התנאים שנקבעו במיכרז מתעלמים לחלוטין מהמצב התיכנוני אשר חל על הכפר זנגריה ומאפשר הקמת בתי מגורים חד משפחתיים על מגרשים ששטחם לא יקטן מ- 400 מ"ר (סעיף 13.5 לתכנית מתאר לטובא זנגריה ג/9687 מיום 14.3.00 וסעיף 3.1.1 לתכנית הרחבה מזרחית לטובא זנגריה, שינוי תכנית מתאר ג/12815 מיום 21.7.08).
יודגש כבר כאן, כי לא נמצא כל פסול בשיקוליהן של רשויות התיכנון, כאשר החליטו כי במסגרת התכנית ניתן לבנות שתי יחידות דיור במיגרש בשטח של 500 מ"ר, מן הטעם שיש לשמור עתודות קרקע לבנייה עתידית.
במקרה הנידון, ראוי להדגיש כי ההחלטה להקצות את המגרשים באופן שניתן יהא לבנות שתי יחידות דיור על כל מיגרש ששטחו 500 מ"ר, לעומת יישובים אחרים בהם ניתן לבנות יחידת דיור אחת במיגרש בשטח 500 מ"ר, הנה פועל יוצא של מאפייניה הייחודיים של האוכלוסייה בישוב טובא-זנגריה, היינו, - מסורת של בניית בתי בני הישוב בסמוך להוריהם, וכן העובדה כי סחירות הקרקע בישוב נמוכה מאוד.
...
כב' השופט ר. ג'רג'ורה עמד על חובת היעילות וההגינות של הרשות המינהלית בבואה לקבוע תנאי מכרז, באומרו:
"כללי המכרז חייבים היו להבחין בין אלה לבין אלה וליתן עדיפות, מוחלטת או יחסית, לנזקקים ואף בניהול המכרז חובה היתה להקפיד על אותה הבחנה. מסקנה זו נגזרת מחובת היעילות המוטלת על המשיבים, עורכי המכרז, מכוח מעמדם כרשויות מינהליות. מעמדם כנאמנים של הציבור הוא שהטיל על המשיבים את החובה להקצות את הקרקע ביעילות - רוצה לומר: להקצותה לזקוקים לה ולא לאלה שאינם זקוקים לה. ממעמדם האמור נגזרת אף חובתם של המשיבים לנהל את המכרז תוך הקפדה על כללי המינהל התקין, טוהר המידות ועיקרון השוויון, כפועל יוצא מחובת ההגינות המוטלת על עליהם; לחובת ההגינות כמקור הרעיוני לגזירת חובות שונות של רשויות המינהל כלפי הציבור ראו בג"ץ 164/97 קונטרם בע"מ נ' משרד האוצר-אגף המכס והמע"מ ואח', פ"ד נב(1) 289, עמ' 319, 338 ו- 346" (ראה עת"מ 2331/04 ג'בארין עאטף נ' מינהל מקרקעי ישראל, (לא פורסם, 6.4.06)).
מכל המקובץ מעלה עולה כי, אין מקום להתערב בשיטת ההקצאה שנקבעה במכרז, אשר הינה עניינית, סבירה, מידתית ומבוססת כראוי על כל השיקולים התכנוניים והמיוחדים, החברתיים והכלכליים.
סוף דבר, העתירה נדחית.