מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרשעה בעבירות מרמה, זיוף והפרת חובת בטיחות בעבודה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה הפנה לאישומים מהם ניתן ללמוד כיצד פעלו הנאשמים על מנת לטשטש את פועלם העברייני, היתנהגותם הבריונית כשהתברר להם שהמשטרה בעקבותיהם, והכל כאמור תוך היתעלמות מופגנת מהוראות הבטיחות ומהסיכון העצום לו גרמו.
ב"כ המאשימה עמד על פגיעתם הרעה של הנאשמים במגוון ערכים מוגנים: פגיעה באפשרות לאמת מסמכים רישמיים, יכולתה של המדינה לבקר ולסנן את הבאים בשערי המיקצוע, כשבראש הערכים שנפגעו עומדת החובה להגן על שלומו ובריאותו של הציבור בכלל, וחייהם של פועלי הבנין באתרים השונים בפרט.
בית המשפט עמד על הנסיבות המחמירות במסגרתן בוצעו העבירות, הפעלת עגורן צריח על ידי הנאשם עשרות פעמים לאורך תקופה ממושכת, לאחר שטרח להכין מבעוד מועד תעודות מזויפות, ונתן משקל רב לאופן המסוכן בו הפעיל הנאשם את העגורנאים, כשלפחות בשני מקרים אך בנס נימנעו תאונות עבודה שתוצאותיהן עלולות היו להיות קשות ביותר.
הנאשם 3 הורשע באישומים 5-4 בריבוי עבירות, בחלקן בצוותא עם הנאשמים 2-1, לרבות קשירת קשר לפשע, זיוף בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות, שדול להתחזות כבעל תעודה ושידול להתחזות כאחר במטרה להונות, מעשי פזיזות ורשלנות (שימוש לא זהיר במכונה) וקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות.
אשר לנאשם 2, לחובתו הרשעה קודמת יחידה, בעבירה של הפרת הוראה חוקית, בגינה תלוי כנגדו מאסר על תנאי בר הפעלה.
...
מקובלת עליי עמדת המאשימה באשר לצורך להטיל על הנאשמים קנסות משמעותיים, כאלו שיהלמו את האינטרס הכלכלי המובהק העומד מאחורי מעשי העבירה שביצעו.
"לצד הטלת עונשי מאסר בעבירות כלכליות ישנה חשיבות רבה לפגיעה בכיסו של העבריין שהורשע בעבירות כלכליות, שכן למען 'התפחתו' של כיס זה בוצעו העבירות לכתחילה. מכאן, שככלל על הקנס להיות גבוה יותר מכפי הסכום שגרף העבריין, או התכוון לגרוף, לכיסו, שאחרת נמצאנו אך משיבים את פירות העבירה אך ללא עונש של ממש" (ע"פ 2103/07 הורוביץ נ' מדינת ישראל, פס' 342 (31.12.2008)).
אני מורה על הפעלת 3 חודשי מאסר מותנה (ת"פ 44555-01-20, גזר דין מיום 16.12.20).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנאשם לא הורשע בזיוף, אף לא במירמה, ולא בהחזקת נשק ללא רשיון, וזאת למרות היסוד העובדתי ועל אף מעשיו – בגזר הדין יש לבטא את התיקון בכתב האישום, ואת העבירות שיוחסו לאחר תיקון.
נקבע, בין היתר, כי "חובתו של בית המשפט להוציא מהכוח אל הפועל התכלית החקיקתית שבנקיטת אמצעי זהירות קפדניים בכלי נשק, בעלי פוטנציאל מסוכן וקטלני." ע"ח (ב"ש) 40038-06-16 מדינת ישראל נ' סולוב (19.12.16) – במסגרת הסדר טיעון שכלל הסכמות לעניין העונש, בוטלה הרשעת הנאשם בעבירה של הזנחת כלי ירייה, והוטלו עליו התחייבות כספית ותשלום הוצאות לאוצר המדינה בסך 1,000 ₪.
ת"פ (רמ') 59194-01-14 מדינת ישראל נגד אלכסנדר אטקין (05.02.15), הנאשם הודה והורשע בתי עבירות של זיוף מיסמך ושימוש בו ובהפרת הוראה חוקית.
בשכלול כלל הנסיבות, בתוכן תקונו של כתב האישום - אני קובעת כי מיתחם העונש ההולם בנסיבות ביצוע העבירות - נע בין מאסר על-תנאי לבין מאסר בן מספר חודשים שיכול וירוצה בעבודות שירות, בצרוף עונשים נלווים כקנס והתחייבות.
לנאשם הרשעה אחת קודמת מנובמבר 2016, בעבירות של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, סיכון בטיחותי של נוסע, שבוש מהלכי משפט, נהיגה ללא רישיון, נהיגה ברכב לא תקין, נהיגה ברכב שניתנה לגביו הודעת אי שימוש ושינוי לוחית זהוי של רכב.
