מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרשעה בריבוי עבירות תקיפה בנסיבות מחמירות (בת זוג וקטין)

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע בהכרעת דין מיום 23.6.22, הורשע הנאשם על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב אישום מתוקן, בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש כלפי בת זוג, לפי סעיף 382(ג) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין (ריבוי עבירות), תקיפה סתם כלפי בת זוג, לפי סעיף 382(ב) לחוק העונשין (ריבוי עבירות) והדחה למניעת עדות במשפט, לפי סעיף 246(א) לחוק העונשין.
עוד ראו ע"פ 6758/07 פלוני נ' מדינת ישראל (11.10.2007), שם נקבע: "מעשי אלימות בתוך המשפחה נתפסים כבעלי חומרה מיוחדת במערכת האיסורים הפליליים העוסקים בעבירות אלימות. הציפייה האנושית הטבעית הנה כי בתוך מישפחה ישררו יחסי אהבה, הרמוניה, וכבוד הדדי. הפרתה של ציפייה זו הופכת את השמוש באלימות במשפחה לתופעה העומדת בנגוד עמוק לחוש הצדק האנושי. יתר על כן, במסגרת המשפחה, מופעלת האלימות על פי רוב בידי החזק כלפי החלש. פערי הכוחות הם גדולים כשמדובר באלימות כלפי קטינים או כלפי בת זוג; באלימות במשפחה, נגישותם של קרבנות העבירה למערכת המשטרתית או למערכות הסיוע האחרות היא ענין מורכב וקשה, הטעון רגשות חזקים, פחדים ואימה. הבושה, והרצון לשמור על שלמות המשפחה הופך לא אחת את התלונה על אלימות במשפחה למהלך קשה וטעון. לא אחת, קיימת תלות כלכלית ורגשית של בן הזוג המוכה בבן הזוג המכה, ותלות זו גם היא מקשה על חשיפת הפגיעה. גורמים אלה ואחרים בשילובם, משווים ממד מחמיר לעבירות אלימות במשפחה. נפוצותן של עבירות אלה, והצורך להגן על קרבנות האלימות שהם על פי רוב חסרי ישע, תורמים אף הם להחמרה הנדרשת בענישה בעבירות אלה". בכל הנוגע למעשיו של הנאשם כמפורט בפרט האישום הששי, פגע הנאשם בערכים חברתיים שהם טוהר ותקינות ההליך המשפטי וכן, ביכולת להגיע לחקר האמת ולעשות משפט צדק.
יפים לעניינו דבריה של כב' הנשיאה (בדימוס) ד' ביניש ברע"פ 7153/99 אלגד נ' מדינת ישראל, נה(5) 729 (2001)‏: "יסוד שיטת המשפט שלנו מעוגן העקרון שלפיו הליכי משפט קשורים קשר אמיץ עם החובה לומר אמת בכל ההליכים שנועדו לעשיית משפט. אשר-על-כן בהקשרם של הליכים לעשיית משפט, החובה לומר אמת אינה רק בגדר חובה מוסרית, אלא היא אף חובה משפטית הנגזרת מהוראות החוק וממהותו של ההליך המשפטי. חשיפת האמת ועשיית צדק הן מהתכליות המובהקות של ההליך הפלילי". נסיבות הקשורות בבצוע העבירות נתתי דעתי לריבוי העבירות, למשך התקופה בה בוצעו העבירות, לאופי העבירות ולחומרתן.
...
הצדדים אף הם התייחסו לכלל האישומים ככאלו המהווים "אירוע" אחד ועמדה זו מקובלת עלי.
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40ג(א) לחוק העונשין), אני קובע מתחם עונש הולם לנסיבות המקרה שלפנינו, הנע בין 15 חודשי מאסר בפועל לבין 35 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
סוף דבר אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 24 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בתי המשפט קבעו כי החזקת סרטונים הכוללים פירסומי תועבה ובהם דמויות קטינות בגילאי 15-12 החושפות גופן או מבצעות בעצמן אקטים בעלי אופי מיני ומאות תמונות, הכוללות פירסומי תועבה ובהם דמוית קטינים וקטינות, חלקם רכים בשנים - הם מעשים מהם נשקפת חומרה רבה.
כב' הש' דנינו קיבל טענת ההגנה וקבע לגבי שתי הדרישות שבבסיס הילכת כתב קביעות הרלוואנטיות אף לענייננו, הגם שמדובר בארוע חמור מזה שלפני - "בין התבחינים הללו מתקיימת מעין 'מקבילית כוחות', במובן זה שככל שמעשה העבירה חמור יותר, נידרש הנאשם להוכיח פגיעה קונקרטית ולא יהא די בתרחיש תיאורטי או אף בהוכחת מידת ודאות קרובה לקיומו של נזק קונקריטי. מנגד, ככל שמעשה העבירה קל יותר, אפשר כי בית המשפט ייטה להסתפק בהוכחת פגיעה כללית יותר. אין צריך לומר כי בחינת היחס שבין תבחינים אלו תיעשה רק מקום בו ישתכנע בית המשפט כי סוג העבירה, על נסיבותיה, מאפשר לוותר על ההרשעה מבלי שיהא בכך כדי לפגוע פגיעה חמורה באנטרס הצבורי". כן נקבע כי "אין סוג העבירה לכשעצמו מחייב הטבעת כתם פלילי בל יימחה על מצחו של המערער" וכי הגם ש-"נגע האלימות מחייב אמירה שיפוטית נחרצת, על מנת למגר את הסברה השגויה לפיה בתי המשפט יגלו סובלנות כלפי אלימות כדרך לפיתרון סכסוכים... עם זאת,... אין לומר כי כל עבירות האלימות יבואו בקהל סוגי העבירות שלא ניתן יהיה לוותר על ההרשעה בקרב אלו שבוצעו ברף התחתון של עבירות אלו". ע"פ 2455-09-11 פלוראה נ' מדינת ישראל (7.12.11) - בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל ברוב דיעות ערעור מי שהורשע בעבירות תקיפה בנסיבות מחמירות הגורמת חבלה של ממש כלפי בת זוג, איומים, תקיפה בנסיבות מחמירות כלפי בת זוג וביטל הרשעתו, לאחר שקבע כי המערער "הפיק הלקח הראוי" ובהנתן עמדת אישתו, הקשר החיובי בין בני הזוג והרצון לשקם את הקשר, החשש כי "הרשעה עשויה למוטט ולפגוע בהליך השיקומי שהמערער עבר" וכן "עלולה להכשילו בקידום תעסוקתי" וכפועל יוצא "עלולה ההרשעה לפגוע קשות בקשריי המשפחה, ביחסים בין המתלוננת והמערער". נקבע כי "אין ספק שקיים אינטרס צבורי בהוקעת מעשי אלימות במשפחה ואולם בד בבד קיים אינטרס לציבור, לא פחות חשוב, בשיקום המערער ומשפחתו". ת"פ (י-ם) 66070-12-19 מדינת ישראל נגד גורדו (28.9.22) - אליו הפנה ב"כ הנאשם.
ב-ריבוי עבירות איומים כלפי בת זוג.
...
באשר לסוג העבירה ושיקולי ענישה - מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי בעבירת האיומים פגע הנאשם בערכים מוגנים של הגנה על שמירה על שלום הציבור, בטחונו וחירות הפעולה של הפרט.
" מנגד מקובלת עליי טענת בא כוח הנאשם כי נסיבות ביצוע העבירה, כאשר בין הנאשם לנפגע אין כל סכסוך קודם, מדובר בנפגע שהעיד כי מכיר את הנאשם שנים רבות, לא חש מאוים בשום שלב, הבין כי מדובר במעשה קונדס ואף צחק לאחריו.
מקובלת עלי טענת ההגנה, כי נוכח עברו הנקי, נסיבות חייו יוצאות הדופן, המלצת שירות המבחן, הודייתו בהזדמנות הראשונה, החרטה, ניהול אורח חיים נורמטיבי ויצרני, היותו פנסיונר של המשטרה, בלש ורכז מודיעין מטים את הכף לעבר ביטול ההרשעה.
סוף דבר עולה מהמקובץ כי בעניינו של הנאשם מתקיימות שתי הדרישות שנקבעו ב-הלכת כתב, שכן ההרשעה עלולה לפגוע פגיעה חמורה בנאשם וסוג העבירה, בנסיבות המקרה, מאפשר לוותר על ההרשעה בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי ענישה אחרים.
אשר על כן, אני קובעת שהנאשם ביצע עבירת איומים, אולם באיזון בין האינטרס הציבורי בהתרעת היחיד והרבים, לבין אינטרס שיקום הנאשם, נוכח נסיבות חייו והחשש שהרשעה תפגע בעתידו, בהינתן ההודאה, הבעת החרטה וההתרשמות כי הסיכון שיחזור על מעשיו קטן עד מאוד - אני מורה על ביטול הרשעת הנאשם, כך שההליך יסתיים ללא הרשעה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

העבירות וטיעוני הצדדים הנאשם הורשע על פי הודאתו בשתי עבירות איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); תקיפה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 382 (ב)(1) לחוק; היזק בזדון, עבירה לפי סעיף 452 לחוק; הטרדה באמצעות מתקן בזק, עבירה לפי סעיף 30 לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982.
