והן בדרך של שימוש פעיל בו. זאת, מאחר שאין ספק שהן האחיזה והן השימוש בטלפון בעת הנהיגה פוגעים באופן ממשי ביכולתו של הנהג לנהוג באופן בטוח ומסכנים בכך את סביבתו, את עצמו ואת יתר משתמשי הדרך.
ראו בעניין זה ע"פ (באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07): "לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279]. על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט". לאור האמור הבקשה נדחית.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, ובתגובת המאשימה, שמתנגדת לה, לפנים משורת הדין, נוכח האישומים החמורים שמיוחסים לנאשם, החלטתי להענות לבקשה לביטול הכרעת הדין.
כפי שפרטתי בהרחבה בהחלטתי, מיום 21.9.23, הנאשם לא התייצב למספר דיונים בהליך, בית המשפט נאלץ להוציא נגדו מספר צוי הבאה, הרשיעו פעמיים, בהיעדרו, ואף השית עליו בגין אי התייצבותו הוצאות משפט בסך 1,500 ₪.
הנאשם מוזהר בחובת התייצבות לדיון אחרת יושתו עליו הוצאות משפט.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, ובתגובת המאשימה, שמתנגדת לה, לפנים משורת הדין, נוכח האישומים החמורים שמיוחסים לנאשם, החלטתי להיענות לבקשה לביטול הכרעת הדין.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בשלושה תיקים אלה, אשר אינם קשורים, מבקשת המאשימה להרשיע את הנאשם בהעדר התייצבות לדיון בהתאם להוראות סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי, התשמ"ב-1982.
כך למשל בע"פ 6920/07 אורי חסון נ' מדינת ישראל (04.09.2007), המערער קיבל זימון למשפט, ביקש למצוא לעצמו סניגור לייצוג ולאחר מכן לא התייצב לדיון ובהתאם הורשע בהעדר נוכחות.
...
לאחר ששקלתי את בקשת המאשימה, אני דוחה את הבקשה.
אכן יש כאלה אשר קיבלו בקשות מסוג זה, אך מנגד קיימת עמדה אחרת, ואני מעדיף את הפירוש המצמצם לחזקת המסירה לפיה כאשר דבר דואר חוזר כ-"לא ידוע במען" הדבר מפריך את חזקת המסירה, וראו לדוגמא ב-המ"ש (תעבורה י-ם) 511-05-21 ישראל מאיר קרוסקל נ' מדינת ישראל (15.08.2021): "לדידי אני סבור כי הציון "לא ידוע במען" די בו בכדי להפריך את חזקת המסירה, שכן בניגוד לציון "לא נדרש", בו מוטלת האחריות על אי דרישת הדואר על המבקש, הרי שכאשר צוין "לא ידוע במען" ממילא מאשרת רשות הדואר שלא יידעה את המבקש אודות דבר הדואר, וממילא עולה שחזקת המסירה הופרכה" כן ראו פסיקות נוספות של בתי המשפט לתעבורה לדוגמא ב-המ"ש (תעבורה מרכז) 4765-02-21 אודי יהודה ירין נ' מדינת ישראל (18.02.2021), ו-המ"ש (תעבורה י-ם) 3949-08-19 אליעזר ברמן נ' מדינת ישראל (25.04.2021) במקרה דנן יש אף לעמוד על כך שמדובר בעבירת הזמנה לדין ולא בעבירת ברירת משפט, כך שלמעשה איננו יודעים כי הנאשם אף יודע על ההליך ולא הוא יזם אותו מכאן שיש להקפיד אף יותר על מסירה כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו