מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרכב הוועדה הפריטטית בפיטורי מורה קבוע

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערער טען כי הסיבה לפיטוריו, הנה היתנגדותו להפחתת שעות במשרתו, פיטוריו הפדגוגיים לא נעשו בהתאם להליך הקבוע בחוזר מנכ"ל בהתייחס לרפורמת "אופק חדש"; נפל פגם בהרכב הועדה הפריטטית וכי לא זומן לשימוע ולא נימסרו לו המסמכים הרלוואנטיים עובר לשימוע, כך שנשללה ממנו האפשרות להתכונן לשימוע ולהזים הטענות נגדו.
בהתאם לנוהל, יש לזמן את המורה לשימוע לפני מנהל המחוז (שלב ח'), ולאחר מכן יש לכנס ועדה פריטטית "בהרכב בכיר", אשר תכריע לגבי הפיטורים (שלב ט'), ובהיעדר הסכמה "יועבר העניין להכרעת הגורם המוסמך", מבלי לגרוע מסמכות ההסתדרות לפנות לערכאות.
...
סוף דבר לאור המקובץ, החלטנו לדחות את הערעור.
בנסיבות העניין ולאור הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים החלטנו שלא לחייב את המערער לשלם למדינה הוצאות משפט.
בשים לב לשאלות שהתעוררו, שחייבו ממילא את צירופה של הסתדרות המורים להליך, לא מצאנו לנכון לחייב את המערער לשלם לה הוצאות משפט בערעור.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען ע"י התובע, כי הליך הפיטורים הפדגוגי שננקט כלפיו ואשר בסיומו הוא פוטר, לא נעשה כקבוע בתקנון שרות עובדי הוראה ובחוזר מנכ"ל משרד החינוך, כתחולתם לאחר כניסתה לתוקף של רפורמת "אופק חדש". התובע טען, כי חלק מהשלבים שיש לבצע לצורך פיטורים פדגוגים לא בוצעו וחלק בוצעו, לא לפי הסדר הנכון.
בנוסף לכך הדגישה הסתדרות המורים, כי התובע כלל לא העלה, במעמד הדיון לפני הוועדה הפריטטית, טענה, כי הרכב הוועדה אינו נכון.
מהתשתית העובדתית כפי שפורטה על-ידינו לעיל, עולה, כי הסתדרות המורים או מי מטעמה פעלו למניעת פיטורי התובע, במהלך השנים תשע"א ותשע"ב, וכי התובע בחר, במהלך שנת הלימודים תשע"ג, לפנות ולקבל סיוע של עורך דין פרטי, ולא ביקש מההסתדרות לסייע לו. גם בפתח הדיון לפני הוועדה הפריטטית, הצהיר התובע, כי אין הוא מעוניין בייצוג הסתדרות המורים.
...
בנסיבות העניין, לאור כל המפורט לעיל, הגענו למסקנה, כי הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים של התובע, אינם מצדיקים את איונם, אך יש מקום לחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי כספי.
ניתן היה לצפות, כי הנתבעת 1 תדאג להעברת המסמכים במהירות ועוד בחודש מאי, על מנת להשלים את הליך הפיטורים, המחייב אף שימוע במהלך חודש זה והנתבעת 1 לא עשתה כן. אשר על כן, הננו מחייבים את הנתבעת 1 לשלם לתובע פיצוי בשווי שמונה חודשים, לפי משכורתו האחרונה, כאשר התקופה אותה שילמה הנתבעת 1 לתובע מתחילת חודש ספטמבר 2013, נלקחת בחשבון במניין אותם שמונה חודשים.
יתר על האמור לעיל, נדגיש, כי ארגון העובדים אינו מחויב לתמוך בכל טענה שמעלה העובד ולהזדהות עם כל דרישה של העובד, והתובע סירב לקבל עצות המבוססות על ניסיון החיים של נציגי ההסתדרות, אשר המליצו לו לעבור לעבוד בבית ספר אחר, ואולי שם הוא יצליח יותר מאשר בבית ספר "רעות". בנוסף לפיצוי אותו חייבנו את הנתבעת 1 לשלם לתובע, הננו מחייבים את הנתבעת 1 לשלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 6,000 ₪; לתשלום תוך 30 יום, שאם לא כן, ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לחילופין נטען כי גם אם היה חל נוהל גמישות בהעסקה, הרי שזה קובע כי הועדה הפריטטית תיתכנס "בהרכב בכיר", כפי שבוצע בפועל, וכי אין בנסיבות העניין מקום לאמץ הוראות הנוגעות להרכב הועדה הפריטטית כקבוע בנוהל פיטורי עובד הוראה קבוע עליו מסתמך המבקש – נוהל שכלל לא חל בעיניינו.
...
בהתחשב באמור, מצאנו כי המבקש לא עמד בנטל להראות כי ייגרם לו נזק העולה על הנזק שייגרם למשיבה באופן שיצדיק את מתן הסעד הזמני.
לאור כל האמור והמפורט לעיל, לאחר שבחנו את הראיות לכאורה ואת הנזק שעלול להיגרם אם לא יינתן הצו כמבוקש, אנו סבורים כי אין בשלב זה ליתן צו זמני כמבוקש.
על כן, הבקשה נדחית.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2005 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מפרוטוקול הוועדה עולה כי בין הצדדים היו ונותרו חילוקי דעות באשר לפיטוריה של התובעת ועל כן מובן כי אין "החלטה", אליה ניתן להגיע, וכבר נספק כי אי קיום ועדה פריטטית בהליכי פיטורים של מורה אינם פגם היורד לשורשו של הליך הפיטורים, קל וחומר כאשר מדובר בהיעדר החלטה.
דיון והכרעה: בטרם נידרש לגופם של דברים, נציין כי התובעת מעלה בסיכומיה טענה, לפיה הרכבן של שתי הועדות הפריטטיות היה פגום.
המפקח, מר חיים שניר, העיד בתצהירו (מוצג נ/1) כי באגף לחינוך מבוגרים במשרד החינוך פוטרו בשנתיים האחרונות מאות מורות קבועות שעבדו באולפנים, ואשר לרבות מהן היו תעודות הוראה בספרות, הסטוריה וכיו"ב. משרד החינוך שקל האם לאפשר למורות אלה להשתבץ בהוראה בכיתות רגילות, ואולם החליט כי מבחינה מקצועית, ההוראה המתמשכת והרצופה במסגרת לימודי אולפן, במשך שנים רבות, מקשה על המעבר להוראה בכיתות רגילות.
...
משנתבעת לא השכילה להביא את עניינה של התובעת בפני ועדת החריגים, ולא עשתה דבר על מנת להשיב את התובעת לעבודתה, מוצאים אנו כי נפל פגם ממשי בהליך הפיטורים ואנו מורים על ביטולם והשבת התובעת לעבודה בנתבעת.
בעניין השבת התובעת לעבודה בנתבעת מבהירים אנו את הדברים הבאים: (א) אין אנו מקבלים את טענת התובעת, כי יש להורות לנתבעת לשבץ את התובעת בעבודתה במסגרות האולפניות בבית הספר בסמ"ת או בהוראת הספרות, או בהוראת המורשת, ובמסגרת מערכת השעות הכלל בית ספרית בבית הספר חטיבת הביניים בסמ"ת. (ב) אנו מורים על השבתה של התובעת, באותו אופן כפי שגב' תמר מילאה הושבה לעבודה בנתבעת, יחד עם זאת משמתחילת שנת הלימודים תשס"ה מלמדת התובעת בבית ספר בסמ"ת, היא תמשיך ללמד בו עד לסוף שנת הלימודים תשס"ה. (ג) לקראת שנת הלימודים תשס"ו תהא הנתבעת רשאית לבחון, מחדש, את המשך העסקתה של התובעת בנתבעת, על כל היבטיו.
משתביעת התובעת התקבלה בחלקה ומרבית טענותיה נדחו, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 1,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2004 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

2.6 פרק 1 לתקנון שכותרתו "הפסקת עבודה כללי" נקבע, בין השאר, בסעיף 1.28.2 ג שכותרתו "מועד אחרון לפיטורין" כדלקמן:-"ה-31 במאי נקבע כמועד אחרון לפיטורי עובדי הוראה בחינוך היסודי ובחינוך העל-יסודי, למורים בתקופת הניסיון ולמורים קבועים". ובסעיף ד שכותרתו "ועדות פריטטיות" נקבע כדלקמן:-"1. הוועדות הפריטטיות הן יישום ההתייעצות עם "ועד העובדים", כאמור בתקש"יר בפסקה 82.233, לצורכי המורים.
מתוך עיון בסעיף ד לפרק 1 לתקנון עולה, בין השאר, כי במקרה בו ראה מנהל מחוז צורך להביא להפסקת שרותו של עובד הוראה קבוע שקבל אזהרה מנכ"ל, עליו לייזום הקמת ועדה פריטטית שהרכבה כדלקמן:-.
...
לאור כל האמור לעיל, דין עתירתה של התובעת למתן סעד הצהרתי בדבר בטלות פיטוריה, השבתה לעבודה ותשלום מלוא שכרה וזכויותיה הנילוות ממועד פיטוריה – להדחות.
משקבענו כי אין בכינוס הועדה הפריטטית העליונה לאחר ה-31 במאי כדי לבטל את הודעת הפיטורים ולהקנות לתובעת זכות העסקה לתקופה של שנה נוספת – גם דין עתירתה החילופית של התובעת, לקבוע כי מועד פיטוריה הינו בתוקף מיום 31.8.1999 ולחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שכרה וזכויותיה מיום 31.8.1998 ועד ליום 31.8.1999 – להידחות.
סוף דבר 6.1 התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו