המשיבה 1 הגישה התייחסותה בכתב, וטענה כי לפי סעיף 61א'(ב) לחוק התיכנון והבניה, מי שרשאי להגיש תכנית מתאר מקומית או תכנית מפורטת (מלבד גופים צבוריים המנויים בסעיף) הוא רק "בעל קרקע או מי שיש לו עניין בקרקע". נכון שהסעיף אינו נוקט במילים "תנאי סף", אך ברור ממנו, כי רק אלה רשאים להכין ולהגיש תכנית.
אכן, בסמכותו של מתכנן המחוז, במסגרת הבדיקה התכנונית המוקדמת לפי סעיף 62ב'(א) לחוק התיכנון והבניה, להעיר גם הערות תכנוניות עקרוניות מסוג זה (דנה וזינגר "דיני תיכנון ובניה", הוצאת נבו, התשע"ה-2015, כרך א', בעמ' 457).
במקרה שלפנייי, נקבע בסעיף 2 לתנאי הסף כי "מנסחי טאבו שהוגשו, כל הקרקע הנה בבעלות מדינה (קק"ל), פרט לחלק מחלקה 118 שהוא בבעלות מ.מ. תל מונד. נא להגיש מיסמך המסמיך את המגישה להגיש תכנית על קרקעות מדינה (הרשאה לתיכנון, חוזה חכירה/שכירות וכדומה).
...
וסעיף 6 בהערות הוא כלהלן:
"התכנית בתחום מרקם משולב ומכלול נופי בתמ"א 1/35, ובייעוד אזור חקלאי ונוף כפרי פתוח בתמ"מ21/3, לכן לשכת התכנון לא תוכל להמליץ על הפקדתה. תשומת לבכם לסיכום הישיבה מיום 19.12.17".
העותרת טוענת כי משפט אחרון זה שציטטתי זוהי הלכה למעשה דחייה של התכנית, וכי כל שאר הסעיפים בטופס תנאי הסף אינם יכולים להיות עילה לדחיית התכנית.
גם לסעד החמישי (לדחות מימוש צו ההריסה) אין מקום כמובן להיעתר, שכן, ענין זה תלוי ועומד בפני בית משפט אחר, ואינו בסמכותו של בית משפט זה. וגם אלמלא כן, אין מקום להמתין עם צו ההריסה "עד לקבלת החלטה חלוטה בענין התכנית" לנוכח המסקנה שהגעתי אליה כי התכנית לא תיקלט.
סיכום
לסיכום, אני דוחה את העתירה, מלבד הסעד אותו נתתי כמפורט בפיסקה 36 לעיל.
בסוגיית ההוצאות, בשים לב לכך שהעתירה נדחתה, אך סעד אחד – סעד שהיה חשוב ועקרוני לעותרת ניתן; ובשים לב גם לכך, שהעותרת היא עמותה ללא כוונת רווח, אשר מנהלת ומפעילה מזה שנים רבות פרוייקט מבורך ובעל חשיבות ציבורית גבוהה, החלטתי לא לחייב את העותרת בהוצאות.