לטענת נצבא ודן, אין מקום לפצל את שכר טירחת הנאמנים לשכר ביניים ולשכר שייפסק להם בסיום ההליך מהנימוקים הבאים:
לנאמנים כבר אושר שכר ביניים בסך של כ- 6.8 מיליוני ₪, ואין הצדקה לאשר לנאמנים שכר ביניים נוסף;
תקנה 8א בתקנות השכר אינה מאפשרת לבעל תפקיד לבקש "שכר חלוקה" בהתאם לחלוקה משוערת או בהתאם לחלוקה רעיונית שטרם בוצעה בפועל, אלא רק בהתאם לחלוקה שבוצעה בפועל [פר"ק (ת"א) 40721-09-12 עו"ד ארבל נ' כונס הנכסים הרישמי (פורסם בנבו, 13.11.2013), סעיף 3; פר"ק 2028-12-11 עו"ד לדרמן נ' אורורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ (פורסם בנבו, 24.6.2013), עמ' 4-3];
על שכר הביניים להיות קטן במידה ניכרת מהשכר הסופי, ובכל מקרה אינו יכול לעלות על 50% מהשכר הסופי [תקנה 14א בתקנות השכר; ע"א 8-71 א' א' קירשנר נ' כונס הנכסים הרישמי, פ"מ כה (2) 145, 148 (1971)].
יוער כי בת"מ הגיבה אף היא בנושא זה וטענה כי יש לדחות עמדתן זו של אגד ודן משום שהיא מנוגדת לאמור בהסדר הנושים, לפיו תשלום הוצאות הקפאת ההליכים (לרבות שכר טירחת הנאמנים), הנו נושא נפרד, שאינו גורע מהסכום שנקבע כי ישולם לנושים הרגילים; בנבדל מהסכום שישולם לבעלי המניות רק אם ייוותרו בקופת הנאמנים כספים לאחר תשלום הוצאות הקפאת ההליכים ופרעון החובות לנושים השונים (סעיפים 3.1, 3.3.1 ו- 3.4 בהסדר הנושים).
...
מכל מקום, וכפי שיפורט להלן, אני סבור כי בנסיבות המקרה דנן לא קיימת אפשרות ממשית על פי תקנות השכר לפסוק שכר ביניים נוסף לנאמנים על פי אף אחת מבין שלוש החלופות הנ"ל.
ב (2) האם ניתן לפסוק לנאמנים במקרה הנוכחי שכר ביניים נוסף במסלול "שכר חלוקה"?
תקנה 8א' בתקנות השכר קובעת כדלקמן:
"בעל תפקיד, אשר לא ביקש שכר טרחה כאמור בתקנות 7 ו- 8, רשאי לבקש שכר טרחה מתוך סך כל הנשייה שחילק בפועל לכל הנושים בכסף או בשווה כסף ...".
תקנה זו אינה מאפשרת לבעל תפקיד לבקש "שכר חלוקה" בהתאם לחלוקה משוערת או בהתאם לחלוקה רעיונית שטרם בוצעה בפועל, אלא רק בהתאם לחלוקה שבוצעה בפועל:
"... הרי שמסלול שכר-החלוקה כולל בתוכו מגבלה מהותית אחרת, והיא כי יהיה מדובר בחלוקה בפועל. ראוי לציין כי נהלי כונס הנכסים הרשמי עצמו, כפי שצוטטו בפני במסגרת כתבי הטענות, אף מוסיפים ומבהירים– ובמידה רבה של צדק – כי אין לכלול בתחשיב לפי מסלול זה "חלוקה רעיונית". קשה להפריז בדבר חשיבותו הרבה של סייג זה, בתור "וסת מאזן" של מסלול חישוב, אשר לא אחת מועד "לנפק" תוצאות גבוהות ביותר; הדברים מקבלים משנה תוקף, מקום בו על-פניו מניב מסלול זה שיעור שכר העולה באורח ניכר על זה של המסלולים האחרים" [פר"ק 2028-12-11 עו"ד לדרמן נ' אורורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ (פורסם בנבו, 24.6.2013), עמ' 3].
לפיכך, טרם בשלה העת לפסיקת שכר ביניים נוסף המבוסס על "שכר מימוש", כאשר טרם הוכרע מהו הסכום שממנו יש לגזור את "שכר המימוש".
כפועל יוצא מכל האמור לעיל - אין בידיי לקבל בעת הזו הצעתו של הכנ"ר לפיה יפסק לנאמנים שכר ביניים נוסף כבר עתה במסלול "שכר מימוש".
ב (4) האם אפשרי לפסוק לנאמנים שכר ביניים נוסף עפ"י תקנות השכר במסלול "שכר ניהול"?
נצבא טענה במסגרת תגובתה לבקשה כי להערכתה שכר ניהול על פי תקנה 7 בתקנות השכר יעמוד על סך של כמיליון ₪.
סוף-דבר
באשר ליתר המחלוקות שהתגלעו בין הצדדים בכתבי טענותיהם בבקשה זו [וביניהן – מהו המסלול הראוי לשם קביעת גובה שכר טרחת הנאמנים? האם שכר הנאמנים צריך להיגזר מסכום המכר (320 מיליוני ₪) או מהצעת הרכישה עליה המליצו הנאמנים (205 מיליוני ₪)? האם יש להפחית או להגדיל את שכר הנאמנים על פי תקנה 13 בתקנות השכר? האם על בעלי המניות לשאת לבדם בעלויות שכר טרחת הנאמנים?] – מחלוקות אלה תידונה במסגרת ההחלטה שתינתן ע"י בית המשפט בסיומו של ההליך בנושא שכרם הסופי של הנאמנים.
לאור כל האמור, הנני קובע בזאת כדלקמן:
דין בקשת הנאמנים לפסוק להם שכר טרחה ביניים נוסף להידחות.