ובית הדין חזר על ההלכה בע"ע 32805-11-11 אופק מ.ב. חברה לניהול ואחזקה בע"מ – אולג בליוזר (8.7.13) (להלן – עניין אופק):
"אף בהנחה שהמערערת הציעה למשיב עבודה חלופית במקום אחר, אין בכך כדי למנוע מהמשיב קבלת פצויי פיטורים ממנה. לפי פסיקתנו, כאשר עובד ממשיך לעבוד באותו מקום עבודה, חרף חילופי מעסיקים, העובד יהא זכאי לתשלום פצויי פיטורים מהמעביד הראשון, אפילו אם סרב להצעת עבודה חלופית".
כך גם נקבע ב – ע"ע (ארצי) 4893-10-12 גושן שירותי ביטחון פרטיים ומסחריים בע"מ - גיא ביתן (4.3.18) (להלן – עניין גושן):
"ניתן איפוא לסכם כי לאור ההלכה כפי שפותחה וחודדה בחלוף העיתים, רואים את ארוע חילופי ספקי שירות במפעל - שעה שהעובד נותר לעבוד במפעל, תחת ספק השרות הבא שזכה במיכרז - כפיטורים, אשר בתור שכאלו מקנים לעובד שנשאר במפעל אצל ספק השרות החדש, זכאות לפצויי פיטורים, כל זאת ללא תלות בהוראה מסויימת בהסכם הקבוצי או בהתקיימות תנאי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, לרבות קיומה של הצעת עבודה כזו או אחרת מצד המעסיק."
נקבע כי יש לתת משקל לזיקה שבין עובד השמירה למקום העבודה ולפיכך, כאשר העובד היתקבל לעבוד באתר מסוים ועבד בו ללא תנודות בין אתרים שונים, הרי שבמקרה של חילופי קבלני שירותי שמירה, יהיה העובד זכאי לפצויי פיטורים ממעסיקו, גם אם המשיך לעבוד באותו מקום עבודה באמצעות קבלן חדש ואף אם המעסיק הראשון הציע לו מקומות חלופיים [כך אף פסקנו במקרה דומה בעיניין סבהט [אשר נדון ואושר בבית הדין הארצי [ע"ע (ארצי) 35666-05-16 חברת השמירה בע"מ - אבנר סבהט (27.7.17) (להלן - עניין סבהט)].
כפי שנפסק בעיניין סבהט בבית הדין הארצי:
"לאור האמור אין לנו צורך להידרש למחלוקות בשאלה אם הוצעו עבודות חלופיות מתאימות אם לאו. ממילא בנסיבות העניין מקובלת עלינו מסקנת בית הדין כי בנסיבות בהן עובד מוצב לעבודה במקום עבודה פלוני תקופה ממושכת הרי שהתפטרותו לצורך המשך העסקתו באותו מקום עבודה פלוני באמצעות הזכיין החדש עשויה להעלות – ובמקרה זה עולה - כדי התפטרות בדין מפוטר המקימה את הזכות לתשלום פצויי פיטורים."
בהתאם אף מתייתרת ההכרעה בשאלה, אשר ממילא לא הוצגו בפנינו די ראיות על מנת להכריע בה, האם מדובר היה בהצעה שיש בה משום הרעת תנאים או לאו.
אלא, שהנידון בו אינו דומה לענייננו, ואנו סבורים כי לא ניתן לבצע היקש מן הנקבע שם.
בעיניין דבוש נקבע עובדתית כי העובדים פוטרו מעבודתם לאלתר נוכח חילופי המעסיקים ומכירת המפעל, ולא ניתנה להם כל זכות בחירה.
...
התוצאה אפוא כי תביעתו של התובע ברכיב זה נדחית.
עם זאת, מקובלת עלינו הטענה, כי יש להביא בחשבון בחישוב השכר את שעות העבודה בשיעור 100% עד ל – 186 שעות, כולל חלף שכר כגון: מחלה, הבראה, חג, אימון ומילואים.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה באופן שעל הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים:
השלמת פיצויי פיטורים בסך 13,025 ₪ בתוספת הצמדה וריבית מיום 1.7.17.