בהכרעת הדין, הן המקורית והן המשלימה, הורשע המערער בעבירות שיוחסו לו: קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות; שבועת שקר וכן בידוי ראיות.
המערער, כך לדבריו, גם לא שאל מאומה את ירון בקשר לאיזה חוב ניתן לו השטר: "אני מתתי לצאת מהמכונה, וברגע שהוא נתן לי את השטר ידעתי שברגע שזה לא ילך, אני אתן את השטר". לרוע המזל, בהודעתו במישטרה הבהיר המערער כי ירון אמר לו "שקשה לגבות את השטר". המערער נישאל בבית המשפט: "ש: במישטרה אמרת שאורי ירון אמר לך בפירוש שלא הצליח לגבות מאותו בן אדם אגורה, מה אתה אומר? ת: לא אמרתי דבר כזה. אמרתי, שירון אמר לי שיש קשיים בגביית כסף מאותו צבירי". יהא הנוסח המדוייק של הדברים אשר יהא, המערער אישר במפורש, כי ידע שהוא מקבל לידיו שטר מפוקפק שספק אם ניתן יהיה לגבות אותו.
בעובדות כתב האישום נכתב, בין היתר, כי המערער "זייף בעצמו או באמצעות אחר מטעמו את השטר, באופן שנחזה להיות שטר חוב שנעשה בשנת 1994 על-ידי צבירי ...". אולם, מדובר בעובדת "רקע", בהבדל מטעון עובדתי – שעבירה בצדו.
אף אחת מהעברות הללו איננה מחייבת קביעה כי המערער זייף את השטר שמדובר בו. המרמה מתבססת על-כך שהמערער ניסה לגבות שטר ביודעו כי השטר מפוקפק ואינו מייצג חוב של ממש.
...
עיון בגזר הדין שניתן באותו תיק (ת"פ 5581/05 של בית-משפט שלום בתל-אביב) מצביע על-כך כי אותן נסיבות לקולא שנטענו בתיק הנוכחי (לרבות עדותו של עד ההגנה לעונש, אדם בשם יצחק אברהם, שבו תמך המערער על-פי הנטען) נטענו גם שם. ובאופן כללי, עיון באותו פסק-דין מותיר את הרושם של "שידור חוזר".
על-פני הדברים, כיוון שמדובר במי שאימץ לעצמו את דרך המירמה וחזר עליה מספר פעמים, ובהינתן החומרה המיוחדת שבהטעיית רשות שיפוטית לצד הנזק הקונקרטי שנגרם למתלוננים בפרשה זו, צריכים להוליך לכלל מסקנה שהעונש שהטיל בית-משפט קמא הוא עונש מאוזן וראוי, שאין להתערב בו. גם מצבו הבריאותי של המערער והעובדה שנפצע בפיגוע, אינם משנים את התמונה.
לא מצאנו ממש גם בטענה, כי שגה בית-משפט בכך שלא הפנה את המערער לקבלת תסקיר.
סוף דבר:
המערער ירצה מאסר בפועל למשך שנה אחת.