כבר נשתברו קולמוסים ונשפכו נהרות של דיו, בעיניין חומרתן של עבירות איומים ואלימות כלפי בת הזוג, ודי אם אפנה להחלטות בית המשפט העליון ברע"פ 182/13 משה נ' מד"י (נבו מיום: 21.1.13), המביא מדברי קודמיו, בע"פ 6758-07 פלוני נ' מד"י, (נבו מיום: 11.10.07): "מעשי אלימות בתוך המשפחה נתפסים כבעלי חומרה מיוחדת במערכת האיסורים הפליליים העוסקים בעבירות אלימות. הציפייה האנושית הטבעית הנה כי  בתוך מישפחה ישררו יחסי אהבה, הרמוניה, וכבוד הדדי. הפרתה של ציפייה זו הופכת את השמוש באלימות במשפחה לתופעה העומדת בנגוד עמוק לחוש הצדק האנושי. יתר על כן, במסגרת המשפחה, מופעלת האלימות על פי רוב בידי החזק כלפי החלש. פערי הכוחות הם גדולים כשמדובר באלימות כלפי קטינים או כלפי בת זוג [...] נפוצותן של עבירות אלה, והצורך להגן על קרבנות האלימות [...], תורמים אף הם להחמרה הנדרשת בענישה בעבירות אלה" וכן, ראוי להביא מדברי המשנה לנשיא, השופט מ' אלון: "תופעה זו של אלימות בתוך המשפחה היתה לנגע שפשט בחברה, ויש לעוקרו על-ידי עונשים הולמים, למען ישמע וירא המערער ולמען ישמעו ויראו עבריינים בכוח אחרים. בכגון דא יש להחמיר בדינו של הנאשם, הן מתוך הבעת שאט נפש והוקעת מעשיו והן מתוך מגמה של הרתעה. אכן, תגמול כנקמה אינו מידה בין מידות הענישה; אך כאשר מדובר בענישה של מעשה פשע חמור, כגון זה שלפנינו, יש שמצוי גם מצוי בדרכי הענישה ובמטרותיה, בין היתר, שיקול התגמול בתור הבעת סלידה ושאט נפש ממעשה העבירה, אשר מעוות את דמותה התרבותית הבסיסית  של חברה אנושית... וחומרת הענישה היא ביטוי להוקעת המעשה ולסלידה הימנו" (ע"פ 2157/92 פדידה נ' מדינת ישראל, פ"ד מז(1) 81, 84 (1993); וכן, רע"פ 7513/12 מרעי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (22.10.2012); ע"פ 9192/11 אדרי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (19.4.2012)).
עיון בפסקי הדין שהוגשו לעיוני וכן בפסיקת בתי המשפט מן השנים האחרונות בפרשות דומות לזו שבפניי מלמד כי על נאשמים שהורשעו בעבירות של הטרדה, איומים ואלימות כלפי בנות זוגם, נוהג בית המשפט להטיל עונשי מאסר משמעותיים: ברע"פ 1923/11 חטיב נ' מד"י (נבו מיום 10.3.11), אושר גזר הדין של בית המשפט המחוזי שהחמיר בעונשו של הנאשם, והשית עליו 12 חודשי מאסר בפועל, לאחר שבמהלך 5 חודשים איים על בת זוגו ונהג כלפיה באלימות.
הנאשם הורשע בעבירות של פגיעה בפרטיות, ריבוי עבירות הטרדה, איומים והסגת גבול, כלפי מי שהיתה בת זוגו לשעבר.
...
בעפ"א נצרת 128/08 כעביה נ' מד"י (נבו מיום: 27.5.08), נדחה ערעורו של הנאשם שהורשע בעבירות איומים, הטרדה ופגיעה בפרטיות שבוצעו על פני תקופה.
נוכח כל האמור, אני סבורה כי המתחם ההולם את האירוע שבאישום 1 נע בין מאסר בעבודות שרות, לבין 12 חודשי מאסר, ואילו המתחם ההולם את האירוע השני, נע בין מאסר על תנאי לבין 4 חודשי מאסר.
אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו- 19.3.13.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

מיתחם העונש ההולם באישום השלישי המערער הורשע באישום זה בעבירת מעשה סדום בנסיבות אינוס וכן בעבירת תקיפה בנסיבות מחמירות, בשתיהן בבצוע מספר עבירות.
בהקשר זה מצאתי להביא מדבריה של השופטת א' פרוקצ'יה באחת הפרשות: "מעשי אלימות בתוך המשפחה נתפסים כבעלי חומרה מיוחדת במערכת האיסורים הפליליים העוסקים בעבירות אלימות. הציפייה האנושית הטבעית הנה כי בתוך מישפחה ישררו יחסי אהבה, הרמוניה, וכבוד הדדי. הפרתה של ציפייה זו הופכת את השמוש באלימות במשפחה לתופעה העומדת בנגוד עמוק לחוש הצדק האנושי. יתר על כן, במסגרת המשפחה, מופעלת האלימות על פי רוב בידי החזק כלפי החלש. פערי הכוחות הם גדולים כשמדובר באלימות כלפי קטינים או כלפי בת זוג [...] נפוצותן של עבירות אלה, והצורך להגן על קרבנות האלימות [...], תורמים אף הם להחמרה הנדרשת בענישה בעבירות אלה" (ע"פ 6758/07 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 7 (11.10.2007)).
סעיף 40יג(ב) לחוק העונשין שעניינו ענישה בריבוי עבירות קובע: ריבוי עבירות 40יג (ב) הרשיע בית המשפט נאשם בכמה עבירות המהוות כמה אירועים, יקבע מיתחם עונש הולם כאמור בסעיף 40ג(א) לכל ארוע בנפרד, ולאחר מכן רשאי הוא לגזור עונש נפרד לכל ארוע או עונש כולל לכל האירועים; גזר בית המשפט עונש נפרד לכל ארוע, יקבע את מידת החפיפה בין העונשים או היצטברותם.
...
מתחם העונש ההולם – נוכח האמור לעיל, וכיוון שמדובר בארבעה מעשי סדום בנסיבות אינוס וכן בעבירת תקיפה, מצאנו לקבוע כי מתחם העונש ההולם נע בין שבע וחצי שנות מאסר בפועל לבין 15 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי וכן פיצוי למתלוננת לפי שיקול דעתו של בית המשפט.
משכך לא מצאתי פגם בעצם החלטתו של בית המשפט המחוזי להשית עונש כולל על המערער, אך אני סבור כי החלטה זו, כמו גם ההחלטה בדבר גובהו של העונש לא נומקו, ובכך נפל פגם.
סוף דבר אציע לחבריי לדחות את הערעור על חומרת העונש (ע"פ 1605/13) ולקבל את הערעור על קולת העונש (ע"פ 1613/13), כאמור לעיל בסעיף 46 לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בגין מעשים אלו הורשע הנאשם בעבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות לפי סעיף 274(1) לחוק העונשין (ריבוי עבירות), תקיפה הגורמת חבלה של ממש לפי סעיף 380 לחוק העונשין (שני מקרים), ותקיפה סתם לפי סעיף 372 לחוק העונשין.
בגין מעשים אלו הורשע הנאשם בעבירות של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש לפי סעיף 380 בשילוב סעיף 380(ג) לחוק העונשין ותקיפת בת זוג לפי סעיף 379 בשילוב סעיף 382(ב)(1) לחוק העונשין.
קביעת המיתחם הנאשם הורשע בעבירות אלימות שונות, בין היתר עבירות אלימות כלפי בת זוג, כלפי קטין וכלפי שוטרים.
...
בחינה מדוקדקת של נסיבות העניין מוליכה למסקנה כי יש לראות בכל האישומים אירוע אחד, ואין לקבל את טענת ב"כ המאשימה כי יש לראות באישום הרביעי אירוע נפרד ומנותק מיתר כתב האישום.
לסיכום, נראה כי השיקולים לגזירת העונש בתוך המתחם מטים את הכף לכיוון הרף התחתון של המתחם שנקבע.
גזר הדין לאור המפורט לעיל, בשים לב למתחם העונש שנקבע ולשיקולים לגזירת העונש אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 23.3.2015.
אני מחייב את הנאשם לפצות את המתלוננת, עדת תביעה 1, בסכום של 10,000 ₪ ואת הקטין עד תביעה מס' 7 (באמצעות הוריו) בסכום של 5000 ש"ח. הפיצוי ישולם לא יאוחר מיום 1.12.2015 על ידי הפקדתו בקופת בית המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו