מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הקמת מרכז מסחרי באזור מגורים תכנית מפורטת

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

באותה התכנית, באיזור המוגדר "איזור מגורים א'", הוסר הסימון של מיתחם ספציפי לבניית איזור מסחרי כלשהוא, קרי שהמגרש נשוא העתירה, לא מופיע כמתחם מסחרי בתכנית הנ"ל. לטענת העותרים, למרות תכנית המתאר, המשיבה 2 אישרה תכנית בנייה להקמת מבנה מסחרי אשר יתנשא לגובה של 11 מ' במרכזו של איזור מגורים א'.
מכאן שהמבנים המיועדים למסחר באיזור מגורים א' ייבנו על פי התכנית המפורטת, תכנית מס' 2 שהיא בתוקף (בתכנית מס' 2 שהיא התכנית המפורטת מצוין מיקום האיזור המסחרי ובתכנית מס' 1 נקבע שניתן לבנות מרכז מסחרי בן שתי קומות.
...
לסיכום, טענת המשיבה 2 היא כי כל טענות העותרים נבחנו ונבדקו, לרבות ביציאה לסיור בשטח, על ידי וועדת הערר וכי לכל אחת מהטענות ניתן מענה, בכך שהתכנית החלה על המגרש הינה תואמת למבנה העתיד לקום- באופיו, צורתו, גודלו וגובהו וכן בדרך של מתן הקלות או הצבת תנאים לצורך מתן היתר הבנייה.
" (בג"ץ 3017/05 חברת הזרע (1939 בע"מ) נ' המועצה הארצית לתכנון ובנייה, משרד הפנים (23.3.11) פסקה 38 לפסק הדין) מצאתי כי החלטות המשיבות 1 ו-2 הן סבירות ועל כן אין מקום להתערבותו של בית משפט זה ויש לדחות את העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הדרך הראויה להקים איזור מסחרי בשטח שייעודו הנוכחי חקלאי הנה באמצעות תוכנית כוללת ומסודרת, ולא באמצעות טלאי טלאים של שימושים חורגים שאינם מביאים בחשבון את כלל הדרישות והצרכים של האיזור.
ראה בעיניין זה דבריו של כב' המשנה לנשיא (כתוארו אז) השופט אור בעע"מ 402/03 עמותת העצמאים באילת (לשכת המסחר) נ' ועדת ערר מחוז דרום ואח' (פ"ד נח(3) 199): "סבורני שהקמת מרכז מסחרי רחב מימדים והפעלתו בהסתמך על היתר לשימוש חורג, תוך עקיפת הכנתה של תוכנית ובה פירוט סביר בנוגע לביצוע בניית המרכז המסחרי המיועד, אינה דרך ראויה, וזאת משני טעמים לפחות. ראשית, כעקרון, דרך זו הופכת את הדרישות הדקדקניות הקבועות בחוק להכנתה של תוכנית לפלסתר. דרישות אלה כוללות הכנת תוכנית, הפקדה, פרסומה, הגשת התנגדויות לה, דיון והכרעה בהתנגדויות לה (ר' סימן ו' בפרק ג' לחוק)..
ראה לדוגמא בהקשר זה ע"א 5927/98 שצוין לעיל, שם דובר בהיתר לשימוש מסחרי בקומה שייעודה למגורים, ונקבע כי אין בשימוש האמור כדי לשנות את אופי הסביבה הקרובה, שבה קיימים במקביל מספר שימושים מותרים על פי תוכנית, לרבות שימוש מסחרי.
...
מן הנימוקים דלעיל הגעתי למסקנה כי אין מקום להתערבות בית משפט זה בהחלטת הועדה המחוזית בעניינם של העותרים.
דין העתירה, אם כן, להידחות.
העותרים ישלמו למשיבה 1, הועדה המחוזית, הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪+מע"מ צמודים מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על כן קבע בית המשפט כי: "..מכאן שהמבנים המיועדים למסחר באיזור מגורים א' ייבנו על פי התוכנית המפורטת, תוכנית מס' 2 שהיא בתוקף (בתכנית מס' 2 שהיא התכנית המפורטת מצוין מיקום האיזור המסחרי ובתכנית מס' 1 נקבע שניתן לבנות מרכז מסחרי בן שתי קומות. תכנית מס' 2 כפופה לתכנית מס' 1)" (עמ' 9 לפסק הדין בעתירה).
