עוד טען, כי המאשימה לא פירטה מדוע העדים הנוספים לא נכללו בכתב האישום, מתי נודע למאשימה על הצורך בתיקון, מדוע לא נכללו עדים אלה בתיקון הראשון שביצעה המאשימה, ומה הסיבה להגשת הבקשה בעיתוי זה. בנוסף, במהלך הדיונים עמדו ב"כ הנאשמים כי הודעות הנאשמים יוגשו אך ורק באמצעות מי שגבה אותם, אולם רק עתה מוגשת הבקשה, חרף העובדה שההוכחות החלו ב-9.6.20, ומדובר בעבירות שבוצעו לכאורה בשנים 2004-2011.
אין להתיר תיקון כתב אישום לצורך עיבוי ראיות או לצורך הוכחת עובדות סותרות, על מנת שהמאשימה תוכל לבקש להרשיע על עבירות אחרות מאלה המופיעות בכתב האישום, בהתאם לסעיף 184 לחסד"פ, ובכך לפגוע בהגנת נאשם 5.
...
בע"פ 3600-18 פלוני נ' מדינת ישראל (20.6.19), בסעיף 110 כתבה כב' הש' ברק ארז: "לא מן הנמנע כי בקשות חוזרות ונשנות לתיקון כתב האישום יכולות היו להביא להפחתה בעונש. זאת, מטעמי צדק והגינות, ולנוכח הציפייה ביחס לרף ההתנהלות של התביעה, כמו גם הרגישות והדקדוק הנדרשים ממנה בבואה להגיש כתב אישום".
לאחר ששקלתי את נימוקי הבקשה, את הסכמת ב"כ נאשם 7 לתיקון כתב האישום בשנית, את נימוקי התנגדות ב"כ הנאשמים 1,2 ו-5, מצאתי להיעתר לבקשה ולהלן נימוקיי:
· כתב האישום הוגש כנגד הנאשמים בחודש אוקטובר 2017, ובו יוחסו לנאשמים ביצוע עבירות על פי פקודת מס הכנסה, התשכ"א-1961 שבוצעו לטענת המאשימה בין השנים 2004-2011, כשלנאשמת 1 ולנאשם 7 מיוחסות בנוסף עבירה/ות על פי חוק העונשין.
אני דוחה את בקשת ב"כ נאשם 5 החלופית, להתיר תיקון כתב האישום בכפוף למחיקת עדי תביעה 96,97,99 שאינם מציינים שמות של עדי תביעה אלא קבוצות של אנשים, דוגמת פקידי בנק.
אני דוחה את בקשת ב"כ נאשם 5 החלופית, שלא להתיר למאשימה להגיש בקשות נוספות לתיקן כתב אישום ,ככל שיוגשו בקשות נוספות לתיקון כתב אישום, הבקשות תשקלנה לגופן.
סוף דבר:
אני מתירה תיקון כתב אישום בשנית על ידי הוספת עדי תביעה נוספים, ומורה למאשימה להגיש כתב אישום מתוקן שנית לתיקיית כתבי טענות.