לחילופין, ככל שנאשמת 2 היא זו שאמורה לשאת בסכומים הנ"ל, הרי שהדבר עלול להביא לפגיעה משמעותית בבטחונה הכלכלי בערוב ימיה, ולאור מצבה הבריאותי, סבורני, כי הפגיעה בה לא תהיה מידתית ביחס לעבירות שבביצוען הורשעה על פי הודאתה (מבלי לגרוע מחומרתן).
לאור כל האמור לעיל, החלטתי להטיל על הנאשמות את הקנסות הבאים, תוך חריגה לקולא ממיתחם הענישה:
נאשמת 1 - בגין העבירה של העסקה שלא כדין והעדר ביטוח רפואי – קנס בסך 40,000 ₪, וביחס לעבירה של העידר פקדון לעובדים זרים, קנס בסך 60,000 ₪.
...
העסקת עובדים זרים בניגוד להוראות החוק בהן הורשעו הנאשמות על פי הודאתן, אכן חותרת תחת מטרת החוק ותכליתו, ומקובלת עלי בהקשר זה טענה נוספת של המאשימה, לפיה מדובר בעבירות בעלות אופי כלכלי, שהענישה בגינן צריכה להיות הולמת ומרתיעה.
החלטתי זו נסמכת על ההלכה, לפיה התחייבות כאמור מהווה כשלעצמה עונש של קנס מותנה, הגם שמדובר בעונש הקל שבעונשים הקבועים בחוק העונשין (ראו דברי כב' הנשיא (בדימ') א. גרוניס בדנ"פ 8062/12 מדינת ישראל המשרד להגנת הסביבה נ' חברת נמלי ישראל פיתוח ונכסים בע"מ, (2.4.2015).
אשר על כן, אני קובע כי הקנס המותנה ביחס לנאשמת 1 יעמוד על 233,600 ₪ וביחס לנאשמת 2 – 116,800 ₪, וזאת למשך התקופה המקסימלית הקבועה בחוק – 3 שנים.
אחרית דבר
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשמות את העונשים הבאים:
נאשמת 1 - בגין העבירה של העסקה שלא כדין והיעדר ביטוח רפואי – קנס בסך 40,000 ₪, וביחס לעבירה של העדר פיקדון לעובדים זרים, קנס בסך 60,000 ₪.