בעיניין חיסרון הכיס של החברה, פרט התובע כי מדובר בחברה "מפרת חוק" שלא הגישה דוחות שנתיים ולא שילמה אגרה לרשם החברות מאז שנת 2016; בתאריך 13.6.2018, חודשים ספורים לאחר הגשת התביעה, הקים הנתבע ביחד עם בא כוחו הקודם, עו"ד ח'לאילה, חברה אחרת עם ח.פ. אחר, והעביר את פעילות אתר פינוי הפסולת על שמה של החברה החדשה.
הרמת המסך תתבצע אך ורק " במקרים חריגים ומטעמים מיוחדים". יש לזכור, כי הרמת מסך, הינה החריג לכלל, אשר בו לחברה ישות משפטית נפרדת מבעלי המניות בה. כלל זה אומנם חזק, אך אינו כלל ברזל.
בית המשפט סקר את הפסיקה הרלבנטית (ע"א 725/78 בריטיש קנדיאן בילדרס בע"מ נ' יואל אורן (1981); ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ' קאר סקיוריטי בע"מ (1994)) ונקבע כי:
"היותו של פלוני בין השאר אורגן של חברה אינו מקנה לו חסינות בנזיקין, ואין הוא יכול להסתתר מאחורי אישיותה המשפטית של חברה, מקום שנקבע כי מעשה נזיקין זה או אחר בוצע על-ידיו"
ובהמשך:
"אין אפוא מניעה להטיל אחריות נזיקית על אורגן בתאגיד, בגין מעשי עוולה שביצע בשמו של התאגיד. בעניינינו, משנקבע כי המערער, במו פיו, הוא שנתן למשיב את ההוראה להרים לבדו את השק, ממילא מתבקשת המסקנה כי הוא אישית הפר את חובת הזהירות כלפי המשיב ולכן הוא חב בנזקיו. ודוק: אין המדובר בהטלת אחריות מכח הרמת מסך, אלא בהטלת אחריות נזיקית ישירה על מי שיבצע בעצמו את מעשה העוולה הנזיקית" (שם, ס' 16)
כאשר הנתבע הורה לתובע, ללא כל אביזר הגנה כלשהוא, ללא הדרכה מוקדמת כלשהיא, מבלי שיש לתובע את הידע הנידרש לטפול במכונה מסוג זה ומבלי לוודא שהמשטח עליו עומד התובע מגודר באופן שימנע מהתובע ליפול ממנו, לעלות ולתקן את המכונה, נושא הוא באחריות אישית לכל הנזק שניגרם לתובע כתוצאה מהניסיון לפרק את המכונה לשם תקונה.
בפסיקה נקבע כי בדרך כלל לא יוטל על עובד אשם תורם, ר' למשל ע"א 7096/19 פלוני נ' יצחק שטרן ושות' בע"מ (29.12.2021) "המדובר בעניינינו בעובד שניפגע בתאונה במהלך עבודתו. במקרים כאלה, מגמה מושרשת בפסיקה היא לדקדק עם המעסיק בכל הנוגע להטלת אחריות לתאונה ולעומת זאת להכיר במצב העובד ובתנאיו במקום העבודה בכל הנוגע לייחוס אשר תורם. ההצדקה לכך נטועה ביחסי הכוחות בין העובד למעסיק, אשר ככלל נוטים לטובת האחרון. המעסיק הוא ברגיל בעל היכולת המיטבית למנוע או למזער את הסיכון בעבודה, על ידי התוית נהלי בטיחות ומתן הדרכה לעובד. חוג ראייתו מקיף והוא יכול לתכנן את שיטות העבודה ואמצעי הזהירות באמצעות מומחים לדבר. העובד מנגד פועל במסגרת הגבולות שהציב לו המעסיק, ויכולתו לחרוג מהם מוגבלת. נקודת המבט שלו מצומצמת יותר, והתנאים בהם הוא מצוי מקשים עליו לשקול, ביישוב הדעת, את הסיכונים שבעבודה לעומת הצורך לבצעה. אין זה אומר כי העובד פטור מדאגה עצמית לבטחונו. כל מקרה ייבחן לפי נסיבותיו. עם זאת לא בנקל יוטל אשם תורם על עובד, אלא רק כשאשמו לקרות התאונה בולט וברור" (ההדגשה שלי, ב"י ור' האסמכתאות שם).
...
שכרו של התובע במועד התאונה, צמוד להיום עומד על כ- 6,250 ₪ ולכן אני קובעת לתובע פיצוי בגין ראש נזק זה בסך של 382,500 ₪, ובצירוף הפסדי פנסיה וזכויות סוציאליות בסך של 48,000 ₪ (במעוגל).
לסיכום, כלל נזקי התובע מוערכים, במעוגל, בסך של 800,500 ₪
ניכויי מל"ל
הנתבע הגיש חוות דעת אקטוארית, בה שוערכו תגמולי המל"ל אותם קיבל ויקבל התובע בסך כולל של 474,907 אותם יש לנכות מסכום הפיצוי לו זכאי התובע.
לסיכום: הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, סך של 325,593 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור של 23.4% והוצאות משפט בסך 15,000 ₪ (הסכום מגלם את כל ההוצאות, לרבות שכ"ט שני המומחים הרפואיים ואגרות בית משפט).