מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרשעה בנהיגה בזמן פסילה רישיון נהיגה וביטוח לא תקפים

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפל"א 7532-03-18 מדינת ישראל נ' שמעון סיסו (עציר), 16.5.2018 הורשע הנאשם בהתאם להודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב ונהיגה ללא ביטוח.
...
אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בחדרה בתיק 1180-06-19 ביום 12.6.2019 לריצוי באופן חופף.
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רישיון למשך 8 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בירושלים בתיק 6261-05-19 ביום 2.2.2020 לריצוי באופן מצטבר.
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רישיון למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בחדרה בתיק 1180-06-19 ביום 12.6.2019 לריצוי באופן מצטבר.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם הודה והורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה; נהיגה ללא רשיון נהיגה משלא הוציא רשיון נהיגה מעולם; נהיגה ברכב ללא ביטוח ונהיגה ברכב ללא רשיון רכב בתוקף.
...
לפיכך, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: תשלום קנס בסך 1,000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתם.
אני מורה על הארכת עונש מאסר למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בירושלים בתיק 8455-05-20 ביום 7.7.20 למשך שנתיים נוספות.
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רשיון למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בירושלים בתיק 8455-05-20 ביום 7.7.20 לריצוי באופן חופף.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפרשה זו ראוי לנתח את המיתחם הראוי ביחס לעבירה של נהיגה בזמן פסילה, לצד פקיעת רישיון נהיגה לתקופה של 9 שנים, ביטוח לא תקף, ורישיון רכב שהיה לא תקף לתקופה קצרה מאד.
הנני גוזר על הנאשם 8 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בבצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה עם רישיון נהיגה שאינו תקף ביחס לעבירה מסוג הזמנה לדין והכל תוך 3 שנים מהיום.
...
בנסיבות אלה, מידת הפגיעה בערך המוגן היא בינונית עד גבוהה, ולכן אני קובע כי מתחם ענישה ינוע בפרשה זו בין 4 חודשי מאסר בפועל ועד 15 חודשי מאסר בפועל.
לחובת הנאשם לריצוי עוד 31 חודשי פסילה, ולכן אני סבור כי אם ייפסל לתקופה נוספת של 7 שנים, לא תהיה מעבר לתקופה זו סכנה מהמשך נהיגתו, שכן בתום תקופה כה ארוכה של פסילה והחובה על הנאשם לעבור את כל מבחני הרישוי מחדש, אני סבור כי יהיה בכך כדי להשלים מהלך שיקומי מלא בתחום הנהיגה.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: הנאשם יצהיר על התחייבות כספית בסך של 5000 ₪ להימנע מביצוע עבירה בניגוד לסעיף 10(א) בפקודת התעבורה או עבירה של נהיגה בזמן פסילה והכל תוך שנתיים מהיום.
הנני גוזר על הנאשם 8 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה עם רישיון נהיגה שאינו תקף ביחס לעבירה מסוג הזמנה לדין והכל תוך 3 שנים מהיום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנאשם שלפני, הורשע, על בסיס הודאתו, בשלושה אישומים שצורפו כלהלן: בתיק שלפני בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל שנתיים ונהיגה ללא ביטוח.
בפלא (פ"ת) 1056-02-15 מדינת ישראל נ' רמי טל (17.1.17) – בשני אשומים שצורפו, סירוב לבדיקת שיכרות ונהיגה בזמן פסילה, בפעם השניה, וללא תעודת ביטוח תקפה, בעברו 19 הרשעות קודמות, ולחובתו רישום פלילי, ועומד ותלוי עונש מאסר מותנה, הנאשם החל הליך שקום, ובנו הוכר כנכה, הוארך המאסר המותנה לשנתיים נוספות, הושתה פסילה לתקופה של 40 חודשים, תוך הפעלת פסילה מותנית בחופף, הוטל צו מבחן לשנה וצו של"צ, בהקף של 200 שעות, פסילה מותנית, בת 8 חודשים, למשך 3 שנים, קנס בסך 3,500 ₪ והתחייבות בסך 6,000 ₪.
...
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקיר המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני, נוכח רצונו הכן של הנאשם להשתקם, שנתמך בהמלצה לשיקום בתסקיר המבחן, יש להעדיף לנאשם עתיד שיקומי, על פני שליחתו למאסר.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 250 שעות לתועלת הציבור, על פי תכנית שתוכן על ידי שירות המבחן, ובפיקוחו.
אני דנה את הנאשם לחודשיים מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או של נהיגה בזמן פסילה.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו ביום 23.2.21 בתיק פ.ל. 4048-02-21 בעבירות של: נהיגה בזמן פסילה, בנגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"), נהיגה ללא ביטוח בר תוקף, בנגוד לסעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש] התש"ל-1970, נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף בנגוד לסעיף 10(א) לפקודה, נהיגת רכב כשרשיון הרכב פקע עד שנה בנגוד לסעיף 2 לפקודה, אי ציות להוראות שוטר, בנגוד לתקנה 23(א) לתקנות התעבורה התשכ"א- 1961 (להלן:"התקנות") ונהיגה תוך חציית קו הפרדה רצוף בנגוד לתקנה 36(ג) לתקנות.
...
ואולם, אינני סבור כי לאור חומרת העבירות, ועל אף השיקום יש מקום להסתפק ב-200 שעות של"צ כהמלצת שירות המבחן, ואני קובע כי הנאשם ירצה 300 שעות.
זאת על מנת לאזן ומאחר וסבורני כי עונש זה יתרום לשיקום הנאשם ולא יפגע בו. סבורני כי יש מקום להשית גם צו מבחן לשנה כהמלצת שירות המבחן.
סוף דבר לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לעונש ושקלתי את חומרת העבירות, את מתחם העונש ההולם, את נסיבותיו האישיות של הנאשם ואת עברו התעבורתי והפלילי, ולאור הליך השיקום המשמעותי שעבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: תשלום קנס בסך 1,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו