וכך הסביר התובע בבית המשפט את פעולת הורדת הסרן:
"אני מוריד עד לגובה הרצוי, בדרך כלל הגובה יהיה מעט מתחת לגובה הזרוע של המתקן משום שהסרן כבד, אני מביא את הסרן מעט נמוך מהזרוע על מנת שידנית אני אגיע להרים את זה על הזרוע אין שיטה אחרת לזה. אני לא נלחם, אחרי שהושבתי אותו רק העברתי את הגובה של השן הגובלת הזו, למעשה הרצועות כבר משוחררות יותר ואין לי את המילחמה כנגד מתח הרצועה עם משקל הסרן והמלגזה והכל מאובטח, הסרן יושב על המתקן בצורה מאובטחת אין חשש להחלקה לאחור, רק אחרי שהוא יושב בביטחה אני חוזר למלגזה וחוזר לאחור כדי לאסוף את הסרנים הבאים" (עמוד 2 ש' 31-33 וכן עמוד 3 ש' 1-4 ).
ראשית צויין, כי בעבר גם פריקה הייתה חלק מהגורם התחבורתי, ושנית, לחוק הפלת"ד תכלית סוציאלית הנועדה להעניק כסוי בטוחי לנפגעי תאונות דרכים (בין היתר נקבע העקרון של "אחריות מוחלטת", תשלום תכוף ועוד), ולכן במקרי ספק יש להעדיף פירוש המקיים את החוק ולא כזה המבטל אותו.
התנאים להפעלת חזקה זו נקבעו בפסיקה (רע"א 7254/12 ג'ברין נ' עזבון המנוח ג'ברין ז"ל, 21.8.14 וכן יעויין בספרו של השופט אליעזר ריבלין, תאונות הדרכים- תחולת החוק, סדרי דין וחישוב פיצויים, 312-331 ) ואלו התנאים שנקבעו:
יש צורך במעורבות רכב רב ייעודי/תכליתי, לרבות דו תכליתי, היינו שמעבר לתכלית התחבורתית שלו, יש לו תכלית נוספת (כגון הרמת משאות), ובעת התאונה על הרכב לפעול במסגרת התכלית הלא תחבורתית שלו.
בעיניין ע"א 4469/95 דראושה נ' אררט, פד"י נ(3) 475, 481 נקבע:
"על-כן, תאונה היא עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, אם מטען מורם על-ידי מנוף, ותוך כדי ההרמה של המטען הוא נשמט וגורם לנזק גוף. הוא הדין, אם הניזוק עומד על משטח המורם על-ידי מנוף המהוה חלק אינטגראלי מהרכב, והוא נופל או מחליק מהמשטח. גם במצב דברים זה התאונה נגרמה עקב "ניצול הכוח המכני של הרכב" ". יצויין כי בנידון שם התביעה נדחתה, מכיוון שנקבע שהתאונה ארעה בשל פעולה ידנית של התובע, שניתקה את הקשר הסיבתי מפעולת הכח המכאני.
...
בפני מחלוקת באשר לסיווג התאונה נשוא התביעה – האם היא נכנסת לתחולתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975 (להלן- חוק הפלת"ד) או שמא לא, ולפיכך דין התביעה להידחות.
מקובלת עלי טענת הנתבעת בסיכומיה, כי העובדה שברגע התאונה הסרן היה תלוי בצידו הימני על המתלה (התליה הייתה ע"י התובע), ובצידו השמאלי הוא היה בגובה המתלה, לכן הוא נדרש להרים את הסרן מעל גובה המתלה, מה שגרם לרצועה להיות רפויה.
סוף דבר, האירוע נשוא התובענה חוסה תחת ההגדרה הבסיסית של המונח "תאונת דרכים" בחוק הפלת"ד.
למעלה מן הצורך אני קובע, כי החזקה החלוטה השלישית המרבה, לא מתקיימת בעינייננו.
הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד והוצאות בגין הליך זה בשיעור כולל של 3,000 ₪.