כך למשל טוען התובע ביחס למיקום המיגרש עליו הוקם המרכז המסחרי, כי הוא אינו נמצא באזור מגורים א' על פי התוכנית ועוד טענות רבות המופיעות בתובענה, שהועלו כבר בעת ההיא במסגרת העתירה המינהלית.
...
בית המשפט העליון דוחה את הבקשה להוספת אותן ראיות/מסמכים לגופה וקובע כי: "לא ראינו להתיר קבלתן של ראיות נוספות בערעור, שכן הבקשה לא עמדה באמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה בהקשר זה, כפי שהבהרנו למערער במהלך הטיעון. גם לגופם של דברים לא מצאנו כל טעות בפסק הדין של בית המשפט המחוזי, שכן פרשנותה של ועדת הערר לתכנון התקף החל על המגרש מקובלת גם עלינו" (עמ' 2 לערעור בפני בית המשפט העליון).
לטענת התובע באותו תשריט צבעוני ניתן לקרוא בצורה יותר מדויקת את התוכנית, וקריאה זו הייתה מובילה למסקנה כי הפרשנות שנתן בית המשפט לעניינים מנהליים אינה נכונה, כך שמיקום המגרש אינו נמצא באיזור מסחרי א'.
במקרה זה לאחר שעיינתי בבקשה לא ראיתי, כי יש בה כדי לסייע לבית המשפט לפסוק בשלמות או ביעילות, בייחוד נוכח כל שפורט לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2003 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפירוט התב"ע נאמר, שהשימושים בשטח הנ"ל, כוללים אזור מגורים א', שהוא מיועד לבניית בתי מגורים צמודי קרקע וכן איזור מגורים ב', המיועד לבניית בתי מגורים דו קומתיים וכן שטח ציבורי פתוח, המסומן בתסריט בצבע ירוק, המיועד לגנים, שטחי נוי מגרשי ספורט ושעשועים.
עוד נאמר בתב"ע, לגבי המרכז האזרחי, כי תוכניות הבניה במיגרש זה, לא תתבצענה, ללא תוכנית בינוי לביצוע מפורטת של המיגרש עצמו.
לאחר שאושרה התב"ע, פנתה המשיבה 3 למנהל מקרקעי ישראל וביקשה להקצות לה את הקרקע האמורה בתב"ע, כדי לבנות עליה את יחידות המגורים המותרות עפ"י התב"ע. ביום 4/7/95 נחתם חוזה פיתוח בין מנהל מקרקעי ישראל לבין המשיבה 3, על פיו נמסר שטח של 7,462 מ"ר בחלקה 2 ובמגרש 78, בגוש 2903 למשיבה 3, למטרת פיתוח השטח, היינו בניה של יחידות דיור ובנייני ציבור בהתאם לתב"ע. ביום 9/4/95, כתב מנהל מקרקעי ישראל למשיבה 3, כי המנהל אישר, בישיבתו מיום 2/4/95 את בקשת המשיבה 3, לשינוי ניצול ו/או יעוד הקרקע, בשטח הקרקע האמור, בכך שבמגרש 78, יוקם שטח מסחרי (מרכזון).
נתנו איזה מנגנון למועצה האזורית אמרו שם שהמגרש 78 יכול להיות לשימוש מרכז אזרחי שהוא אמור להיות מרכז מסחרי וחלקו השני נתנו אופציה אם חסר לה בזמן אמיתי איזה שהוא צורך צבורי שלא בא על סיפוקו במגרשים האחרים בשלב הגשת הבקשה להיתר הבניה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התובענה כנגד כל המשיבים.
על סמך הצהרת המשיבה 3, אני מורה כי המשיבה 3 תפעל על מנת שיחתם חוזה חכירה, בין מינהל מקרקעי ישראל, לבין התובעת, לגבי שני בתי הכנסת שנבנו על מגרש מס' 78.
התובעת תשלם לכל אחד משלושת המשיבים בתיק זה, את הוצאות המשפט וסך של 5,000 ₪ בצרוף מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו