לאחר מכן העיד המשיב כי מי שבנה את הקומה העליונה הוא בנו וכי הוא אמר לו להפסיק את הבנייה בשל הקנסות שעליו לשלם.
"
אם כן, לצורך מתן צו הריסה לפי סעיף 239 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965, יש להצביע על קיומם של שלושה תנאים מצטברים: האחד – בוצעה עבודה אסורה – עבודה ללא היתר בנייה או בסטייה מתנאי ההיתר; השני – קיים עניין צבורי מיוחד במתן הצוו; השלישי – תחולה של אחת מהחלופות שנקבעו בסעיף 239(א) לחוק.
התנאי הראשון – עבירת בנייה
התנאי הראשון הקבוע בסעיף 239 לחוק הוא: קיומה של "עבודה אסורה", המוגדת בסעיף 203 לחוק: "בנייה או עבודה הטעונה היתר שנעשתה בלא היתר או בנגוד לתנאי היתר".
אשר לקיומה של עבירת בנייה, המשיב אינו טוען כי קיים למבנה היתר בנייה על אף שלדבריו פנה למהנדסים בעיניין אך לא הייתה בכך תועלת.
אינני סבור שחלופה זו מתקיימת שעה שלא הוכח בפניי כי עבירת הבנייה של הקומה העליונה היתיישנה וכאשר לגבי הקומות התחתונות ניתנו זה מכבר גזרי־דין, לרבות צו הריסה, במסגרת הליכים פליליים שנוהלו נגד המשיב.
...
על אף האמור לעיל, הואיל ומדובר לכאורה בקרקע פרטית, אשר תפיסתה טעונה הליכי הפקעה, ולא הוצגו בפניי ראיות כלשהן לגבי פתיחתם של הליכי הפקעה ובוודאי לא לגבי השלב בו אותם הליכים נמצאים, הרי שאין מנוס מלקבוע כי הבקשה שהוגשה בפניי היא מוקדמת ואין מקום לקבוע, לעת הזאת, כי קיים עניין ציבורי בהריסת המבנה.
סיכומו של דבר: הגעתי למסקנה כי לא מתקיימים התנאים הדרושים למתן צו הריסה, הואיל ובעת הזאת לא קם "עניין ציבורי מיוחד" הנדרש לצורך קבלת הבקשה.
התוצאה
הבקשה נדחית.