יצוין כי ביום 24.05.2021, פנה העותר לרמ"י וטען כי אינו בעל זכויות של יותר משליש במקרקעין ולכן הוא אינו עונה על הגדרת בעל דיור בהתאם להוראות מיכרז 2017, וכן טען כי במועד סגירת המיכרז היה בעל תעודת זכאות תקפה ממשרד הבינוי והשיכון וזכאותו בוטלה אחריה וכעת התעודה הושבה לו. בתשובתה מיום 07.06.2021 השיבה רמ"י לפניית העותר וטענה כי מאחר שעל-פי פרק 6.3 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל הזכות הנתנת למומלץ היא חד פעמית ולמגרש אחד בלבד, והואיל והעותר כבר ניצל את זכותו להקצאת קרקע כמומלץ, כמי שזכה במיגרש 418 במיכרז 2004, הוא לא היה זכאי להנות מזכות זו פעם נוספת במסגרת מיכרז 2017.
הנימוק השני: העותר נרשם למכרז כמומלץ משרד הביטחון:
כידוע, הכלל הוא כי קרקע ציבורית תשווק בדרך של מיכרז כמצוות סעיף 2 (א) לחוק חובת מכרזים, התשנ"ב-1992, הקובע כי המדינה ומוסדותיה לא יתקשרו בחוזה לבצוע עסקה בטובין או במקרקעין, "אלא על-פי מיכרז פומבי הנותן לכל אדם היזדמנות שווה להישתתף בו". לצד זאת, תקנה 25 לתקנות חובת מכרזים, התשנ"ג-1993 (להלן: "התקנות"), מונה שורה של חריגים לכלל זה, בכל הנוגע להתקשרויות של רשות מקרקעי ישראל לבצוע עסקה במקרקעין של המדינה, כאשר הרלוואנטי לענייננו הוא החריג הקבוע בתקנה 25(24א) הקובע, כי "הענקת זכויות במקרקעין ביישובי המיעוטים, למי שמשרתים או ששרתו בכוחות הבטחון שנתיים לפחות, לצורך בניה למגורים, לפי המלצת משרד הבטחון", אינה טעונה מיכרז.
אין מחלוקת בין הצדדים כי בשנת 2004 ניגש העותר למכרז 2004 יחד עם שני אחיו, לבניה עצמית בשכונת חיילים משוחררים בחורפיש "הרשמה והגרלה – לתושבי מקום – מחוסרי דיור", שהינם יוצאי/משרתי כוחות הבטחון, כאשר על-פי תנאי המיכרז, ההרשמה למכרז הותנתה בהתאגדות של שלושה נרשמים, כיחידה אחת, אשר יירשמו במשותף למגרש ויצרפו להצעתם, בין היתר, תעודה המעידה על שירות ביטחוני בכוחות הבטחון ותעודת זכאות בתוקף של מחוסרי דיור, על-פי הקריטריונים של משרד הבינוי והשיכון (ראו חוברת מיכרז 2004 -נספח 3 לעתירה).
...
על כן מאחר וזכויותיו של העותר במגרש 418 אינן עולות על שליש, הוא היה רשאי להשתתף במכרז 2017 ונראה כי שגתה ועדת המכרזים בקביעתה הנ"ל.
ברם, נראה כי אין באמור כדי לזכות את העותר בסעד המבוקש בעתירתו, זאת לאור יתר נימוקי ועדת המכרזים שבהם לא מצאתי להעתרב, כאמור לעיל.
מסקנה:
לאור כל האמור לעיל, מאחר ולא מצאתי כי נפל פגם מהותי בהחלטות ועדת המכרזים ובשני נימויקה עליהם עמדתי לעיל, דין העתירה להידחות.
הנני מחייב את העותרים, ביחד ולחוד, לשלם למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 6,500 ₪.