בעדותו הוא סיפר, על ההחלטה שהתקבלה על ידי ה"קבוץ" להקים עם יזם חצוני "גן אירועים" על מקרקעי ה"קבוץ" המכונים "גבעת העשב", הממוקמת מול הים.
מעולם, לא במישרין ולא בעקיפין, לא נימסר לנו שאישור העסקה המקבילה יבוא על חשבון אולם האירועים וחיזוק לאמירתנו זו ניתן ללמוד מכך שגם ללא הכללת אולם האירועים בחשבון שטחי העיסקאות הפטורים ממכרז, סך השטחים שאושרו חורגים ממגבלת ה-75 דונם על פי שיטת החישוב של "ברוטו-נטו".
אבקש להדגיש בשנית שהקיבוץ ונציגיו ציינו במפורש בכל הממשקים שהיו בינם לבין נציגי המינהל, שיש לקחת בחשבון את השטח המיועד לאולם האירועים בגודל כ-10 דונם, לפי כל החלטה וטפול בבקשות חדשות של הקבוץ להקצאות קרקע/מיזמים חדשים.
אומנם בדיון שהתקיים במינהל מקרקעי ישראל ביום 12.8.2007 (מוצג 48) הבהיר מנהל המחוז ל"קבוץ" "כי העסקות שנעשו בפלמחים עולות על 75 דונם... ולכן לא ניתן להענות לבקשתם להוספת גן ארועים"; אולם, ה"קבוץ" המשיך לנסות ולשכנע את ה"מינהל" לאשר "שטח תעסוקה נוסף לצורך הקמת גן האירועים" כאשר במקביל, הוא ממשיך לראות את ה"הסכם" שריר וקיים, תוך ניסיון לשכנע את "פארק פלמחים בע"מ", לוותר על "שטחי תעסוקה", לצורך הקמת "גן האירועים" על ידי "ר.צ.פ".
ביום 7.1.2009 אף מגיעים הצדדים להסכמה, על שינוי תנאי ה"הסכם" כמפורט במוצג 61; תוך כדי, שה"קבוץ" ממשיך לנהל מו"מ עם ה"מינהל" ו"פארק הפלמחים בע"מ", במטרה לקיים את ה"הסכם".
...
אני קובע שה"קיבוץ" הפר את "הסכם ההפעלה".
אני קובע שה"קיבוץ" סיכל ומנע - שלא כדין - את האפשרות להקים ולהפעיל את "גן האירועים".
אני קובע, ש"הסכם ההפעלה" אינו בר ביצוע עוד; נוכח התנהלותו והתנהגותו זו של ה"קיבוץ".
אני קובע, שלא הייתה כל הפרה של ה"הסכם ההפעלה" על ידי "ר.צ.פ".
נהפוך הוא; "ר.צ.פ" עשתה כיכולתה והשקיעה מאמצים ומשאבים רבים, כדי לקיים את ה"הסכם", כאשר ה"קיבוץ" בהתנהלותו ובהתנהגותו הבלתי תקינה כמפורט לעיל, מסכל ומונע כל אפשרות לקיימו.
אני קובע, שעל ה"קיבוץ" לפצות את "ר.צ.פ" על הנזק שנגרם לה עקב הפרת ה"הסכם ההפעלה" על ידי ה"קיבוץ".