...
  החלטתי כי שיקולי שיקום מצדיקים סטייה ממתחם העונש.
סוף דבר 21.
                   נוכח כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: א.       צו של"צ בהיקף של 300 שעות, למשך שנה, במסגרתו יעמוד הנאשם בפיקוח שירות המבחן, ויבצע את כל אשר יוטל עליו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי הנאשם הורשע, על פי הודאתו בעובדות כתב האישום, בעבירות קבלת דבר במירמה, זיוף, היתחזות כאדם אחר, שתי עבירות שימוש במסמך מזויף והפרת חובה חקוקה לפי תקנות הבטיחות בעבודה (עגורנאים, מפעילי מכונות הרמה אחרות ואתתים) התשנ"ג-1992.
...
גם מסקנה זו מחזקת את משקלם של שיקולי ההרתעה האישית.
אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: שמונה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

ראו לעניין זה הדברים שנאמרו בע"פ 6350/93 מדינת ישראל נ' גולדין (פורסם במאגרים המשפטיים): "בעבירות אלה נוספת לפגיעה בזכות ההחזקה של בעל הנכס, גם הפרה של חובת המהימנות שחב הגנב, מכוח מעמדו לבעליו". מעבר לנזק הכלכלי הנגרם כתוצאה מעבירת הגניבה, עבירת הגניבה ממעביד מתבצעת תוך ניצול האמון שנותן המעביד בעובדו והיא מסיבה נזק כבד ופוגעת במירקם העדין של יחסים הכרחיים אלו.
יחסי עובד - מעביד הנם יחסים מיוחדים הדורשים אמון רב, כך שעבירת הגניבה ממעביד פוגעת הן בקניינו של המעביד ובאנטרס הכלכלי שלו - כאשר שליחת יד לרכושו של המעסיק מתבצעת בקלות בעוד הדרך לגלותה איננה פשוטה כלל ועיקר - והן ביחסי האמון המיוחדים הנדרשים בין עובד למעבידו, המובילה להפרת אמונו של מי שהפקיד בידי העובד רכוש בעל ערך, מתוך אמון כי יעשה בו שימוש לצורכי העבודה בלבד.
בת"פ (שלום כפר סבא) 2180/01 מדינת ישראל נ' רגימוב וגומייב (30.12.2001), הורשעו הנאשמות בעבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, קבלת דבר במירמה וגניבה בידי עובד בכך, שבמהלך עבודתן כקופאיות בחנות נטלו מוצרים שונים מהחנות, ותוך שרכשו המוצרים באמצעות מסירת מספרי כרטיסי אשראי שהותירו לקוחות על גבי שוברי עיסקאות בכרטיס אשראי.
בע"פ (מחוזי-ת"א) 72265/06 מדינת ישראל נ' סאלח נאסר (פורסם במאגרים המשפטיים), בית המשפט המחוזי קיבל את ערעור המדינה על החלטת בית המשפט השלום להמנע מהרשעת הנאשם בעבירות של קשירת קשר לעוון, היתחזות לאדם אחר, זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר וניסיון לקבל דבר במירמה בכך, שקשר קשר עם אחר, על-מנת שאותו אחר יתחזה אליו וייגש במקומו לבחינה פסיכומטרית והשית על הנאשם עונש של מאסר מותנה.
בעיניינו של הנאשם 2 המליץ שירות המבחן על המנעות מהרשעה לאור ההערכה לפיה, הרשעה תיפגע באופן ממשי בתעסוקתו כנהג משאית כפי שעלה ממכתבו של קצין הבטיחות של החברה בה עובד הנאשם 2 כיום, אשר הדגיש כי הרשעה תיפגע ביכולתו של הנאשם 2 להכנס לנמלים שונים בארץ אשר מהוה חלק משמעותי בעבודתו ותוביל לפיטוריו המיידים.
...
קצרה היריעה מלפרט את מכלול המותבים וההליכים אליהם נותב התיק, אך אציין בקצרה כי כתב האישום הוגש לבית משפט השלום באשדוד, שם נקבע בתחילה להוכחות, בהמשך הועבר לגישור פלילי בפני כב' נשיא בתי משפט השלום במחוז דרום, לאחר מכן מצא את דרכו לפתחו של מותב נוסף, ובסופו של דבר הגיע לפתחו של מותב זה לצורך קיום דיון מקדמי לפי סעיף 143א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982.
יתרה מכך, שוכנעתי כי טעמו של שירות המבחן לביטול הרשעתם של הנאשמים 2 ו- 3 שעניינו, החשש מפגיעה עתידית במסגרות התעסוקתיות בהם משולבים הנאשמים כיום - יש בו ממש.
