ראו גם עפ"ת (מרכז) 54731-01-21 גל דוקס נ' מדינת ישראל (29/03/21) – שם, בנסיבות דומות, דחה כב' הש' צלקובניק את עירעורו של נהג אשר הורשע בעבירה של נהיגה בהיותו שיכור מכוח סרובו אף כי גם שם טעתה השוטרת עת ביקשה מהמערער כי יבצע בדיקת נשיפה אך סימנה את סעיף 8ב המתייחס למסירת דגימות דם או שתן (עמוד 6 לפסק הדין):
"הרישום המוטעה בדוח פעולת האכיפה לגבי הדרישה לבדיקות דם ושתן, לא שיבש אף הוא את יכולתו של המערער להבין כי נידרשת ממנו בדיקת נשיפה בלבד, והמערער עצמו לא טען בשום שלב כי טעה בהבנת מהות הבדיקה הנדרשת ממנו".
אשר לטענת ההגנה כי השוטר גאנם לא נתן לנאשם שהות להתחרט ולחזור בו מסירובו וכי אין תעוד בסרטונים לדרישתו הראשונה מן הנאשם למסור דגימת נשיפה לשם איתור אלכוהול שכן מצלמת הגוף לא הופעלה לאורך כל המפגש עם הנאשם בתחנה:
ניכר מלוח הזמנים העולה מן הסרטונים (ת/9) כי ניתנו לנאשם די והותר הזדמנויות לחזור בו מסירובו ובפרק זמן העומד על 5 דקות לכל הפחות.
כאמור, יש סיכון בהסתמכות על היתרשמות סובייקטיבית חיצונית, יהיה זה של שוטר או של אדם אחר, והשיטות המדעיות בדרך כלל אמינות ובדוקות יותר, ודברים אלה על בית המשפט לשוות נגד עיניו.
. מנגנון הבדיקה המפורט בתקנות (בדיקת דם, בדיקת שתן או בדיקת נשיפה) אינו בא להוציא מתחולתו "...את מי שהוא שיכור אליבא דכולי עלמא, על-פי ראיות המובאות לפני בית המשפט. הוא, למשל, אינו בא למנוע הסתמכות על עדות של מי שפוגש בנהג מטושטש הנוהג בזיגזג ימינה ושמאלה ואשר איננו יכול לעמוד על רגליו משנעצר על-ידי השוטר כאשר ריח חזק של אלכוהול נודף מפיו"..
ויותר מכך – בסיטואציה בה מעוכב נהג החשוד כמי שנתון במצב של שיכרות, ובמצבו אין הוא מבין כלל מה נידרש ממנו; וכי יעלה על הדעת כי רק בשל שכרותו הכבדה, לא ניתן יהיה להרשיעו בעבירה של נהיגה בשיכרות – בהתקיים ראיות כלליות אחרות?
קיימות ראיות למכביר להיות הנאשם שיכור "כלוט" – שיכרות כבדה
מאפיינים רבים מצביעים על שיכרות הנאשם - ריח האלכוהול הכבד שעלה מפיו הנזכר בעדויות השוטרים, דיבורו הכבד והאיטי, עמידתו המתנדנדת, שנתו ברכב בעת נהיגתו ולאחר התאונה עת הגיע השוטר שובל למקום, חיוכיו בעת שיחתו עם השוטרים שאינם רלוואנטים כלל לסיטואציה בה היה נתון (כעולה מן הסרטונים ת/4, ת/9), תגובותיו האיטיות ואי מתן מענה רלוואנטי לשאלות השוטרים.
אין המדובר בהרשעה על בסיס היתרשמות סובייקטיבית של שוטר כזה או אחר אלא צבר ראיות, לרבות ראיות אובייקטיביות (סרטונים).
...
לסיכום, התנהגות השוטרים בהיות הנאשם מחוץ לרכבו וטרם נכנס לניידת, אינה תקינה ועולה כדי שימוש בכוח שלא כדין.
סוף דבר
לאחר שמיעת העדויות, עיון בראיות, לרבות סרטוני מצלמת הגוף של השוטרים וסרטוני מצלמת רכב הנאשם, שוכנעתי מעבר לכל ספק סביר, כי הנאשם נהג ברכב בהיותו שיכור – הן מכוח סירובו למסור דגימת אויר נשוף לשם איתור אלכוהול בגופו והן מכוח מאפייני שכרות שעלו מהתנהגותו בשטח ובתחנת המשטרה, מאופן נהיגתו ברכב וגרימת התאונה וכל זאת לצד סתירות מהותיות שנתגלו בין עדויותיו במשטרה לבין עדותו בבית המשפט – אשר פעלו לחיזוק ראיות המאשימה.
לאור האמור לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום:
נהיגה בקלות ראש וסירוב לבדיקת שכרות, עבירות לפי סעיפים 62 (2) ו- 62 (3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961; סטיה מנתיב נסיעה והתנהגות הגורמת נזק, עבירות לפי תקנות 40 ו-21(ב)(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961.