ראו לעניין זה הדברים שנאמרו ב ע"פ 2580/14 ו ע"פ 3539/14 חסן וסברי נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים המשפטיים): "עקרון אחידות הענישה הוא עקרון יסוד במשפט הפלילי אשר נועד להבטיח שוויון בפני החוק ולמנוע שרירות בענישה. עקרון זה מורה כי יש להחיל שיקולי ענישה דומים על מי שביצעו עבירות דומות במהותן, בנסיבות דומות ובעלי נסיבות אישיות דומות. עקרון זה מקבל משנה חשיבות כאשר מדובר בנאשמים שונים המורשעים בגדרה של אותה פרשה. במצב דברים זה מצדד עקרון אחידות הענישה בהטלת עונשים דומים על מי שביצעו מעשים דומים וכן בשמירה על יחס של שקילות בין מבצעיהם של מעשים הנבדלים זה מזה במניינם, חומרתם או בנסיבותיו האישיות של המבצע " ראו והשוו לעניין זה גם: ע"פ 7907/14 ואזנה נ' מדינת ישראל ו ע"פ 900/11 עטאללה נ' מדינת ישראל (פורסמו במאגרים המשפטיים ) לטעמי, באיזון הכולל נדמה, כי בחינת ההבחנות שלעיל בין עניינו של הנאשם 1 לעניינם של הנאשמים 2-4 באספקלריה של עקרון אחידות הענישה מגלה, כי לא קיים יחס מספק של שקילות בעמדתה העונשית של המאשימה ביחס לכל אחד מהם.
זאת ועוד, סעיף 40ד(א) לחוק העונשין קובע כי מקום בו מצא בית המשפט כי "הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם", רשאי הוא לסטות ממתחם העונש אשר נקבע ולגזור על הנאשם עונש החורג לקולא מאותו מתחם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

כתב האישום הנאשם הורשע על פי הודייתו בכתב אישום מתוקן, המייחס לו עבירות כדלקמן: אישום ראשון 3 עבירות של מירמה והפרת אמונים - עבירה לפי סעיף 284 לחוק העונשין (התשל"ז-1977); 3 עבירות של זיוף באמצעות אחר - עבירה לפי סעיף 418 אמצע לחוק ביחד עם עבירה לפי סעיף 29(א) סיפא לחוק העונשין (התשל"ז-1977); 3 עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד באמצעות אחר - עבירה לפי סעיף 423 לחוק ביחד עם עבירה לפי סעיף 29(א) סיפא לחוק העונשין (התשל"ז-1977); 3 עבירות של שימוש במסמך מזויף באמצעות אחר - עבירה לפי סעיף 420 לחוק ביחד עם עבירה לפי סעיף 29 (א) סיפא לחוק העונשין (התשל"ז-1977).
ועוד ר' ד"ר יובל קרניאל "הפרת אמונים בתאגיד" (במשפט האזרחי ובמשפט הפלילי), בעמ' 289: "חיזוקה של עבירה המירמה והפרת אמונים על-ידי עובד ציבור הוא עוד כלי בארגז הכלים של הדמוקרטיה המתגוננת. זה אמצעי חשוב לומר לעובדי-הציבור, לנבחרים ולציבור הרחב כי בדמוקרטיה, איש הציבור אינו מורה מעם, והוא חייב בציות לחוק ובשמירה על חובת האמון לאנטרס הצבורי הרחב." המאבק בהפרת אמונים הנו בסיסי וחיוני לדמוקרטיה ולשלטון החוק.
הנאשם חתם באמצעות חותמת על מיסמכי תקינות רכב של משאית בשמוש לקצין הבטיחות.
ע"פ (ת"א) 71440/00 יעקב אבימור נ' מ"י (16.09.01) – נאשם אשר הורשע לאחר ניהול הוכחות בעבירת זיוף פרוטוקול של ישיבת דירקטוריון "הפועל". על הנאשם הוטלו 3 חודשי מאסר לריצוי בעבודת שירות, קנס ומע"ת. ע"פ (מרכז) 14702-04-11 גילה בן חנניה נ' מ"י (09.02.12) – הנאשמת הורשעה לאחר ניהול הוכחות ולאחר ערעור בעבירות של זיוף מיסמך בכוונה לקבל דבר, הפרת אמונים, ושיבוש הליכי משפט, בין היתר בכך שבהיותה מנהלת כח אדם בסניף הביטוח הלאומי - זייפה פרוטוקול שימוע שערכה לעובדת בטרם פיטורים.
...
לאחר ששקלתי בדבר באתי לכלל מסקנה שיש להטיל על הנאשם עונש אחד לגבי כל העבירות.
לאחר התלבטות רבה, ולא ללא היסוס, אני סבור כי עקב כלל נסיבות העניין העונש המתאים לנאשם והמאזן כהלכה בין היבטי הענישה השונים, הוא עונש מאסר בפועל לריצוי במסגרת עבודות שירות, בצירוף קנס משמעותי ביותר.
נוכח כל האמור, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 6 חודשי מאסר, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות, במשטרת רחובות, בהתאם להמלצת הממונה על עבודות השירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו